The Walking Dead

Тоа и мене почна да ме нервира што премногу се тепаат меѓу себе отколку да се здружат за борба против зомбите. Малку да има лутање на други места други градови дали има преживеани итн. Цела зима пред да дојдат во затворот немале мрднато подалеку од круг од 50км

izvini ali u takva apokalipticna situacija...gleas kaj imas najdobri sansi za prezivuvanje....sigurno nema da setas bez voda i jadenje sekade,mora da imas kamp.....se pomestuvaat vrednostite u takvi periodi....ne vredat covecki zivoti..

izvini ali u takva apokalipticna situacija...gleas kaj imas najdobri sansi za prezivuvanje....sigurno nema da setas bez voda i jadenje sekade,mora da imas kamp.....se pomestuvaat vrednostite u takvi periodi....ne vredat covecki zivoti..

Во ред е тоа ама ни најмалку не се дава нешто како да се бара решение за излез од тоа. Јасно ми е дека сите се борат за вода и храна, ама никој не гледа да се бори против причината поради која е дојдена таа ситуација.

Во ред е тоа ама ни најмалку не се дава нешто како да се бара решение за излез од тоа. Јасно ми е дека сите се борат за вода и храна, ама никој не гледа да се бори против причината поради која е дојдена таа ситуација.

Everybody goes ape shit!

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Toп епизодава,но што знам,акцијава ништо посебно,малце преценувате.
Дерил го земал зомбито како штит во него испукаа милион куршуми и ниту еден не го проби зомбито.
Тенкот можеше многу појако да се искористи и да им ебат матер,топ беше епизодава со јаки моменти но преценувате :)
Жал ми е за Хершел,многу стана јако дедето.

@Anne. признај дека срцето ти отиде во петици додека доаѓаше зомбито накај Дерил! :)
Еј не дишев и не трепкав! :X3:
Али ипак нема шанса да го убијат (така се тешам), може само некој дел од тело да му секнат ко на Хершел. Хершел бе :place:

Само немој сега вториов дел од сезонава да се претвори во бесцелна потрага на еден со друг и 8 епизоди да гледаме само тоа...

1426737_557121531036344_931179134_n.jpg

Тоа и мене почна да ме нервира што премногу се тепаат меѓу себе отколку да се здружат за борба против зомбите. Малку да има лутање на други места други градови дали има преживеани итн. Цела зима пред да дојдат во затворот немале мрднато подалеку од круг од 50км

Зомбите после 1-2 години не се главна закана.Веќе сите што преживеале толку време се имаат навикнато на нив и знаат како ефикасно да ги убиваат.Бидејќи веќе нема ни голема популација на луѓе зомбите не се размножуваат,а и луѓето се почесто умираат со куршум/нож во глава и добар дел од зомбињата настанати на почетокот се утепани.
Така да зомбите веќе не се закана.....сега се на ниво на кое што биле луѓето кога ги формирале првите племенски заедници.
Само што овде ем има повеќе луѓе од старт и имаат современо оружје и муниција колку што им душа сака.Исто така се и многу помобилни ради тоа што сеуште имаат возила и бензин за нив (и мапи и патишта и припитомена околина) и затоа судирите помеѓу различните групи се почести и покрвави него што би биле пред 30-40.000 години.
Тогаш на 2 групи луѓе да се сретнат би им требало многу многу повеќе пат и среќа да налетаат едни на други.Во денешни услови на 2 групи не би им било така тешко да се сретнат.
Две или повеќе поголеми групи да се обединат е тешка работа....борба за власт, многу нови и непознати луѓе одеднаш во ваков опасен свет не се мала работа.
Им следи целосно градење на цивилизации од ново и војна за подобро обезбедено место и ресурси.

Иначе зашто би лутал некој кога го имаш единственото колку толку сигурно место кое е оградено,цврсто градено и со можности за производство на храна ? Башка кога бензинот станува луксуз и не се произведува веќе и само се цица тоа што останало на бензинска и во некоја кола и кога не можеш туку така да се движиш на далечини поголеми од 50 км.

Малце отидов предалеку,ама од кога почнав да ја гледам серијава нон-стоп размислувам за овие работи.....
:D

Toп епизодава,но што знам,акцијава ништо посебно,малце преценувате.
Дерил го земал зомбито како штит во него испукаа милион куршуми и ниту еден не го проби зомбито.
Тенкот можеше многу појако да се искористи и да им ебат матер,топ беше епизодава со јаки моменти но преценувате :)
Жал ми е за Хершел,многу стана јако дедето.

pocni na pocetok ZOMBI!!!!ne precenuvame niso

pa ne gleam deka e propust, baska ovie drugive bea izgubeni degeni so nemaa vrska od rakuvanje so ogneno oruzje, so guvernerov gi izmanipulira....

Па не знам баш колку немаа врска сепак лидер им беше тој војникот на гувернерот од Вудбери,тој се разбираше доста, сигурно ги научил нешто а и на Рик екипата не се баш Delta Force:)

Па не знам баш колку немаа врска сепак лидер им беше тој војникот на гувернерот од Вудбери,тој се разбираше доста, сигурно ги научил нешто а и на Рик екипата не се баш Delta Force:)

ne se delta force ali projdoa niz mnogu govna...i bea na bolje pozicija od drugive

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom