The Championship Wimbledon | 24 јуни - 7 јули, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Дефинитивно до финалето само Делпо му е посериозен противник на Ноле.За да играат 1/2 финале ќе треба Делпо прво да го победи упорниот Ферер,а има 70-75% шанси и се разбира да не се дозаебе со некоја повреда.Бердих ќе го тепа Ноле кога Гигс ќе се пензионира од фудбалот..

Ова го пиша дека го слушна од коментаторон ? :pos:

Stefan-kobe

Хас изигра како што играат тенисеркине против Серена во скоро 90% од натпреварите нејзини т.е изигра како уплашена жена во пмс.
Какви зицери имаше после јак форхенд/бекхенд но не излагаше на мрежа а Новак му ги пушташе само високи.Стравот си го направи своето.:notworthy:
Не увек е така бар тука, во Лондон, затоа и коментаторот го рече тоа, попладнево баш другар ми вика ќе глеаш тенис, ќе има кршење рекети, му викам тешко на централен, а и не верував дека ќе има голема неизвесност, што и беше случај, ако го тргнеме на страна фактот дека Хас доби голем поклон у трет сет иначе и самиот веќе си беше помирен со поразот кога Ноле сервираше за победа и имаше 30-0.

Али си пцуеше човекот, малце фалеше, имаше 2 момента каде готов беше да крши, и од патики јако го маваше во 1 наврат, такоџе и така е изводливо да го искрши, не ми текнува сега кој последен пат го направи ова, на врв од тастатурава ми е ...

Utre nema mazi, samo zenite igraat.
Ocekuvam Sabine da ja pobedi odvratnata Kanepi, ne mozam organski da ja smislam. Kvitova isto ocekuvam da projde, a mec na denot bi trebalo da bide Aga-Li.

Utre nema mazi, samo zenite igraat.
Ocekuvam Sabine da ja pobedi odvratnata Kanepi, ne mozam organski da ja smislam. Kvitova isto ocekuvam da projde, a mec na denot bi trebalo da bide Aga-Li.

Коефициентот на Лисицки против Канепи е смешен, и е директна последица на денешниот меч. Канепи знае да игра тенис, има многу квалитетен сервис, и може да ја пукне Сабине утре. Тој меч за под 1.55-1.6 не доаѓа во предвид.

Ли со Радванска, нема маж да го типува овој меч. 6-4 за Ли во меѓусебните, мал фаворит е, но секако може да замине.

Стефанс со Бартоли, ако имаш некаде квалитетно кладење во живо, најпаметната работа ти е да се кладиш на секој гем против онаа која сервира. Може на крајот да има повеќе брејкови од нормални гемови.

Квитова треба да ја плесне Флипкенс, но Белгијанката не е толку безопасна. Игра доста дефанзивен тенис, со многу слајсови, не знам како Петра ќе се снајде во долги поени. Знае таа да се загине на теренот, и да почна да промашува со по едно метро.

Се во се, утре ужасен ден за кладење...

Коефициентот на Лисицки против Канепи е смешен, и е директна последица на денешниот меч. Канепи знае да игра тенис, има многу квалитетен сервис, и може да ја пукне Сабине утре. Тој меч за под 1.55-1.6 не доаѓа во предвид.

Ли со Радванска, нема маж да го типува овој меч. 6-4 за Ли во меѓусебните, мал фаворит е, но секако може да замине.

Стефанс со Бартоли, ако имаш некаде квалитетно кладење во живо, најпаметната работа ти е да се кладиш на секој гем против онаа која сервира. Може на крајот да има повеќе брејкови од нормални гемови.

Квитова треба да ја плесне Флипкенс, но Белгијанката не е толку безопасна. Игра доста дефанзивен тенис, со многу слајсови, не знам како Петра ќе се снајде во долги поени. Знае таа да се загине на теренот, и да почна да промашува со по едно метро.

Се во се, утре ужасен ден за кладење...

Ne gledam kako Flipkens moze da ja dobie Kvitova. Dosegasnite mecevi pokazaa deka lesno i se pravat brejkovi na Kristen, a toa sekako i odgovara na Kvitova. Levak e Petra, mnogu cesto ke go koristi slajs servisot i ke ja tera Flipkens nadvor od terenot. Flipkens od backhand igra samo slajs, osven koga igra pasing, e togas mava pravilen backhand. So slajs ne moze da ja pobedi Kvitova osven ako Petra ne napravi 2000 neiznudeni greski.

Za Lisicki se slagam deka e smesen koeficientot, Kanepi e sivonja i znae da vleze vo element i da go unisti protivnikot, a od druga strana Sabine znae da si vleze vo nejzinite crni minuti kako denes protiv Serena vo vtoriot i pocetokot na tretiot set. Aga mislam deka ke ja tepa Li iako sakam Li da projde, a Stephens mora da ja tresne od zemja taa debelata Bartoli, zatoa sto ne sakam povekje da egzistira na mojot televizor do krajot na nedelava.

Ne gledam kako Flipkens moze da ja dobie Kvitova. Dosegasnite mecevi pokazaa deka lesno i se pravat brejkovi na Kristen, a toa sekako i odgovara na Kvitova. Levak e Petra, mnogu cesto ke go koristi slajs servisot i ke ja tera Flipkens nadvor od terenot. Flipkens od backhand igra samo slajs, osven koga igra pasing, e togas mava pravilen backhand. So slajs ne moze da ja pobedi Kvitova osven ako Petra ne napravi 2000 neiznudeni greski.

Za Lisicki se slagam deka e smesen koeficientot, Kanepi e sivonja i znae da vleze vo element i da go unisti protivnikot, a od druga strana Sabine znae da si vleze vo nejzinite crni minuti kako denes protiv Serena vo vtoriot i pocetokot na tretiot set. Aga mislam deka ke ja tepa Li iako sakam Li da projde, a Stephens mora da ja tresne od zemja taa debelata Bartoli, zatoa sto ne sakam povekje da egzistira na mojot televizor do krajot na nedelava.

Види, ако брчам, и јас ќе ја изиграм Квитова утре, само не се чувствувам нешто посебно среќен во врска со тоа.

За Лисицки кажав, за Агнешка по дифолт ќе навивам, но не се кладам, а сите вие заборавате, или не знаете, дека Бартоли има играно ФИНАЛЕ на Вимблдон, кое го изгуби против Венус. Во полуфиналето ја доби, ни помалку ни повеќе, Жастин Анин. Така да, Бартоли има игра за на трева, а оваа Стефанс е прилично неартикулиран играч. Има таа многу да учи за тенисот, иако несомнено има потенцијал да биде и број 1 на WTA.

А да, ќе заборавев. Флипкенс два пати досега ја има добиено Квитова, всушност води во меѓусебните 2-1, последниот пат оваа година во Мајами... ;)

Е бисери упм има овде.Обична интеракција безобразен гледач- Новак ,кој што само подигна прст,овде одма слон па дури и му се повракало.Претерувате,можете да го хејтате ама по олраунд играч во моментот здравје. Однесувањето на Хас денес беше далеку подискутабилно , ама швабо никој не го перцепира ,нема коментари.Хас денес не на мрежа , и на корзо да излегуваше пак ке беше исто ,ке почнеа да фрчат бехенд паралели како со Шарди ,па човекот едноставно штедеше километража,знаеше што го следува.Бердих нема никакви шанси во три сета , ама да почекаме , се е можно.Исто и Вердаско нема шанси ,јас мислам дека Јанович може да е изненадувањето , но реално во моментот Мареј и Новак не би требало да имаат проблем до недела .

Види, ако брчам, и јас ќе ја изиграм Квитова утре, само не се чувствувам нешто посебно среќен во врска со тоа.

За Лисицки кажав, за Агнешка по дифолт ќе навивам, но не се кладам, а сите вие заборавате, или не знаете, дека Бартоли има играно ФИНАЛЕ на Вимблдон, кое го изгуби против Венус. Во полуфиналето ја доби, ни помалку ни повеќе, Жастин Анин. Така да, Бартоли има игра за на трева, а оваа Стефанс е прилично неартикулиран играч. Има таа многу да учи за тенисот, иако несомнено има потенцијал да биде и број 1 на WTA.

А да, ќе заборавев. Флипкенс два пати досега ја има добиено Квитова, всушност води во меѓусебните 2-1, последниот пат оваа година во Мајами... ;)

Abe ne rekov deka nema sansi Bartoli nego deka sakam da tepa Stephens, zaso me nervira Bartoli.
Ako ima Flipkens 2-1, utre tepa Petra.

Nadal, Federer, Sharapova, Serena. Site nosat NIKE. Izgleda toa e malerot

Ако ве види Psyside дека за жени прајте муабет, сте нае‘бале.:D

Иначе, среќа Новак се пласира во 1/4 финале, па конечно ќе го гледам, за прв пат на Вимби оваа година .. Ваљда нема да сум јас малерот, а и аватарот на Stefan-kobe :)

Не треба Вердаско одма да се отпишува.На овој Вимблдон игра многу подобар тенис,не е на пример како на мастерсите каде што правеше по 40+ грешки.Ако не се лажам сите со 3-0 ги има тепано до 1/4 финалево.Или изигра со некој 3-1.

Од кога изгуби Федерер поим неам што се случува со турниров. Гарант досада жива

Од кога изгуби Федерер поим неам што се случува со турниров. Гарант досада жива

Да бе. Светот престана да се врти откако изгуби Федерер. Организаторите размислувале да го прекинат турнирот, но атер за Мареј сепак решиле да продолжи.

Утре освен женски тенис и даблови ќе даваат на Спортклуб..

Ако ве види Psyside дека за жени прајте муабет, сте нае‘бале.:D

Иначе, среќа Новак се пласира во 1/4 финале, па конечно ќе го гледам, за прв пат на Вимби оваа година .. Ваљда нема да сум јас малерот, а и аватарот на Stefan-kobe :)

Poleka, ne fakja malerot od odma, vo edno od slednite dve kola bi trebalo da fati. :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom