The Killing

• Креатор на темата Креатор на темата Io Sono Interista
  • Време на започнување Време на започнување
џимеј да знаеш само кој и е маж. А може и знаеш. Најголемиот манијак во историјата на сериите - Стјуарт.:D

Alan+Ruck+Mireille+Enos+smartwater+Golden+izVTRRYmY6il.jpg

Аааааааааааа закон!!!

Ја изгледав прва сезона од Данската The Killing, заплетот и во двете серии е ист, ама расплетот и тоа како не е, Данциве имаат повеќе шокантни моменти, од се имаат по малку повеќе освен од дождот и од глумата на мајката од Америчкава верзија. Двете Сари се беспрекорни во секој поглед, @zmej gorjanin Сара 84, кој момент а:vozbud:... Ако морам да избирам би ја избрал Forbrydelsen заради повеќето :eek: моменти, важно и двете се одлични, само што од Данскава има излезено втора сезона и третата е во тек. И знам дека темава е за Американската серија, ама не може ќерка да јаде, на мајка да не даде:).

Инаку и официјално ќе има трета сезона. :)

Од каде е информацијата? На Вики ова пишува:

Variety reported on November 30, 2012, that the show will be returning to AMC, planning for a May 2013 debut, with production set to begin months for that. Cast members Mireille Enos and Joel Kinnaman are confirmed to return, with Veena Sud as showrunner and returning writers including executive producers Dawn Prestwich and Nicole Yorkin.[5]
... но нема ништо официјално, и на ИМДБ нема ништо.

Баш на ИМДБ го читав, не е шпекулација, ако ја најдам веста од таму ќе ја постирам овде.

Ќе додадат 3 кај сезоните на ИМДБ ако е официјално.

Ја догледав :)
Кој крај човече, совршенство. Нејќев Џејми да е убицата, симпатичен ми беше. А моментот со тетката со колата... Тоа да не беше, серијава ќе беше meh.
Стен Ларсон ѕвер, секоја чест. Мич ме нервираше од дното на душата. Линден не знам како може да ви се свиѓа. Холдер <3
Јас цело време му викам на дечково "Леле секоја чест на теткава Тери, види колку помага", а она уствари...
И како по ѓаволите де;кото на Роузи и другар му не се осудени за силување??
Не можам да кажам дека го предвидов убиецот. Секој можеше да биде, сценаристиве сигурно на крај одлучиле.
И конечно ја прочитав цела тема :)

И за разлика од сите вас, јас појше бев импресионирана од сцената на езерото, со колата, одколку од филмчето на Роузи.

Не се откри што претставуваше цртежот од претходното убиство, со дрвата, нели?

Ја изгледав прва сезона од Данската The Killing, заплетот и во двете серии е ист, ама расплетот и тоа како не е, Данциве имаат повеќе шокантни моменти, од се имаат по малку повеќе освен од дождот и од глумата на мајката од Америчкава верзија. Двете Сари се беспрекорни во секој поглед, @zmej gorjanin Сара 84, кој момент а:vozbud:... Ако морам да избирам би ја избрал Forbrydelsen заради повеќето :eek: моменти, важно и двете се одлични, само што од Данскава има излезено втора сезона и третата е во тек. И знам дека темава е за Американската серија, ама не може ќерка да јаде, на мајка да не даде:).
Гледај ја и втората, ќе се изненадиш од мајндфак моментите и таму. :)

ne bese tolku filmceto kolku so facata na Stan poso ne i bese vistinski tatko i samata emocija koga mu rece deka go saka....toa bese toa..

Ова мислам дека нема врска. Стен во ниеден момент не се почувствува како недостоен бидејќи не и е вистински татко на Роузи.
--- надополнето: 2 декември 2012 во 21:45 ---
Секако морам да ја спомнам и уникатната атмосфера на серијата, која мене потсеќа на филмовите од 50-тите. Дождот, тмурноста на градот, џемперите на Линден, канцелариите преплавени со кутии наместо со најнова технологија, излитените фрази на Холден (yo, watcha doin', man) на серијата и' даваа посебен шмек. Плус, и саундтракот кој особено во прва сезона значеше нешто, кој беше одраз на тензијата и на комплицираноста на случајот.

Зарем множина? Не беше еден џемпер?
--- надополнето: 2 декември 2012 во 21:46 ---
20E05DD463932AFA82ECFAD621FA8.jpg

Да, се сложувам. Може и Данката не е мис Данска али е бе брате мртва озбилна, дали два пати се насмеа во цела серија. :) И кога гледа накај камера и ќути од толку што е сериозна мислиш шамар ќе ти врзе. :D

Ахахахахаххахаха.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Ј
Стен Ларсон ѕвер, секоја чест. Мич ме нервираше од дното на душата. Линден не знам како може да ви се свиѓа. Холдер <3

Значи дури и нај "филмски едуцираните" девојки се опседнати со физички изглед. Незнам само зошто мора костантно да се оценуваат актерите според физичкиот изглед и да се коментираат туѓите преференци за привлечност и харизма.

Едноставно гледајте ги сериите како целина, не каков стајлинг има одреден актер, или пак како изгледа, битно е како ќе одглуми, и како ќе се поврзе со приказната, сите други работи се само бонус.

П.С. Има и доста машки кои го прават истото, но женскиот пол е дефинитивно по прибирлив од овој аспект.

А, и морам да кажам кога го гледав Стен таткото, само на Луи ме потсеќаше, исти движења и градба.

Да бе, сега сфатив, ептен личат.
--- надополнето: 2 декември 2012 во 21:48 ---
Значи дури и нај "филмски едуцираните" девојки се опседнати со физички изглед. Незнам само зошто мора костантно да се оценуваат актерите според физичкиот изглед, и да се коментираат туѓите преференци за привлечност, и харизма....едноставно гледајте ги сериите како целина, не каков стајлинг има одреден актер, или пак како изгледа, битно е како ќе одглуми, и како ќе се поврзе со приказната, сите други работи се само бонус.

П.С. Има и доста машки кои го прават истото, но женскиот пол е дефинитивно по прибирлив од овој аспект.

А кај виде дека ја оценив актерката по физичкиот изглед? Пишав негде дека знае или не знае да глуми? Не. Пишав само дека не е убава, што не ја прави серијата ни подобра ни полоша.
--- надополнето: 2 декември 2012 во 21:49 ---
Абе луѓе, можеби жената не е на ниво на Ен и Џоли, ама видете ја бе, права жена е. Во серијава ја имаа направено никаква, пошо нели таква и улогата и беше, со подочњаци, исцрпено и бледо лице, а океј светла е ... итн итн...
Mireille+Enos+HBO+Luxury+Lounge+Honor+60th+hoEYE67XmYhl.jpg

Mireille+Enos+2009+Lucille+Lortel+Awards+U80kkhFmt9fl.jpg

:love::love::love: Hi there, gorgeous.

Абе ајде, си ги нашол најубавите слики. Го пишав името на гугл, овие две слики беа единствените убави :D Мада морам да признаам, на вторава слика е јака.
--- надополнето: 2 декември 2012 во 21:50 ---
Се изнасмеав на муабетов:

Ти па отече со Стен

idi glej ja linden kako pusi cigari

:D Ѕверови :D
--- надополнето: 2 декември 2012 во 21:53 ---
И за малку ќе бев во право. Браво за сценаристите што направија таков мајндфак и ми објаснија дека во Килинг не е се црно-бело. На крајот, секој си добива претстава кој е најголемиот виновник, дали тетка и Тери, дали Џејми затоа што го започна се тоа, Ејмс, или индијанката. Ништо не испадна едноставно.

Што е индијанката виновна? Или Ејмс? Немаат врска они, ептен индиректни учесници се.

Го најде некој музичето кое одеше на крајот на секоја епизода?

Што е индијанката виновна? Или Ејмс? Немаат врска они, ептен индиректни учесници се.

Го најде некој музичето кое одеше на крајот на секоја епизода?
Е како не се, ко и двајцата беа очевидци во случајот, а Ејмс беше на лице место на убиството. Прикривање докази, лажно сведочење и слични работи... Не сум правник и појма немам од тие работи ама тие и те како имаа голем удел во убиството.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom