Тетоважа, трајна или привремена?

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување

Тетоважа, трајна или привремена?

• Трајна

Гласови: 224 58,2%
  • Привремена

Гласови: 107 27,8%
  • Никаква, не би ставил/а тетоважа

Гласови: 54 14,0%

• Вкупно гласачи
    385
Доколку би правела тетоважа би сакала да биде неби што со некоја реченица како оваа баш ми се бендиса, би ја тетовирала на грб или под раката :D
quote-tattoo.jpg

Би сакал трајна и една привремена(свастика на гради) колку да видам како изгледа

Би сакал трајна и една привремена(свастика на гради) колку да видам како изгледа
American History X ?
Инаку никогаш не тетовирај трајна свастика - ќе те чини влез во друга држава (работна/студентска виза ) :)

Трајна би ставила само од хороскопскиот знак (Овен:))

Aries.gif

и тоа што е можно помалечка, на зглоб, тил или глужд :)
За се друго можно е да зажалам eventually :)

180149_185854624788060_100000905719377_408001_1412446_n.jpg

Една од најдобрите тетоважи кои сум ги видел во животов, ако не и најдобра.
Може би ставил во иднина кога би заработувал сопствени пари, али ипак треба да се размисли за такво нешто ..

Доколку би правила тетоважа би сакала да е слична на оваа што ми се бендиса, но да е привремена:D
sexy-girl-tattoo-lowerback.jpg

па обично тие што ставаат привремена тетоважа 2 недели се цепаат со неа додека искачаат тоа значи дека воопшто не ја сакаат таа уметност туку ставаат тетоважи за да бидат приметени.Јас имам трајна која многу ми значи затоа сакав да биде трајна а тие привремените после 1-2недели се забораваат-воопшто не значат ништо.

Би направила мала тетоважа што не е со некое значењење туку онака.... На пример нешто вакво

lali+-+euge+tatto.jpg

Или нешто со змеј

Јас имам трајна, на раката, на внатрешна страна од зглобот пред дланката... ама објаснив, у ПМ :)

Би сакала да си ставам трајна на ногата. Но сепак треба уште многу да размислувам пред да направам ваков чекор.

Сакам некоја ортодоксна, трајна тетоважа. За сега не планирам во иднина ќе видам :)

Koga veke si se odlucil za tetovaza taa mora da ima nekakvo znacenje za samiot sebe a da ne bide povrzana so nekoi simboli koi opsto se prifateni - kako na primer bar kodot :)
I normalno treba dobro da razmislis i za znacenjeto i za vremenskiot period ... no stom veke si stignal da razmisluvas za tetovaza ..... :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom