Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Мислиш DNS? Тоа новите Speedport рутери автоматски ги наоѓаат, нема потреба за сетирање на DNS како кај старите модеми.
Speedport W503V би требало да е од новите ( 2 год ми е стар )

Да и јас го имам тој од пред 2 години, тој е "новиот" :) Нема потреба да сетираш DNS мануелно.
хммм..ама мене sppedportot само како модем ми служи ..иначе друг модем Tp-link ми служи као рутер али не би требало тоа да е проблемот....што е најтрагично неможам да им се јавам во контакт центар да ги отерам у три лепе

хммм..ама мене sppedportot само како модем ми служи ..иначе друг модем Tp-link ми служи као рутер али не би требало тоа да е проблемот....што е најтрагично неможам да им се јавам во контакт центар да ги отерам у три лепе
Ако неможеш да се снајдеш зошто не побараш, нека ти пратат тим да ти средат.Јави им се на 0800 12345(мислам вака беше) и нека ти пишат налог.

Јавувајте се на 0800 12345 ако немате брзина како што пишува во новите пакети, кога ќе видат повеќе поплаки може ќе преземат нешто, јас дури и приговор поднесов зошто немам 8мбпс по новиот 3макс-старт пакет наместо моменталните 6.
И на фејсбук ѕидот им досаѓајте за брзината, да се свестат малце.

Све е тоа добро ама телефонската линија ми е у прекин а од моб неможе да им се јавиш...иначе да и кај мене е исто од 8 мб на 6 ми е намалено

Со миграција во новите пакети, по автоматизам те префрлаат на новата платформа ?

После тешки маки од некој си 3 саати правење конечно светна таа е.ана сијаличка и сега све е ОК фала ви на сите :cuc:

Call and surf start со 8 мб сто е
И кај мене истата брзина е на 3MaxStart со 8Mbps што треба да е.
Се јавив кај 5 различни оператори и на крај поднесов и приговор и утре треба да видат од техничката служба па ќе пишам што сум направил.

И кај мене не е сменета брзината, али најверојатно ќе биде од утре... некој ден :LOL:

Мене ми рече чекај на линија и ми спишти :pos: и после 3 мин ми го ресетна модемот ама исто е

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom