Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Гледај ја и втората, ќе се изненадиш од мајндфак моментите и таму.Ја изгледав прва сезона од Данската The Killing, заплетот и во двете серии е ист, ама расплетот и тоа како не е, Данциве имаат повеќе шокантни моменти, од се имаат по малку повеќе освен од дождот и од глумата на мајката од Америчкава верзија. Двете Сари се беспрекорни во секој поглед, @zmej gorjanin Сара 84, кој момент а... Ако морам да избирам би ја избрал Forbrydelsen заради повеќето
моменти, важно и двете се одлични, само што од Данскава има излезено втора сезона и третата е во тек. И знам дека темава е за Американската серија, ама не може ќерка да јаде, на мајка да не даде
.
ne bese tolku filmceto kolku so facata na Stan poso ne i bese vistinski tatko i samata emocija koga mu rece deka go saka....toa bese toa..
Секако морам да ја спомнам и уникатната атмосфера на серијата, која мене потсеќа на филмовите од 50-тите. Дождот, тмурноста на градот, џемперите на Линден, канцелариите преплавени со кутии наместо со најнова технологија, излитените фрази на Холден (yo, watcha doin', man) на серијата и' даваа посебен шмек. Плус, и саундтракот кој особено во прва сезона значеше нешто, кој беше одраз на тензијата и на комплицираноста на случајот.
![]()
Да, се сложувам. Може и Данката не е мис Данска али е бе брате мртва озбилна, дали два пати се насмеа во цела серија.И кога гледа накај камера и ќути од толку што е сериозна мислиш шамар ќе ти врзе.
![]()
Ј
Стен Ларсон ѕвер, секоја чест. Мич ме нервираше од дното на душата. Линден не знам како може да ви се свиѓа. Холдер <3
А, и морам да кажам кога го гледав Стен таткото, само на Луи ме потсеќаше, исти движења и градба.
Значи дури и нај "филмски едуцираните" девојки се опседнати со физички изглед. Незнам само зошто мора костантно да се оценуваат актерите според физичкиот изглед, и да се коментираат туѓите преференци за привлечност, и харизма....едноставно гледајте ги сериите како целина, не каков стајлинг има одреден актер, или пак како изгледа, битно е како ќе одглуми, и како ќе се поврзе со приказната, сите други работи се само бонус.
П.С. Има и доста машки кои го прават истото, но женскиот пол е дефинитивно по прибирлив од овој аспект.
Абе луѓе, можеби жената не е на ниво на Ен и Џоли, ама видете ја бе, права жена е. Во серијава ја имаа направено никаква, пошо нели таква и улогата и беше, со подочњаци, исцрпено и бледо лице, а океј светла е ... итн итн...
![]()
![]()
Hi there, gorgeous.
Ти па отече со Стен
idi glej ja linden kako pusi cigari
И за малку ќе бев во право. Браво за сценаристите што направија таков мајндфак и ми објаснија дека во Килинг не е се црно-бело. На крајот, секој си добива претстава кој е најголемиот виновник, дали тетка и Тери, дали Џејми затоа што го започна се тоа, Ејмс, или индијанката. Ништо не испадна едноставно.
Го најде некој музичето кое одеше на крајот на секоја епизода?
Е како не се, ко и двајцата беа очевидци во случајот, а Ејмс беше на лице место на убиството. Прикривање докази, лажно сведочење и слични работи... Не сум правник и појма немам од тие работи ама тие и те како имаа голем удел во убиството.Што е индијанката виновна? Или Ејмс? Немаат врска они, ептен индиректни учесници се.
Го најде некој музичето кое одеше на крајот на секоја епизода?