Техно или Шабанарија? Што е подобро за подигање на расположението?

• Креатор на темата Креатор на темата rossoner stefan
  • Време на започнување Време на започнување
А најжално е што скоро никаде нема техно во Македонија, ама ај, техно е. :pos:

А најжално е што скоро никаде нема техно во Македонија, ама ај, техно е. :pos:

А странскиве ДЈ што доаѓаат низ клубовите секоја недела... што пуштаат???????????????????????не пуштаат ич техно?

А странскиве ДЈ што доаѓаат низ клубовите секоја недела... што пуштаат???????????????????????не пуштаат ич техно?

Во кој клуб носат техно DJs?

(Мислам оти Колосеум го донесоа Dubfire (minimal techno/house продуцираше?) пред некој месец...?)

Ни едното ни другото..
Рокот,е она правото нешто,барем за мене.

Шабанарија бе? тоа е испревртена работа .. мешавина, не би го ни дефинирала како посебен вид музика.. едноствано нели ГЛУПОСТИ!
техно, транс, хаус тоа е веке нешто... сфакам дека не може секој да поднесе ама да се изнарипаш на некој добар микс кој јак филинг е :) тоа се поштува... и да... барем има вредност и квалитет као музика :wink:

техно дефинитивно, не дека слушам таква музика ама сепак...повеќе ќе ме расположи тоа отколку шабанериски стихови и мелодии кои те тераат вени да сечеш:tapp:

Претпоставувам дека авторот веројатно повеќе мислел на електронска музика отколку само техно ќе одговорам вака. Знаело да ме дигне ова

Ама како може ова да ме дигне ретко друго може

Зашо бе пола Македонија ги меша поимите, електронска музика со техно музика?
Едно исто ви е..
Хаус и техно се електронска музика, али хаус и техно не е иста ствар..

Зашо бе пола Македонија ги меша поимите, електронска музика со техно музика?
Едно исто ви е..
Хаус и техно се електронска музика, али хаус и техно не е иста ствар..

Зашто заклучуваш некој работи без потреба .. ебаго .. зборот е дека се пуштаат и техно траки ..дј-ве може некој жанр го пуштаат повеќе ..транс..хаус..dnb ..електро ..али не може да се генерализира дека нема и некое парче техно музика...

Сусаро последната ти е :vozbud: (за докрајчвење... другиве се шит ама Тома рулз :))
и ај кажете ми дека ова е нешто шо се нарекуват музика

Челави ганстер коса го покосила...

да не ти се разденит...

(дефинитивно од овие 2 ми е преку ТАКВО)

Овие правци на музика расположението ми го подигаат само во некои посебни пригоди. Шабанеријата може да ме натера да се фатам за орото во свадби каде што атмосферата и онака е очајна. Електронската музика е добра само за во диско за да се изнаиграш. Но ретко некоја песна од овие 2 жанрови музика би ги слушал дома додека се одмарам.

Па зависи како глеаш на тоа.....хаха
Можам да идам на техно журка и топ да си поминам и да ми го подигне расположението
... или пак да најдам некоја турбо (нитро) фoлк песна, и кога ќе го видам текстот ќе се исепам од смеење, и пак ќе ми го подигне расположението :toe:

никој не слуша за пред другите а дома кога ќе рокне шабанарија....глава боли дури....а кога ќе излезе чаршија се прави јак мафијаш што слуша добра музика хахаха
ај нема веза кој што сака си слуша...и не се бунете барем има кај вас у ск кој да пушта техно и хаус и транс, кај нас во ве е жално..нема музика..:tapp::tapp::tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom