The Killing

• Креатор на темата Креатор на темата Io Sono Interista
  • Време на започнување Време на започнување
Што да гледам данскиот оригинал Forbrydelsen или американскава верзија?

Еве ти препорака од член кој што ги има изгледано и двете целосно

http://forum.kajgana.com/threads/the-killing.52281/page-20#post-5501149

Инаку прочитав дека втора сезона од данската и трета од америчката се тотално различни така да можеш после и паралелно да ги гледаш. Инаку данската заврши со трета сезона.

Случајно во коментарите од сликите што ги ставаат на фејсбук прочитав теорија од една жена која жими се многу е интересна. :D Не е некој спојлер пошо нели е теорија, ама ајде ќе го ставам во спојлер за секој случај.

Pastor Mike from the shelter is guilty! The killer is always in the first episode. And Seward is acting like a freak to cover for his son who killed his mother after hanging out with the Pastor Mike and learning his evil ways (maybe while he and his mom were trying to escape Seward's abuse they stayed at the shelter...

Озбилно, ова објаснува зошто Ханибал ја сака смртната казна и зошто синот сака да го посети, барем засега од тоа што го имаме.

џимеј брат не ми прави овака бе....многу сакам да ја прочитам, ама па после само на тоа ќе мислам додека ги гледам епизодите.

џимеј брат не ми прави овака бе....многу сакам да ја прочитам, ама па после само на тоа ќе мислам додека ги гледам епизодите.

Нејзината теорија се базира врз тоа дека убиецот е секогаш во првата епизода, па според тоа зборува за личност од првата епизода. :)

Нејзината теорија се базира врз тоа дека убиецоте е секогаш во првата епизода, па според тоа зборува за личност од првата епизода. :)

Не го прочитав спојлерот и нема да го читам, ама тешко дека може нешто да е СЕКОГАШ во прва епизода кога само еден случај имавме досега од 2 сезони. Ако одиме по таа логика, тогаш убиецот мора да е некој од фамилијата, нели тетка и на Рози. Освен ако не се осврнала некако на данската верзија, каде што појма неам шо и како се случувало.

Не, не. Не само за Килинг, мислењето дека убиецот е секогаш од првата епизода како што ја сфатив и е за сите крими серии. Сепак е теорија, а не спојлер. :) Ова засега најдобро ја објаснува релацијата помеѓу Ханибал и синот. Во Килинг исто и јас, не верувам убиецот уште да не сме го виделе... 5та епизода ќе игра утре, на крајот треба да има големо изненадување какво што ни приредија за Рози Ларсен, барем јас така очекувам. А ако е изненадување = некој лик кој бил тука цело време.
Болиглава прочитај го спојлерот. Ај не го викам спојлер, теорија. :D

Не, не. Не само за Килинг, мислењето дека убиецот е секогаш од првата епизода како што ја сфатив и е за сите крими серии. Сепак е теорија, а не спојлер. :) Ова засега најдобро ја објаснува релацијата помеѓу Ханибал и синот. Во Килинг исто и јас, не верувам убиецот уште да не сме го виделе... 5та епизода ќе игра утре, на крајот треба да има големо изненадување какво што ни приредија за Рози Ларсен, барем јас така очекувам. А ако е изненадување = некој лик кој бил тука цело време.
Болиглава прочитај го спојлерот. Ај не го викам спојлер, теорија. :D

Го прочитав уште вчера. Добра теорија е. Би рекол валидна околу 70%.
То шо го спомна за Ханибал е многу издржано и мислам дека отприлика то би било фрката со него. А ако не е така, ќе е уште појако и поизненадувачки, бидејќи билдапот досега за затвореников е феноменален.

Знаеме дека овој не е убиецот, премногу очигледно ќе биде, ама засега многу јако возење ми е сезонава иако појма немам каде тераат. Ама они кога успеаа да поврзат трка за градоначалник со убиство на обичен граѓанин, ова им е мачка кашлица.
Инаку морам еден момент од епизодава на кој шо се изнасмеав.
Надвор истура дожд, Холдер и Линден влегуваат у тоа местото кај шо најдоа женскава, значи надвор невреме е, они улица минат, треба жива вода да бидат станати, а влегуваат внатре суви да посуви не можат да биде. Ептен голем промашај им беше ова...

Во темата за Декстер некој пиша теорија за тоа што прочитал по други форуми и после сите на тоа мислевме дури гледавме и погодете што? Тоа и се деси. :) А интересна теорија е ова, само што пак цело време ќе барам знаци кои ќе го потврдат ова дури ја гледам серијата.

И јас како Ајсбој уште не знам каде не возат сега. Океј, не верувам некој ни да знае. Еве се појавува нов лик кој испадна и помага на девојката, имаше конци на вратот, значи преживеала и му избегала на убиецот. Но кој ја донесе тука? А дека тој дечкото на мајка и од Кали (ако така се викаше) е убиецот, сигурно не е.

Сцената со Холдер и Валентајнс деј. :pos:Умрев од смеење.

Фантастична е вторава сезона, ми се допаѓа, петава епизода ни потврдува некои работи но кој знае како ќе биде до крај, кој знае кој ќе биде вистинскиот. Сипа кој што ја преведува Данската вели дека со секоја сезона се понапнато и поинтересно ја прават серијата, да се надеваме дека и Американциве ќе ја следат успешноста на Данците.

Гледам темата за Декстер се преплавила од нови коментари, а овде ниту еден за последнава епизода. Пу бре!

Според мене најдобрата епизода оваа сезона. Сцена до сцена: Линден со мајката, Холдер со приказната за Галилео:pos:; Реј со татко му, Реј со црнецот, Реј со Линден. Секоја сцена беше перфекција од сите аспекти, најмногу од глума. По стотти пат, Сарсгард е БОГ.

Ух кој доживљај ми е серијава, се подвозбудив малце вака сам. :D

А мене па последнава некако најтапа ми беше.
Глума и тоа се, приказната за Галилео се изнасмеав, Реј и Линден беше добра сцена, другото скапав од досада.

А мене па последнава некако најтапа ми беше.
Глума и тоа се, приказната за Галилео се изнасмеав, Реј и Линден беше добра сцена, другото скапав од досада.

Изгледај ја уш еднаш Декстер последната :D
Абе види, јас ја мислам дека беше една од најдобрите поради то шо секоја сцена имаше значење, немаше филер сцени и се беше одлично реализирано. Знам дека немаше некои класични wow-моменти, ама беше одлична транзитна епизода за вториот дел од сезонава.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom