Сабајлево ме фати несоница, и вртев низ каналиве... застанав на Телма, одеше Wild Things (документарна од 1997 година). Се прашав, кога последен пат сум гледал документарна на нашиве телевизии. Кај и да свртиш по нашиве телевизии ги гледаш само Карадај, Малечката Невеста, Јанко, Латас, Суљо Сулејман итн... навистина е поразувачки колку е сиромашна понудата на нашиве телевизии, 24/7, 365 дена во годината се оди само на перење на мозоците. Навистина ми е мака што неможеш онака при крај на денот да се опуштиш и да пуштиш наш канал да гледаш некој филм, или пак документарна... мораш постојано да бараш на дигиталната Дискавери, Бумеранг, VH1 Classic да ти приврши денот во кревет гледајќи телевизија. Гледам и Алфа, која ја сметав до пред 2-3 месеца за една од подобрите Македонски телевизии, и таа почна да дава нискобуџетни серии од Индија, па дури замислете и после 00:00 часот ги дава срањава. Значи не го оставаат човека од и во ноќта да се релаксира, без да му се кренат живците. Детски емисии... што е тоа? Во последно време го имам начекано само Сунѓерот Боб како оди на МТВ, и незнам дали уште се емитува Петко на Телма. Секој ден сме опкружени со платени политички програми, вести во кој приоритет е да му го испушат на Грујо или Заев, а не да го известат народот за вистинските проблеми. Од Јанко веќе ми се повраќа кога го слушам, неможам да му ја гледам и фацата... како може таков лик да го има на емисија, арогантен, дебел, го исмејува народот, редовно му го пуши к.рот на власта, а никогаш не заборава да каже дека е неутрален (како демек му веруваме). Човекот кој мисли дека само тој е во право, а чим некој му се јави во емисија и му оди контра, одма го гаси... принуден сум и да го слушам и да го гледам заради моиве дома што го следат. Страшно нешто... во последно време почна и Телма да заебава со вестите, премногу се ориентираа кон опозицијата, а што златни вести беа пред некаде 4-5 месеци кога непристрасно известуваа. Стварно греота ќе биде ако ја затворат, ама и штета голема е што и таа се впушти во политичките води.
Се е отидено во курац, од нашиве телевизии... како нема некој да ги запали сите, со се екипи внатре, па и ние нешто аир да видиме