The Walking Dead

ПА за да биде интересно како на филм у секоја зомби серија или филм дури на пола од дејствието на преживеаниве им текнува дека ако земат да ги гаѓаат во глава т.е. мозок ги убиваат. Предходно мора нубски да умираат затоа што све се градски фаци што појма си немаат од борба.
Fear of the walking dead мене ми е поише рециклажа на ликови и настани од walking dead. Воглавно се исто се дешава.
Ovde im tekna skoro odma, uste vo prvata ili vtorata epizoda ja otkrija amerika. Otkrija i deka ako se razmackas so iznutrici ke si pominis lagano pokraj niv. I vo Fear of the walking dead istoto, odma sfatija sto e fintata, samo tuka rabotata bese zosto da bidi prosto ko mozi da bidi slozeno. Ako ja otepaja ta majkamu plavata blagovremeno, znaes kolku zivoti ke bea spaseni. Pa taa od so nosese glupi odluki zasluzna e za povekje zrtvi vo serijata otkolku site zombinja zaedno sto otepaja :D

Vo red se toa, ete sekoj taze umren se transformira vo zombi. I sto so toa kako prvo sto sepak mozes da gi umrtvis, vtoro nemaat gram inteligencija, nemaat oruzje, nemaat brzina, nemaat bukvalno nisto za da srusat anticka civilizacija, ne pak denesna. Toa e ona sto mi bese golem minus vo serijata, zacetokot, korenite. Ednostavno ne drzese voda. Otposle od koga se si eba mater, ajde i taka i taka, ali nastanite za da dovedat do toa bezveze vkraj.
Fear of the walking dead patetika vo dvizenje. Ona bukvalno patetika. Edna od poglupite serii sto gi imam dogledano, a ni sam ne znam zosto ja dogledav iskreno.
Ама сметај тука и други фактори:
1. Требаше време да откријат дека за да ги убиеш треба во глава да ги погодиш.
2. 20 години поминаа до крај на серијата, а уште имаше луѓе што си ги чуваа нивните умрени сметајќи дека можат да ги излечат од вирусот или такви кои само не беа способни да им пукаат на таткото, мајката, сопругата или децата во глава. А замисли како било на почетокот. Затоа бројот на мртви толку рапидно растел
3. И живите си ебаа мајката - се убиваа меѓу себе за надмоќ, за територија, за ресурси па и за курово здравје.

Кога ќе ги земеш сите овие работи во игра, дури чудно е како цело човештво не умре, а не само до таа мера ко што беше прикажано. Плус, да, тука е драмскиот ефект и уште едно плус - имај на ум дека ова е адаптација на серијал стрипови, така што...

Ама сметај тука и други фактори:
1. Требаше време да откријат дека за да ги убиеш треба во глава да ги погодиш.
2. 20 години поминаа до крај на серијата, а уште имаше луѓе што си ги чуваа нивните умрени сметајќи дека можат да ги излечат од вирусот или такви кои само не беа способни да им пукаат на таткото, мајката, сопругата или децата во глава. А замисли како било на почетокот. Затоа бројот на мртви толку рапидно растел
3. И живите си ебаа мајката - се убиваа меѓу себе за надмоќ, за територија, за ресурси па и за курово здравје.

Кога ќе ги земеш сите овие работи во игра, дури чудно е како цело човештво не умре, а не само до таа мера ко што беше прикажано. Плус, да, тука е драмскиот ефект и уште едно плус - имај на ум дека ова е адаптација на серијал стрипови, така што...
Kolku vreme im trebase? Den, dva, nedela. Imav vpecatok deka toa bas i ne bese nekoja tajna. Znaeja uste na samiot pocetok i kako se tepaat, i kako se prenesuva. Ne znaeja samo za lek koj i po 20 godini ne go najdoja.
Nema nikakva logika brojot na mrtvi tolku rapidno da porasni i da se rabotese za airborn virus, ne pak za polupodvizni tupi zombinja koi treba da te kasnat za da se preobratis i toa ne odma tuku po nekoj sat ili den, ili da umris od x pricini vo megjuvreme
Ona pod 3 da, bas zatoa i mi bese interesna, naglasiv uste na pocetokot deka sakam takvi fransizi, pad na civilizacii i haosot sto sledi posle toa itn itn. Kako dojde do toa tuka mi bese golem minus vo serijata.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom