Телма Телевизија

• Креатор на темата Креатор на темата Lincoln Burrows
  • Време на започнување Време на започнување
Кое време даваат твајлајт зоун?:)
Околу 00 часот скоро секој ден. Некогаш некоја минута порано, а некогаш и на кај и 30. Но во тој интервал, да речам од 00 до 01.
Досега од нигде никаде им имам зачекано околу 20тина епизоди. Некни ја дадоа 87-мата, со клавирот кој сам свири.

p.s моментално даваат.

Последно уредено:
Шо е работава со Телма да ми се објасни ?
:unsure:

Што зошто ?

Па се ,,вртат" муабети низ македонскиов интернет простор дека наводно ќе ја затварале Телма.
Затоа да си прашам тука, веројатно ќе се најде некој што знае повеќе од мене.

Што зошто ?

Па се ,,вртат" муабети низ македонскиов интернет простор дека наводно ќе ја затварале Телма.
Само они ги објавуваат аферите што ги вади опозицијата, така да не е исклучена можноста да биде затворена

Што зошто ?

Нека ја затворат слободно и онака не пренесуваат повеќе Калчо.

Нека ја затворат слободно и онака не пренесуваат повеќе Калчо.

Bidejci kalcoto e edinstvena dobra rabota pokraj kvalitetnite serii, profesionlizmot vo oblasta na vestite, interesni dokumentarci, emisii itn.

одлични филмови даваат на телма, секоја сабота минимум 1 филм изгледувам. Одлични класици, ќе ми фали.

Шо е работава со Телма да ми се објасни ?
:unsure:
Објавија нешто што е контра ВМРО и на зафкранција се муабетите дека ќе ја затворат налик на тоа што ја затворија А1.

Така да не се грижи не е нешто премногу сериозно :)

Објавија нешто што е контра ВМРО и на зафкранција се муабетите дека ќе ја затворат налик на тоа што ја затворија А1.

Така да не се грижи не е нешто премногу сериозно :)

Искрено, i don't give a damn.
Чисто онака од љубопитство си прашав :)

УШТЕ ЕДЕН НАПАД ВРЗ УРЕДУВАЧКАТА ПОЛИТИКА НА ТЕЛМА
agencija_mediumi_alma.jpg

Алма Машовиќ, член на Aгенцијата за медиуми си дозволи да ја коментира уредувачката политика на Телма. Предавање за тоа како треба да изгледа новинарството одржа веднаш по завршувањето на седницата.

-Во наредните ваши известувања немојте да ги пласирате личните ставови на некои наши членови како став на Aгенцијата. Нe можеме никому да забраниме да дава изјави, но не треба да се злоупотребува функцијата. Тоа се коси со секаква ваша непрофесионална уредувачка политика., рече Машовиќ.

Таа алудираше на неодамна дадената изјава на нејзиниот колега Замир Мeхмети кој искажа исклучително негативни коментари на сметка на извештајот за мониторингот на медиумското покривање. Тој денеска се воздржа од коментар, но пред два дена беше многу прецизен околу тоа зошто тој и уште петмина други членови од Aгенцијата не го подржале овој како што го нарече срамен извештај.

-Никогаш претходно во историјата на Aгенцијата немало ваков извештај кој деградира медиуми и се меша во нивната уредувачка политика, рече тогаш Мехмети

Ова е втор обид за само неколку дена Агенцијата за медиуми да и` наметнува на Телма како да ги уредува своите вести и да ја напаѓа за непрофесионализам.Нашата телевизија и тогаш и сега укажува дека Агенцијата ги злоупотребува своите позиции и ги надминува ингеренциите за кои е формирана . Ниту тие, ниту пак некој однадвор може да ја одредува уредувачката политика на Телма.

Сања Јовановиќ Дамјановска

Од утре во 19:15 Psych на Телма. Не знам од која сезона ќе почнуваат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom