The Walking Dead

ај да расмислуваме вака.. сезонава заврши - толку за ово период сеа ке чекаме едно 6 7 месеца... муабетот мие кој вие сакате да биде жртвата? Ја на пример би сакал да е рик од едноставна причина што веќе почнува да ме нервира.... сите преживеаа екстремно неморални и тешки моменти а рик некако од секоја ситуација излага како супер херој и секогаш ги води кон добар пат работите ( што и не е логично баш - излага дека е скор безгрешен )

п.с и копукот карл почнува да ме нервира некако...

СПОЈЛЕР!

Некој си фан на серијата го забавил звукот на последната сцена во обид да дознае кој одбрал Ниган. Напишав СПОЈЛЕР двапати, за да не ми ги дуете јајцата после ако излезе во седма сезона дека е точно!

http://hollywoodlife.com/2016/04/05/who-did-negan-kill-theory-the-walking-dead-audio-who-died/

СПОЈЛЕР!

Некој си фан на серијата го забавил звукот на последната сцена во обид да дознае кој одбрал Ниган. Напишав СПОЈЛЕР двапати, за да не ми ги дуете јајцата после ако излезе во седма сезона дека е точно!

http://hollywoodlife.com/2016/04/05/who-did-negan-kill-theory-the-walking-dead-audio-who-died/

Па сите се дерат, шо е поентата?!

Плус, ни они не знаат кој ќе биде убиен, сцената уште не е снимена, what now?

Каква корист ќе имаат од пронаоѓање на лек?
каква корист имаат до сега воопшто? секоја сеозна наоѓаат нови групи и 90% од нив ги сметаат за непријатели (ретко кој се приклучи во групата) и цело време се врти во круг, барем да најдеа некоја голема нормална цивилизација на преживеани или некаков радио сигнал (кој едно време се појавуваше во серијата на 2 3 пати). практично во серијава не се знае ни како дошло до моментот вирусот толку многу да се рашири ниту од што е предизвикан. нема никаква информација за вирусот конкретно.

Па сите се дерат, шо е поентата?!

Плус, ни они не знаат кој ќе биде убиен, сцената уште не е снимена, what now?

Ќе гo укoкaaт, oнoј штo ќе пoбaрa пoише пaри зa прoдужувaње дoгoвoр:P

se se mislam judzin (mu predade na rik listovi za proizvodstvo na kursumi) ili toa pederceto ili abraham ako vidovte toj se izdigna pred negan kako da mu kaza mene ubij me ili eden ot tie na negan u glavno na onoj izgoreniot posto i ovaj zaeba mnogu od nivna strana

Интересно она со успорената снимка, укажува на Глен ама којзнае. Инаку и во епизодата се слушаше како вика Меги, еве сега и Карл се слуша како вика "No", така да со сигурност не е некој од нив двајцата.

Мене искрено топ ми беше крајов. Negan беше претставен боље од што очекував, начинот на кој што ја интерпретираа долгоочекуванава егзекуција беше феноменален. Поставеноста на камерата во перспективата на жртвата ме напраи да се осеќам ко мене да треба да ме тресне, реалистичноста на поматениот па помрачен вид, дисторзијата на звукот. Епско напраено.

Јас се изначитав теории деновиве за тоа кој е убиен. Неколку размислувања кои ми фатија око:

- Според една теорија, убиениот е Абрахам, затоа што:
во стриповите на местото каде Двајт ја уби Денис со стрела во окото, во стриповите беше убиен Абрахам. Поентата на типов е дека намерно го сочувале Абрахам во серијата, за подоцна да биде убиен од Ниган, заради поголем shock value.

-Според друга теорија, Глен е убиениот, затоа што:
Глен е убиениот и во стриповите од Ниган, а и плус ова со враќањето на снимката наназад, испаѓа дека ова е и најверојатната теорија.

-Според трета теорија, Дерил е убиениот, затоа што по завршувањето на финалето, двајцата актери (Ниган и Дерил) биле гости во Talking Dead шоуто, при што актерот кој го глуми Ниган бил запрашан како се чувствува што влегува во седма сезона на местото на некој друг актер, он се завртел кон Дерил и двајцата се насмеале, по што одговорил: „сега издадов кој е убиениот од Ниган“. Не успеав да најдам видео од ова.

-Според четврта теорија, убиени се или Саша или Глен. Типот ја броел еци-пеци-пец броенката на Ниган врз 11-темина и испаѓало дека ако почнел од едната страна, Саша требало да биде убиена, а ако почнел од другата - Глен.

-Според петта теорија, убиени се или Абрахам или Јуџин, затоа што биле помалку популарни ликови, па некој од нив морало да го скинат. Ретки се и тие кои на ова место го вклучуваат и Арон.

-Според шеста теорија, убиени се Дерил или Глен, затоа што Роберт Киркман во една прилика изјавил дека убиениот е некој кого сите многу го сакаат, а:
  • не може да е Рик или Карл, затоа што според креаторот на теоријата - тие се единствените два лика кои мораат да останат до крајот, во што и се сложувам, а плус:
    и во стриповите се сѐ уште живи.
  • не може да е женско, затоа што продуцентите нема да се доведат во ситуација да бидат обвинувани од феминистките во Америка за односот кон женските ликови во серијата, со што и би изгубиле на гледаност и би го намалиле рејтингот: значи Меги, Мишон, Саша и Розита - не се.
  • остануваат уште Дерил, Глен, Арон, Абрахам и Јуџин, а од нив само Дерил и Глен се двајцата кои „сите ги сакаат“, како што вели Киркман.

aYemDz0_700b.jpg

Има уште една теорија.

Ниган го убива Глен и ја зема Меги за жена.

Второ,дури во 3тата епизода од 7ма сезона ќе дознаеме кој е жртва.
Првите 2 епизоди ќе бидат со дешавките кога ги заробија Дерил,Глен,Мишон и латино-американката,и со Керол и Морган.

каква корист имаат до сега воопшто? секоја сеозна наоѓаат нови групи и 90% од нив ги сметаат за непријатели (ретко кој се приклучи во групата) и цело време се врти во круг, барем да најдеа некоја голема нормална цивилизација на преживеани или некаков радио сигнал (кој едно време се појавуваше во серијата на 2 3 пати). практично во серијава не се знае ни како дошло до моментот вирусот толку многу да се рашири ниту од што е предизвикан. нема никаква информација за вирусот конкретно.
Самите креатори и продуценти изјавија дека никогаш нема да откријат детали за вирусот, од каде потекнува, кој го креирал итн. Нез дали ја гледаш Fear The Walking Dead, Премиерата на втората сезона е закажана за 10 април. Пред да почне да се емитува имаше некој изјави дека во оваа серија ќе ги одговорат тие прашања, ама во прва сезона ништо не одговорија, па ќе видиме како ќе тече вторава. Имаше најави за вторава сезона дека ќе има гостувања од оргиналнава серија, ама не кажаа дали ќе биде некој од ѕвездите или некој од споредните карактери!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom