Тетовски албанци со ќутек сакале да протераат бизнисмен-Македонец

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување
Глупчо, и едниот и другиот дилер, и едниот и другиот земаат, снабдуваат од ист човек дрога, едниот му се наметнуе на другиот, и овој мава, тепа, за пари се работи, преземање на биснис...

Македонци, бизнис бе, знаете што е тоа? Ќе тепаш, ќе колиш, ќе силоваш, во име на БИЗНИСОТ!!!!!!!!!:nenene:

Ти бе знаш да читаш кирилица или не знаеш? шо е важно кој од кој се снабдува туку јас кажах и пак ке кажам: и едниот и другиот е за ќотек... и да ти кажам, не саках да забегувам од темата ама едноставно ти накај таму го носеш сево ова... како шо ти кажаа, ак имас да дадеш твое мислење, дај го а ако не кути и седи настрана... :tapp:

Само што влезе внатре, веднаш почна да ми се заканува викајќи оти ова било албанска држава, што барам јас и кој ми дозволил да отворам обложувачница - раскажува Паунковски.

Hm????
da be da.....

A ti teknalo mozebi deka novinarite toa mozat da go izmislat?
Ti teknalo deka mozebi laze tipot?

Druze, mozes da vecnost i nazad da se obiduvas nesto da mi kazes i uz put samo da ispagjas smesen, ama nema sansi da mi dokazes i da me ubedis mene deka na nekoj koj se bavi so nelegalni ili polulegalni biznisi povazna mu e etnickata pripadnost otkolku profitot, osobeno koga se raboti za direktno konkurencija od koja mu zavisi biznisot. :toe:
Abe ustvari toa ti e slucaj i vo legalnite biznisi. Nikoj ne saka konkurencija blizu sebe. :toe:

Единствениот добар изход за РМ от тази дилема е да заjaкне полициjaта и да деjствува безкомпромисно кам криминалци от какавата и нациja е.
Се друго е во вреда на РМ.

Само што влезе внатре, веднаш почна да ми се заканува викајќи оти ова било албанска држава, што барам јас и кој ми дозволил да отворам обложувачница - раскажува Паунковски.

Hm????

Му шепотел Аркан на уво ,кај има шанси милите сограѓани да кажат вакво нешто.

Абе немој на офците равенки со две непознати, ќе ги збуниш, дај попросто кажи им го тоа што тие сакаат да го чујат, па нека живеат во мрак цел живот...:)

Ete i za tebe:

Znaci ke vredese da se pravi muabet vo pravec vo koj na vas vi odgovara ako ne bese ova izjava...

Единствениот добар изход за РМ от тази дилема е да заjaкне полициjaта и да деjствува безкомпромисно кам криминалци от какавата и нациja е.
Се друго е во вреда на РМ.

Policijata e dovolno jaka, prasanje e kolku se saka da se intervenira...

da be da.....

A ti teknalo mozebi deka novinarite toa mozat da go izmislat?
Ti teknalo deka mozebi laze tipot.

Druze, mozes da vecnost i nazad da se obiduvas nesto da mi kazes i uz put samo da ispagjas smesen, ama nema sansi da mi dokazes mene deka na nekoj koj se bavi so nelegalni ili polulegalni biznisi povazna mu e etnickata pripadnost otkolku profitot, osobeno koga se raboti za direktno konkurencija od koja mu zavisi biznisot. :toe:
Abe ustvari toa ti e slucaj i vo legalnite biznisi. Nikoj ne saka konkurencija blizu sebe. :toe:

Потполно си во право. Кога се пари во прашање сите сме исти. Секој секого го краде:pos2:. И нека реагира полицијата па да видиме што и како било.

Ete i za tebe:

Znaci ke vredese da se pravi muabet vo pravec vo koj na vas vi odgovara ako ne bese ova izjava...

И дечкото јаде ќотече, и на крај му беше кажано нема место за Албанци во оваа држава!

Ова се како еквивалент сфаќаш... Јали најн...

И дечкото јаде ќотече, и на крај му беше кажано нема место за Албанци во оваа држава!

холокаустот мора да се повтори! НИЕДЕН ОД ВАС ДА НЕ ОСТАНЕ!

Otvori tema za deckoto...

Ete i za tebe:

Policijata e dovolno jaka, prasanje e kolku se saka da se intervenira...
Ако е достатачно jaка,тези криминалци ке се изправат пред суд и ке заврши се както е по закон.

Абе ти си бил стварно многу многу многу глуп човек :pos2: Тај шо е бил претепан сакал е да воде легален бизнис а не како тај за кој шо ти говореш од Битола дилеро шо е продавал дрога... и ај пак докажи се оти не разбираш ништо... :pos2:

Kockarnici, "podzemni" kafulinja, reketiranja, dilanja etc etc. rabotat na toj princip.
Ne moze nekoj da dojde od Trubarevo i na primer da otvori kockarnica vo Cair.
Toj sto veke ima kockarnica veke vo Cair, milum ili silum ima da se sprotivstavi.
Kako sto i toj od Cair nema sto da bara vo Bitola. :toe:

Dali e toa pravedno ili ne, dali e legalno ili ne, ne e tema na muabetot, ednostavno taka funkcioniraat rabotite i tocka.

I pri toa, vo takvite igri ama bas ic voopto ne igra uloga etnickata pripadnost.
Treba da si epten ulav, glup i keles i da mislis deka na lugeto:toe: sto se u tie biznisi im e povazna etnickata pripadnost otkolku profitot.

Тоа е во ред што го збориш, само што не разбираш дека не е во ред да се употребува физичка сила, ако овој Албанецов бил паметен, ќе го уништел со идеи, со стратегија својот конкурент, немаше да се обидува да го избрка со употреба на физичка сила.

Ако е достатачно jaка,тези криминалци ке се изправат пред суд и ке заврши се както е по закон.
Ajde be pa ti najde da zboris za zakon, zemja so najgolema korupcija vo svetot i sega ovde najde pamet da solis.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom