M1K1 007
не у еу
A za 80 evra podobro da ne znaesh kakov net dobivash Shvedska
500-1000 mbps.![]()
:nesvest:

свршив в гаќи
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
A za 80 evra podobro da ne znaesh kakov net dobivash Shvedska
500-1000 mbps.![]()
Што чекаш информација кога едноставно можеш да се јавиш на 0800 12345 или 171. =))
Sakash da kazhesh deka downloadirash torenti so brzina od 9mbps?![]()
не, не сака.
--- надополнето ---
p.s. само мене ми се спори торентиве денес?
Јас имам пакет со 10mbps а толку и реално иде, торентите се вадат со 1 мегабајт во секунда. Ретко сум имал проблем со брзината.
Ја би рекол дека симиња со 1 МБпс, а не Мбпс.значи tallahassee, дечкото што "сака" симиња со 1мбпс не со 9.....
и јане пред да ми ја објасниш збункава, да ти кажам немој, јасна ми е![]()
For future reference:
1 mBps = 1 мегабајт во секунда.
1 mbps = 1 мегабит во секунда.
Голема "М", инаку збориме за мили-![]()
Nema shto da se objasnuva, koga se zboruva za download se znae na shto se misli.Da ne izigravame tinejdzerki, MbPs<3, nogo brzoo lee1!!
Jas go prashav Jane dali downloadira so 9mbps, 9 megabits per second. Chisto se somnevam deka pogreshno me razbral, zatoa i slika chekam![]()
Прашав и порано но никој не ми одговори
На 10 гига ми се успори нетот а нели треба да имам 15?
Значи сеа од утре дали автоматски ке имам 30 или ке мора нешто дополнително да направам за да не ми остане 10 гига?
јас прееска се јавив, ако досега си имал 10, ќе треба да се јавиш да го смениш на 15 и после они автоматски ке ти стават 30 гб, и плус ти го продолжуваат договорот на уште една година, а тие што досега имале 15 не треба ништо да прават автоматски ќе им зголемат на 30...
а сфаќаш дека 9 megabits per second ~= 1000 kilobytes per second =/= 9 megabytes per secondNema shto da se objasnuva, koga se zboruva za download se znae na shto se misli.Da ne izigravame tinejdzerki, MbPs<3, nogo brzoo lee1!!
Jas go prashav Jane dali downloadira so 9mbps, 9 megabits per second. Chisto se somnevam deka pogreshno me razbral, zatoa i slika chekam![]()
И кај мене симнува со толку, нема ништо чудно во тоа. (имам „неограничен“)Аууу не ми се верува кај ја затеравте дискусијата. Во ниеден момент не утнав голема и мала буква, али ајде еве со зборови ќе објаснам. 9 мегабита во секунда е одприлика 1.12 мегабајти во секунда. 8 мегабита во секунда е точно 1 мегабајт во секунда.
И ова се само теоретски бројки. Незнам што толку ја затупевте кога не сум еден и единствен со таа брзина. Користам Call & Surf Comfort+ без телевизија.
Најкористен торент клиент е uTorrent. Кај него брзината помала од 1 мегабајт во секунда ја покажува во килобајти во секунда. Кога ќе се постигне 1 мегабајт во секунда покажува 1MB/s и безразлика дали имате 1024KB/s или 1125КB/s тој ќе ви покажува 1MB/s. Кога ќе надминете 1126KB/s ќе ви пишува 1.1MB/s или 9Mbps зависно во што ви е наместено да ви мери. Така да брзината кај сите со овој пакет држи константно 1МБ/с а се искачува и до 1.1МБ/с, затоа реков скоро 9 мегабита во секунда имам постојано, а и сите останати што им пишува 1MB/s проверете подетално и ќе видите дека и вие имате повеќе од 1024 килобајти во секунда.
И ајт више не ми се верува со што се замарам. Слика па уште да сум ставал, не ми се верува.