Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Кажете ми како оди со враќање на опремава - они ќе си ја земат или јас ќе треба да им ја однесам? Ако треба јас каде се враќа? Дали прво треба во салон да прекинам договор и потоа опремата да се врати? Дали вториот ресивер што го платив 1,000 денари е мој и останува за мене? Ако некој знае би бил благодарен.
направи како ти објаснија погоре, но биди упорен со потврдата, битно е да пишува дека ти е вратена опремата во исправна состојба! они потврдата си ја прават како нив им одговара, но тебе ќе те репнат со пенал па иди докажи!

Знае некој како е ip адресата на рутерот од телеком (тој што е проѕирен горе кај лед-светлата) кај што може да се смени име на wi-fi и password, како што имаше кај белиот speedport w503v? фала.

Знае некој како е ip адресата на рутерот од телеком (тој што е проѕирен горе кај лед-светлата) кај што може да се смени име на wi-fi и password, како што имаше кај белиот speedport w503v? фала.
192.168.0.1 или 192.168.1.1.

Здраво, имам оптички интернет, само што кај мене во соба е премногу слаб wifi интернетот. Од телеком ми кажаа дека ѕидовите сметаат, бидејќи рутетот ми е во дневна. Ми кажаа дека и да стават нов рутер истото ќе биде и проверија дека 8 корисници најверојатно се на истата ли мрежа или не знам како тоа иде :) Кажете ми начин како да ја подобрам брзината бидејќи нон-стоп паѓа, а пак на мобилен не ни сака да се уклучи на wifi.

Здраво, имам оптички интернет, само што кај мене во соба е премногу слаб wifi интернетот. Од телеком ми кажаа дека ѕидовите сметаат, бидејќи рутетот ми е во дневна. Ми кажаа дека и да стават нов рутер истото ќе биде и проверија дека 8 корисници најверојатно се на истата ли мрежа или не знам како тоа иде :) Кажете ми начин како да ја подобрам брзината бидејќи нон-стоп паѓа, а пак на мобилен не ни сака да се уклучи на wifi.
руши ги ѕидовите и проблемот е решен

Хахах да можев одма ќе ги рушев ама за жал не можам :D така да мора на друг начин да се реши проблемот.

ако имаш од оној рутер шо е со проѕирна пластика кај лед сијаличките тогаш тури му пепел и земи си подобар рутер, или нека докдат да измерат каде би бил сигналот најдобар и таму нека го постават рутерот

Sent from my iPhone using Tapatalk

359ya9v.jpg
[/IMG]
359ya9v.jpg

Еве од кој рутери имам.

Дали тие 12mbps во Internet & TV M се однесуваат само на интернетот, или дел од нив ќе одат за телевизија и телефон?

Го има некој пакетот? Која е просечната брзина која ја испорачуваат?

Со 2 телевизора максумум можи да се постигни 8 мб/с а обично оди до 7.5-само интернетот(нормално на бакар. Кај мене едно време немаше ``тапа``, што го ограничува интернетот, и затоа телевизијата кочеше.

Тв-то зема по 2 Мб/с по телевозор

После тоа ставија ``тапа``, брзината е блокирана на испод 8 а телевизорите не кочат, освен во шпицот околу 20-22 часот ако двата ресивери се на ХД.

ако се има еден Тв, можи брзината да се качи и до 10

Знaчи ништo пoдoбрo oд МaксТВ Стaрт, кaде штo нудеa 8mbps брзинa

Имам Internet L & TV M пакет. Ја отворив деталната сметка кај што ми ги листа сите повици што сум ги направил и една работа ме буни. Зашто сите повици во Македонија (фиксни и мобилни) ми ги покажува 0 денари што и е така а меѓународните повици ми ги покажува во суми да речеме 300,500 ден итн? ВО пакетот имам неограничени повици кон цела Македонија и 500 минути кон странство кон фиксни телефони. Еден другар ми кажа дека нивниот систем така ги сметал минутите и дека на крајот на месецот се пребивале овие минути? Точно е ова?

Имам Internet L & TV M пакет. Ја отворив деталната сметка кај што ми ги листа сите повици што сум ги направил и една работа ме буни. Зашто сите повици во Македонија (фиксни и мобилни) ми ги покажува 0 денари што и е така а меѓународните повици ми ги покажува во суми да речеме 300,500 ден итн? ВО пакетот имам неограничени повици кон цела Македонија и 500 минути кон странство кон фиксни телефони. Еден другар ми кажа дека нивниот систем така ги сметал минутите и дека на крајот на месецот се пребивале овие минути? Точно е ова?
точно е....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom