The Dark Knight Rises

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Аронофски не знам...мислам дека не е режисер за филмови од овој тип...а Нолан - да кажеш дека филм со човек - лилјак е „реален“, може само тој да напраи такво нешто...сите претходни, вклучувајќи го и Burton си влегуваа во некое наивно американско клише и не објаснуваа практично ништо околу ликовите - последниве 2 (3) филма се сосема спротивни...и не само тоа, туку мислам дека ги тресна од земја сите претходни...
Мене лично многу ми праи кеиф изборот на глумците за ликовите: ветераните Michael Caine и Morgan Freeman, Bale, Liam Neeson и (ве читам погоре за Joker) - Heath Ledger кој ја затвори улогата на Joker за век и веков, за која мислам дека и на Jack Nickolson му идеше да си гризне од......после тоа што го направи дечкото...
За новиов....Bane, мислам дека е многу добар избор да биде Tom Hardy, ама стварно не ми е јасно како Catwoman ќе ја уклучат во приказнава и детено од 3rd rock...
За Кетвоман мислам дека одлично ќе си ја заврши работата, а ликов на детево, ни мене не ми е јасен...јес да глуми цајкан. али ..... ќе видиме..

Види. Кетвоман е балансер.. таа ти е нешо као дрска модерна верзија на Робин Худ - со таа разлика што она се шо краде задржува за себе.. Мишел Фајфер беше одлична во тоа.. али само таа до сега ја глумела на голем екран.. Треба да ги видиш Анимираните серии на Ворнер Брадерс за Бетмен.. тука сите ликови се многу комплексно претставени затоа што се директно пренесени од оригиналните стрипови...

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
А знаете ли кој ќе биде Робин? :icon_lol: Или ај да не ви откривам....

Stef_12

Player hater
Член од
15 јануари 2009
Мислења
1.022
Поени од реакции
637
А знаете ли кој ќе биде Робин? :icon_lol: Или ај да не ви откривам....
Никој.... Иначе има некој reviews, викаат не само што е филм на годината ( ќе видиме Хобит како ќе испадне...) тука дека е подобар од првите два дела заедно.

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Коа сме више кај Бетмен..
На 23 Октомври годинава излегува и ова..

http://www.imdb.com/title/tt2313197/

Така да вреди и ова да се види...
А кој не го глеал Batman- Year one.. сместа да го гледа затоа што е праен според оригиналниот стрип на Френк Милер.. горниот анимиран такоџе е според стрип на Френк Милер..

http://www.imdb.com/title/tt1672723/

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
Погоре прочитав дека има делови кои и не ви се јасни во филмот а уште не е ни излезен, друг па сака да ни открија некоја тајна на неизлезен филм. Дај не зафркавајте.

• Ми се допаѓа
Reactions: VLJ
Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Никој.... Иначе има некој reviews, викаат не само што е филм на годината ( ќе видиме Хобит како ќе испадне...) тука дека е подобар од првите два дела заедно.
Не верувам Хобит подобар да биде. Прашината ќе му ја јаде. Јас мислам дека и Аватар ќе го помине.

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Дечки, денес разбрав, другарка една ми кажа, пошо се јавила во Кино Милениум, дека ќе си почекаме малку појќе за The Dark Knight Rises, оти очигледно мамлазиве од Милениум не успеале на време да откупат права за прикажување, како прво, и као второ уште се во преговори, и е се знае кога и дали воопшто ќе се прикажува во Милениум..

Епа ако не, онда на Имакс ќе се гледа во Новиве кино сали во City Mall....

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
За да биде демократски, морам да ве прашам, сакате ли на кратко да ја заклучиме темава, барем додека подобар број од нас не го изгледаат филмов, за да не се најде некој овде да ни го спојлериса на сите?:)

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
За да биде демократски, морам да ве прашам, сакате ли на кратко да ја заклучиме темава, барем додека подобар број од нас не го изгледаат филмов, за да не се најде некој овде да ни го спојлериса на сите?:)
Од мене имаш да.

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Па ако има лудаци што гледаат кино-снимки од вакви филмови, најубаво така - катанец....и евентуално некој што пишува надвор од државава наша утепана.........немале откупено права....ццц :facepalm:

Еден линк околу причата зошто филмов не е снимен во 3Д (по мене - фала Богу), а веројатно повеќето го видовте денеска.... - http://www.salon.com/2012/07/17/dark_knight_creator_nolan_sticks_to_2_dimensions/?source=newsletter

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
Хаос ќе биди со спојлерите, слики од сцени ќе фрчат низ интернетов.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Дечки, денес разбрав, другарка една ми кажа, пошо се јавила во Кино Милениум, дека ќе си почекаме малку појќе за The Dark Knight Rises, оти очигледно мамлазиве од Милениум не успеале на време да откупат права за прикажување, како прво, и као второ уште се во преговори, и е се знае кога и дали воопшто ќе се прикажува во Милениум..

Епа ако не, онда на Имакс ќе се гледа во Новиве кино сали во City Mall....
Нешто ми мириса дека ќе го гледам во Софија.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
Сепак надежта умира последна.
Вака беше и за Авенџерс па после се предомислија.
Да се надеваме дека ќе се предомислат пак а до тогаш ни останува да одбегнуваме спојлери..

(инаку овие од Рамстор немаат давано асален филм 200 години. Може со бум да се вратат и да ја уништат конкуренцијава со филмов...)

Kajgana Shop

На врв Bottom