The Walking Dead

Се двоумам помеѓу Глен и Јуџин, а повеќе ми оди мислата кон Глен. Причината зошто мислам дека е Јуџин е поради факот што му го предаде рецептот за правење куршуми на Рик. Тој момент би бил тотално небитен ако не планираат да го убијат. Е сега, можеби ќе умре подоцна, па предвреме средиле Рик да има рецепт за правење муниција. Тоа значи, нема да умре Абрахам бидејќи тој треба да го однесе на местото за правење куршуми.
Женско не е, колку и да звучи глупо, мислам дека не би ја употребиле изреката "you're taking it like a champ" доколку би се обраќа на жена. Плус, не можам да замислам дека би претставиле брутално тепање на женски лик (а уште помалку на бремена). Рик и Карл не се бидејќи сепак, Рик е лидерот на групата, Карл му е син (иако не би ме изненадило да умре во некоја идна сезона, но сега е рано). Не ми се верува да е Арон бидејќи од целата таа група, најмала улога има и не би доживеале шок.
Остануваат Дерил и Глен, но не верувам воопшто дека е Дерил, мислам дека во наредната сезона ќе видиме пресметка помеѓу него и тој изгорениот (и ќе победи Дерил, конечно ќе го направи тоа што требаше кога го запозна).
Значи, останува Глен. Најмногу мислам дека е он бидејќи Рик ја бодреше Меги со говор како се додека се сите заедно, се ќе биде во ред. И мислам дека токму затоа беше тој говор, за подоцна да испадне поинаку. И после Рик ќе се осеќа како да ја фејлнал, зошто нели она рече дека верува во него.

Мислам дека тоа кај се вртеше камерата е ептен небитно. Сите по два пати ги дадоа мање-више, такада нема улога тоа стварно.

Исто мислам дека нема везе ни тоа со Јуџин, тоа поише беше да не убеди дека планот ќе им успее и дека ќе се разделат, али по некоја минута пак се сретнаа.

И да, коа мааше Неган, викаше "look at that, taking it like a champ". Не верувам дека за женско би го кажал тоа, барем дефинитивно не за Меги.

Ја сум на 80% Глен, 15% Дерил и 5% Абрахам.

Меги? :cautious: Сериозен си? o_O

Ke gi izede pritisokot za eksplicitnost. Posle padot na rejtingot radi finaleto, kako ke ne zgrozat?
Glen go prebolevme. Se izgorea. Daryl ne go davaat, ima golem fandom. Megi bese planirana za lider mislam, ama mozno e da skrenat.
Edino Abraham..

Nego te molam ne diskutiraj za stripovite duri nitu vo spojleri, em se podlaznuvaat lugeto, em povlekuva diskusija za istite. :pipi:

12931160_10206180183449022_6647102468284544565_n.jpg

Според сцената камерманот го јадеше стапот :D.

Јас мислам дека никој нема да погине само ќе биде некој претепан (сумњам на Рик).

12931160_10206180183449022_6647102468284544565_n.jpg

Според сцената камерманот го јадеше стапот :D.

Јас мислам дека никој нема да погине само ќе биде некој претепан (сумњам на Рик).

од сите овие постови до сега што ги прогнозираме искрено сакам твојов да е најточен. а и ако не се лажам при самиот крај типот си рече дека сега има да претепа некого. можно е и вакво сценарио наместо да убие некој едноставно само да го претепа до максимални граници.

Интереснo е кaкo речиси сите сме вoзнемирени пoрaди смрттa нa еден член нa групaтa нa Рик, вo тaкoв aпoкaлиптичен свет, a тoкму негoвaтa групa изврши мaсaкр врз дузинa луѓе нa спиење.

Океј, каснам 3 дена со постов, ама за мене ова беше една од топ 5 најглупави епизоди во серијава. Епизодата како епизода можеби немаше да е толку лоша ако не земеш во обзир дека е финале на серија и дека имаше хајп на ниво дека епизодава ќе биде Red Wedding, дека ќе има масакри, дека ќе биде хаос. А не цела епизода се возеа со тоа кампот наоколу, милион патишта поминаа, насекаде ги запираат и си играат мачка глушец. Ај тоа помина, јако влегување имаше Ниган во серијава, со монологот, со цела група преплашена како никогаш досега и на крај завршуваат со најглупавиот клифхенгер во историјата на тв-сериите.
Пак ќе кажам, се ова можеби немаше да ми делува толку мизерно да не и направеа толку огромен хајп на епизодава, со згорезени фаци, со моменти кои ќе ве донесат до повраќање.
А и како надоградување на се ова погоре ја имаме приказната со Керол која во најмала рака е смешна, од едно заробување она почна да се испрашува за нејзното постоење во овој свет, за сите убиства што ги направила, почна да се шета со крстот наоколу и да не и се живее. Единствено добро е што Морган конечно уби човек па нема да го отекува со фиолозофијата дека сите заслужуваат живот и да се шета со тоа стапот наоколу како слеп да е.

Е сега за клифхенгерот. Гледам дека сите почнаа да зборуваат дека е некој умрен, ако изјавиле такво нешто продуцентиве тогаш во ред, ама Неган самиот кажа дека нема во план никого да убие, дека само сака да претепа некој оти ако е некој мртов не може да му донесе профит. Е сега пак, ако веќе умира некој, после толкав хајп ако не умре некој од Рик/Глен/Дерил/Меги џабе им е се, не ја вадат серијава моментално, а имаа шанси да ја направат опасно најдобрата епизода во серијава.

Дечки, Ниган кога и како умира во стрипот?
Не смеат да го убијат Дерил, ќе има насилни демонстрации во спротивно:D.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom