The Lord of the Rings: The Rings of Power

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.111
Поени од реакции
9.051
Од технички аспект, костимографија, кадри итн. е совршена.

Ми смета што се фокусира на хобити и љубовни приказни меѓу измислени ликови и што не е по мрачна. Ах да, кастингот за Галадриел е промашај, не знае да глуми оваа, каде ја нашле. Инаку елфовите се добри во главно, само треба да пуштат коса. Дурин е најпогоден кастинг.

И покрај многуте недостатоци, искрено забавно е да се гледа. Едвај чeкам следна епизода. :D

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.469
Поени од реакции
6.815
Д шкајш ар штрејнџ.

Серијава со ништо не ме привлече да ја гледам, ништо интересно, овоа е како да го исмеваат Толкен.
На што личеше жена му на Дурин, ко класика црнкињиве по гетата што се.
Дурин крши камења со Елронд, победуе и под казна не смее да влезе кај џуџињата, ама може на вечера да оди кај нив дома.
Оноа црнецон елф оди у селото и баш таа што ја дупи син и наоѓа сабја турска роба под подот.
0 голема за креативност.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.406
Поени од реакции
9.628
Д шкајш ар штрејнџ.

Серијава со ништо не ме привлече да ја гледам, ништо интересно, овоа е како да го исмеваат Толкен.
На што личеше жена му на Дурин, ко класика црнкињиве по гетата што се.
Дурин крши камења со Елронд, победуе и под казна не смее да влезе кај џуџињата, ама може на вечера да оди кај нив дома.
Оноа црнецон елф оди у селото и баш таа што ја дупи син и наоѓа сабја турска роба под подот.
0 голема за креативност.
Незбори така ќе се наљутат woke принцезите. :ROFLMAO:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.771
Поени од реакции
36.706
Кои се битните ликови?
Во случајов: тие што им плаќаат претплата на Prime.
Автоматски споено мислење:

Hahaha ke vidite vie nebitni anti wokeri, sega ke ima 10 sezoni!!!1
Прво, јас не пишувам на латиница, ти пишуваш. ;) Второ, не ти ја сфаќам поентава на !!!1, ако мислиш дека со тоа ќе ме омаловажиш, гадно си се заебала. Трето, моите коментари се однесуваа на тоа како реално функционираат работите: никој не ги прашува фановите на Толкин дали им се допаѓала или не серијата, ниту ниту пак тие 65% анти-woke-ери кои ја оцениле негативно, туку бројот на тие кои се претплатиле на сервисот за да ја гледаат, нормално зошто тоа им носи пари. Ова се однесуваше на тоа што некој, кој и да беше, погоре пиша дека ако ја продолжеле за втора сезона ќе било само за инает. Е баш нема да биде за инает, туку за пари. И четврто: ништо од тоа што пишав не се однесуваше на никој тука, а ако ти заради цела горчина што ја носиш во себе и која испливува на површина со секое твое мислење (или барем оние во кои си ме цитирала или случајно сум ги прочитал) не си успеала тоа да го сфатиш, тоа е ничиј друг проблем освен твој. :love:
Автоматски споено мислење:

Џери Спрингер беше многу гледан и имаше многу сезони.
Токму така. Тоа е во насока на поентата што јас сакам да ја доловам: дури и да беше толкаво срање колку Џери Спрингер (а е далеку од тоа), ќе ја обновеа за втора сезона, и трета, и четврта... ;)

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.171
Поени од реакции
30.340
Прво, јас не пишувам на латиница, ти пишуваш. ;) Второ, не ти ја сфаќам поентава на !!!1, ако мислиш дека со тоа ќе ме омаловажиш, гадно си се заебала. Трето, моите коментари се однесуваа на тоа како реално функционираат работите: никој не ги прашува фановите на Толкин дали им се допаѓала или не серијата, ниту ниту пак тие 65% анти-woke-ери кои ја оцениле негативно, туку бројот на тие кои се претплатиле на сервисот за да ја гледаат, нормално зошто тоа им носи пари. Ова се однесуваше на тоа што некој, кој и да беше, погоре пиша дека ако ја продолжеле за втора сезона ќе било само за инает. Е баш нема да биде за инает, туку за пари. И четврто: ништо од тоа што пишав не се однесуваше на никој тука, а ако ти заради цела горчина што ја носиш во себе и која испливува на површина со секое твое мислење (или барем оние во кои си ме цитирала или случајно сум ги прочитал) не си успеала тоа да го сфатиш, тоа е ничиј друг проблем освен твој. :love:
Zlate, ne treba tolku licno da te zasegaat anti woke nebitni komentari kako sho vikas.
Ti nemas nikakvi dobivki dali serijava ke uspee ili ne.
Znaeme deka vakvi serii sekogas mknat ne znam kolku gledanost.
Sto ke bide ishodot? Sto ke bide krajot? Seuste ne se znae.
Ova na Amazon im e sekako "side hustle", kako i ona so patuvanje u svemirot, posto se multi milijarderska korporacija koja dnevno pecali mozebi 500 milioni samo od Amazon servisite na dostava i AWS.
Isto kako sho Disney najveke pecali od igracki, Disneyland i taka natamu.
Amazon moze da napravi uste 30 sezoni samo oti imaat pari za sprdanje bez razlika na rejting na fanovi, nefanovi itn sfakas? Ne oti 25m gledaci gledale(Brojka sho ke opaga od epizoda na epizoda)
Toa ne e nikako povrzano so kvalitetot na serijata, sho nikako ne e dosledna na izvornata literatura koja ne zasluzuva i ne treba da ima s02.

Disney go ima Marvel i Star Wars, WB gi imaat DC i Harry Potter, Netflix imaat Stranger Things i Witcher, HBO gi imaat GOT, Amazon bara da se najde u market i ima pari da go napravi toa.

Toa sto ti taka deluvas so tvoi komentari e moja zabeleska, i moe mislenje e deka niedna od ovie korporacii ne treba da bide podrzana vo nisto bidejki nudat samo losi i dosadni izliteni predvidlivi filmovi, mozebi sum greska, ili uste mi nemas prosteno za potsetuvanjeto od GOT?

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.637
Поени од реакции
34.047
moe mislenje e deka niedna od ovie korporacii ne treba da bide podrzana vo nisto
:O

Such a woke thing to say
Sakas da gi canceliras

Se ok ama zaso ja i Zlate da ve sfatime seriozno na temava koga vie ne i ni davate sansa na serijata tuku od start znaete pod default deka ke ja hejtate poradi korporacijata zad nea?

Vie zborite za moral i ideali, tema koja postoi vo filosofija podforum, a ne e ovaa.
Nie zborime za kontent, production value pa i eve drsko art, vo tema nameneta za toa, koja sto e ovaa.

Imate visoki morali i ideali a i ljubov kon tv.
Monentalno ne e vozmozno da se imaat dvete, tamu covestvoto ja vodi vojnata za smislata i e pesok kade sto ima merenje, a vie ke morate da se otkazete od ednoto podobro porano otkolku podocna.

Ili kako sto bese napisano vo edno klasika parce koe sakase da ni prikaze kolku ja komplicirame:

“Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV?”

¯\_(ツ)_/¯

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.771
Поени од реакции
36.706
Zlate, ne treba tolku licno da te zasegaat anti woke nebitni komentari kako sho vikas.
Darling, единствено што ме засега кај анти-woke коментарите е што се бетер од Топ Шоп диспечерите, Јеховините сведоци и продавачите од call-центар сервисите, собрани заедно! Цитрони ми ги направија! ОК де, сфативме поента, олабавете сега. Инаку, далеку сум од woker, ама во случајов - Нетфликс ја направија кралицата на факинг Англија црна во една серија, они се засекирале за жената на синот на кралот на џуџињата од измислен свет. (!) Мислам, хелллоооооу... Тоа е, во такво време живееме, помирете се со фактот и move on. Што ќе постигнете (освен што одново и одново ќе ми ги правите цитрони) ако продолжите да верглате во место за истото?
Ti nemas nikakvi dobivki dali serijava ke uspee ili ne.
Точно, исто како што нема да имаат никакви добивки ни Берик ни кој беше уште еден погоре - ако не успее.
Ova na Amazon im e sekako "side hustle", kako i ona so patuvanje u svemirot, posto se multi milijarderska korporacija koja dnevno pecali mozebi 500 milioni samo od Amazon servisite na dostava i AWS.
Isto kako sho Disney najveke pecali od igracki, Disneyland i taka natamu.
Amazon moze da napravi uste 30 sezoni samo oti imaat pari za sprdanje bez razlika na rejting na fanovi, nefanovi itn sfakas? Ne oti 25m gledaci gledale(Brojka sho ke opaga od epizoda na epizoda)
Да бе, така е тоа. Тие од Амазон си рекле - ај да си ги фрламе парите, и така ни се многу. Ако не е за парите, барем за престиж е. А престиж како ќе добијат ако немаат фан-база? Значи баш заради бројот на гледачи можат да ја обноват или не, а не заради бројот на анти-woke коментари, како што сугерирате.
Toa ne e nikako povrzano so kvalitetot na serijata, sho nikako ne e dosledna na izvornata literatura koja ne zasluzuva i ne treba da ima s02.
Никој не рече дека е тоа поврзано со квалитетот на серијата. А кога сме кај изворната литература, тука те чекав! Тука вам ви лежи болката, не само во овој случај, туку во секој еден - што очекувате секое едно дело based on или inspired by друго, да е идентично со оригиналното. Серијава НЕ Е адаптација на книгите, мора да го сфатите тоа. Инспирирана е од нив, и од светот на Толкин, тоа да, но е сосема ново дело од нов(и) автор(и), и како такво, по мое мислење си беше сосема ОК. И јас имам замерки за првиве две епизоди, не дека немам. Далеку беше ова од ремек дело, ама дека е до таа мера лошо како што фановите на Толкин велат дека е, не е. Кога збореа за серијава пред премиерата имаше коментари за лоша костимографија, евтино CGI и сл. А испадна дека баш тоа е најјаката страна на серијава. Затоа велам дека ги надмина моите очекувања - очекував срање, а гледав сосема ОК 2 епизоди.
uste mi nemas prosteno za potsetuvanjeto od GOT?
Офтопик би било да објаснувам за тоа тука, само ќе кажам дека јас немам за што да ти простам за тој случај, само ми падна жал за тебе, искрено, зашто те замислив како личност која немало кој да ја гушка кога била мала. :(

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.171
Поени од реакции
30.340
Офтопик би било да објаснувам за тоа тука, само ќе кажам дека јас немам за што да ти простам за тој случај, само ми падна жал за тебе, искрено, зашто те замислив како личност која немало кој да ја гушка кога била мала. :(
Spot on.
10/10 analiza.
Bidi gord na ovaa spektakularna analiza.

• Љубов
Reactions: wot
Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.771
Поени од реакции
36.706
Vie zborite za moral i ideali, tema koja postoi vo filosofija podforum, a ne e ovaa.
Nie zborime za kontent, production value pa i eve drsko art, vo tema nameneta za toa, koja sto e ovaa.
:cuc:
Е, ова ми беше муабетот и за HotD, и за тука! Ова е подфорум Серии, дај да дискутираме за серијата, за содржината на истата, за мерливи и немерливи ствари од серијата, за тоа колку ве дирнала или колку сте кружеле околу стол, а не за нешто за што имате тема во друг подфорум во која никој не ви забранува да зборувате па дури и врз призмата на серијава.

• Ми се допаѓа
Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.524
Поени од реакции
29.026

Such a woke thing to say
Sakas da gi canceliras

Se ok ama zaso ja i Zlate da ve sfatime seriozno na temava koga vie ne i ni davate sansa na serijata tuku od start znaete pod default deka ke ja hejtate poradi korporacijata zad nea?

Monentalno ne e vozmozno da se imaat dvete, tamu covestvoto ja vodi vojnata za smislata i e pesok kade sto ima merenje, a vie ke morate da se otkazete od ednoto podobro porano otkolku podocna.

Ili kako sto bese napisano vo edno klasika parce koe sakase da ni prikaze kolku ja komplicirame:

“Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV?”

¯\_(ツ)_/¯
Би си направил уште еден профил за да ти го лајкнам мислењево.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.171
Поени од реакции
30.340

Such a woke thing to say
Sakas da gi canceliras

¯\_(ツ)_/¯
Imam i jas klasika parce quote :love:

Wednesday Addams: Your work is puerile and under-dramatized. You lack any sense of structure, character and the Aristotelian unities.

• Љубов
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235
Spot on.
10/10 analiza.
Bidi gord na ovaa spektakularna analiza.
Батали ги. Fuck 'em. Они дрско сакале за уметност тука да праат муабет, за content, а дијалогов у серијава тежок батак. Бротчето гледало нагоре - каменот надоле. Наративот, дејствието - тиња. Двајца елфи од Линдон до Казад Дум одат ПЕШКИ, едниов му вика на другиов ќе влезам ја у пештерава, ти оди си - ПЕШКИ. До Линдон. Strong Woman рипа од брод и ќе плива од Њу Јорк до Копенхаген отприлика....
За art сакале да праат муабет. Им светка нешто на екранот и се изналепија. Молци.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.524
Поени од реакции
27.343
Зошто ми го бришете мислењето ?
не кажав ништо невистинито.

Kajgana Shop

На врв Bottom