The Championship Wimbledon | 24 јуни - 7 јули, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Kako be bil odlicen koga vo vtoriot set naprai brejk po uzasna greska na Novak, cist forhend zakuca u mreza, a posle go izgubi setot od 4-2 na 4-6. Sega vo taj brejkot se plasi da odi napred na mreza kako zena nekoja.

Мораше да се направи попаметен Нолето Балкански , демек публиката му беше крива што муи направија рибрејк во 3ти сет :facepalm: Тие се тие мали нешта од кои ти се повраќа .
Не му беше публиката крива, не праи драми, него некој му дофрли нешто, т.е. му кажа, и овој палец нагоре му даде, толку, и сам беше свесен дека он е крив за загубениот гејм и никој друг, а публиката секако не смее да дофрла такви работи поготово не во таков период од мечот, кога сервира за победа. Федерер со shut up се обрати кон боксот на Ноле во еден наврат, а не па некој директно нешто нему да му кажеше.
И нема што да му биде некој крив и да се пува, се знаеше дека ќе победи и онака, и сам беше свесен за тоа, самиот искомплицира и тоа е тоа, толку, едноставно само си ја одложи победата која и онака ќе се десеше. Немаше никакви шанси Хас, једино да земе 1 сет, што и немаше да биде некоја трагедија колку што проблем ќе направеше спуштањето на кровот кое трае 30 мин. Затоа само Ноле мораше што порано да победи, и тоа беше иритирачки за него, зашто закана за пораз едноставно денес, немаше.

п.с. Хас милион пати побетер однос имаше на теренот, дека играше на централен па се воздржи од кршења на рекетот.

Kako be bil odlicen koga vo vtoriot set naprai brejk po uzasna greska na Novak, cist forhend zakuca u mreza, a posle go izgubi setot od 4-2 na 4-6. Sega vo taj brejkot se plasi da odi napred na mreza kako zena nekoja.
Тој си остана доследен на својот стил на игра. А воопшто не е лесен противник. Нема слабост ни на форхенд а уште помалку на бекенд. Сега во вакви мечеви и грешките се неизбежни. Некој мора да згреши. Дури и освои доста долги поени (37 беше едниот) а тоа воопшто не е лесно против Новак.

Стефан ништо од кобењето овој пат :icon_mrgr:

Инаку најдобро 1/4 финале дефинитивно ќе биде Ферер-Дел Потро,но и натпреварите на Мари и Ноле ќе бидат јаки.И може ќе се смеете,ама се си мислам дека Вердаско ќе победи задутре.:P Јанович едноставно мора во 1/2 финале.Па таму шо биде нека биде.

Тој си остана доследен на својот стил на игра. А воопшто не е лесен противник. Нема слабост ни на форхенд а уште помалку на бекенд. Сега во вакви мечеви и грешките се неизбежни. Некој мора да згреши. Дури и освои доста долги поени (37 беше едниот) а тоа воопшто не е лесно против Новак.

Aj pogledni go mecot so Lopez i kazi mi dali Has ostanal dosleden na svojot stil na igra.

Нема Новак кој да го добие на овој Вимблдон освен Мареј.

Само Мареј некои чудни фаци правеше во вториот сет.

Toj cudni faci pravel i koga se rodil a ne pak vo vtoriot set... Berdych deneska 20 i kusur asovi, se kladam deka so Novak nema da ima nad 50% prv servis i deka ke se posere vo gakji.

Е па
Aj pogledni go mecot so Lopez i kazi mi dali Has ostanal dosleden na svojot stil na igra.
Новак не е Лопез. Разликата е голема. На почетокот излезе неколку пати ама доби екстра прецизни пасинг шотови и потоа се повлече.
--- надополнето: 1 јули 2013 во 22:15 ---
Нема Новак кој да го добие на овој Вимблдон освен Мареј.

Само Мареј некои чудни фаци правеше во вториот сет.
Спорд мене Делпо ќе му биде најнезгоден противник

Не може Ноле да испадне бе, освен ако овие од другава страна не сервираат ко луди, што тешко дека би се десило, нешто слично ко Хас денес, ќе се уплашат, а знаеш дека едноставно мора сервисот да те служи и да бидеш перфектен на свој сервис, тој ќе ти го сврти грбот против ваков противник и истиот многу лесно ќе доаѓа до брејк шанси...
Ноле игра растеретено, причината е повеќе од јасна, му го нема Федекс, психички е растеретен, има голема самодоверба и во ниту еден момент истата не му е нарушена, читам денес изјавил дека игра далеку подобар тенис на Вимболдон од периодот во 2011 кога го освои, после денешниот меч се согласувам со него иако ова секако ништо не мора да значи, но само го потврдува фактот дека човекот игра со огромна самодоверба и верува во себе.

Али уште по елиминацијата на Федерер очекував вакви сигурни изданија на Ноле, едноставно мора да освои, не гледам кој би го победил овој Ноле, треба да е упола од ова што сега го игра за да не освои, и противникот ненормално добро да сервира цел меч и да е убер сигурен на свој сервис, нешто што можеше да биде случај само со Федерер, со било кој друг до крај Ноле стандард на сервис на противникот ќе има голем простор за брејкови, нешто што и те како му одговара и му дава дополнителна сигурност и му ја цементира таа набилдана самодоверба која ја има.

Сега навикнати сте да има големи изненадувања на турниров, али и сами сте свесни дека ова за Ноле е класичен пенал со аматер од метро и 60 на голот.

Стефан ништо од кобењето овој пат :icon_mrgr:

Инаку најдобро 1/4 финале дефинитивно ќе биде Ферер-Дел Потро,но и натпреварите на Мари и Ноле ќе бидат јаки.И може ќе се смеете,ама се си мислам дека Вердаско ќе победи задутре.:P Јанович едноставно мора во 1/2 финале.Па таму шо биде нека биде.
Ферер губи од Делпо 100% освен ако овој не се повреди.

п.с. Хас милион пати побетер однос имаше на теренот, дека играше на централен па се воздржи од кршења на рекетот.

Ова го пиша дека го слушна од коментаторон ? :pos:

Stefan-kobe

Хас изигра како што играат тенисеркине против Серена во скоро 90% од натпреварите нејзини т.е изигра како уплашена жена во пмс.
Какви зицери имаше после јак форхенд/бекхенд но не излагаше на мрежа а Новак му ги пушташе само високи.Стравот си го направи своето.:notworthy:

Значи утре ќе има феноменални мечеви. Според мене утре на ниеден меч нема изразит фаворит, и мислам дека е можно Мареј или Новак да отпаднат.

не играат утре мажи, само жените се на централен и терен бр 1.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom