Техно или Шабанарија? Што е подобро за подигање на расположението?

• Креатор на темата Креатор на темата rossoner stefan
  • Време на започнување Време на започнување
Техното е западњачка урбана шабанерија.
Агонијата на изборот...меѓу двете понудени опции...
Би избрал тишина...

Tehnoto normalno :vozbud:

Кај мене во друштво турбофолкерашите се дискримираат оти се ботови на изи наместени:helou:

Ако со техно се мислеше на електронска музика, го бирам тоа, а највеќе Psychedelic Trance. Додуша има и некои правци од електронскава што ги не ги сакам (Minimal, Tech-House etc...), ама шабанаријата кај мене е на тенка граница до омраза. АМА, кога сум ептен пијан не ми пречи ништо (освен метал, тоа не можам органски да го поднесам).

Темава а малку :toe: ама ај...тоа што се свири во кафан тоест шабанарија неможе а да не те крене,малку алкохол и одма знаеш кој е нареден стих на песната...со клабингот е поинаку,знае и тој да крене и тоа доста добро само треба повеќе фактори да ти се погодат како место,друштво,забава тип на клабинг и слично :smir:

Техното ми удира во глава и ни ми дава желба да пијам, ни да играм..значи не ме расположува воопшто, само најтапа ке ми ја направи вечерта :toe:

а шабанарија одма ме расположува...и се пее, се игра, пие, си го покажуваш сељачкото во себе:pipi:

Техно и транс брат4е. :vozbud::vozbud::vozbud:
Не ми треба ни пиење ни трипање ни ништо да конзумирам за да се расположам.:vozbud:

Ако под "подигање на расположението" се мисли на висока енергичност и опуштеност (просто кажано весело расположение) и ако не бидат вбројани други фактори (алкохол, дрога, типот/типката до мене на која и се пуштам, вицовите на другарми или општо кажано целата околина) освен самата музика тогаш најдобра музика за подигање на расположението е ска.

Шабанираја рулз бе :vozbud:(мислам за пиење)

имате поздрав од Џеј, со песната Сунце Љубави:baeh:

Tehnoto normalno :vozbud:

Кај мене во друштво турбофолкерашите се дискримираат оти се ботови на изи наместени:helou:

I sho? Koa idete zaedno u kafana (nemora kafana, staj si mesto po merak kaj sho idete so drushtvo da slavite nesho) i ko kje vi pushtat turbofolk si idete, a?

Bolje muzika od shabanerija za raspolozhuenje nema !!
Za toa e izmislen zhanrot. Mozhesh da napraish neshto najglupo na svet dodeka taa muzika treshti vo pozadina i pak site kje mislat deka si cool ! xD
Posho seljaci..neli (:

Techno...is it even comparable?
Jas rado bi staila izbor izmegju narodno i shabanerija.
E tuka narodno si odi (:

Абе ако има за пиење не ми треба музика. Ми се подига расположението после два витача.

Исто! Не ми е потребна одредена музика за да се расположам или да пијам.Енитајм расположен!
Додуша имам проблеми со друштвото,пр.одиме на хип=хоп журка (јас од кеиф,другите ради Х причини) и пред одење ај брат пушти Дино Мерлин или такво нешто!!!Стварно ги немам во комп.немам ништо против ,ама јбг :vozbud:
А поштовам стари МАКЕДОНСКИ песни.НЕ турбофолк повраќање.
Зато и ретко излегвам последно време,не можам да се погодам со друштво ,а и преку таквово ми е од таканаречени дискотеки шо мешаат Нирвана,Цеца,Продиџи,Слаткар и Ван Буурен во иста вечер :drk::drk::drk:

Како бе ова дига расположение...
У техно она басон ми мава у слепоочница ме тера на повраќање.
Шабанерија да не зборам колку не го можам жанрот.
Да ми пуштат сељачкото се стужувам ко на погреб.

Како бе ова дига расположение...
У техно она басон ми мава у слепоочница ме тера на повраќање.
Шабанерија да не зборам колку не го можам жанрот.
Да ми пуштат сељачкото се стужувам ко на погреб.

Да се крстиш е работава хахахаха...
Единствената работа што помага стварно е liquid dnb или ska-punk :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom