M1K1 007
не у еу
- Член од
- 7 јули 2009
- Мислења
- 1.796
- Поени од реакции
- 571
:nesvest:A za 80 evra podobro da ne znaesh kakov net dobivash Shvedska
500-1000 mbps.
свршив в гаќи
:nesvest:A za 80 evra podobro da ne znaesh kakov net dobivash Shvedska
500-1000 mbps.
Пуста мрза, полесно ми е овде да досаѓамШто чекаш информација кога едноставно можеш да се јавиш на 0800 12345 или 171. =))
А што се чудиш? Многу пријатели имам што си ја добиваат таа брзина. Ете ти и доле потврда од уште еден. Брзина помеѓу 8-9Мбпс е нормална за сите што ги познавам со овој пакет.Sakash da kazhesh deka downloadirash torenti so brzina od 9mbps?
Да сакам.не, не сака.
--- надополнето ---
p.s. само мене ми се спори торентиве денес?
Јас имам пакет со 10mbps а толку и реално иде, торентите се вадат со 1 мегабајт во секунда. Ретко сум имал проблем со брзината.
Ја би рекол дека симиња со 1 МБпс, а не Мбпс.значи tallahassee, дечкото што "сака" симиња со 1мбпс не со 9.....
и јане пред да ми ја објасниш збункава, да ти кажам немој, јасна ми е
Голема "М", инаку збориме за мили-For future reference:
1 mBps = 1 мегабајт во секунда.
1 mbps = 1 мегабит во секунда.
И тоа што викаш. Јес да вака повеќе доаѓа до израз Б-то, ама нема врска.Голема "М", инаку збориме за мили-
Јас симнував со 850кб/с + јутјуб и кајгана и фб... е сега оваа брзина,незнам за колку Мбпс/мБПс или како и да е а имам 3макс комфорт 30 гб (по ново 60 е )Nema shto da se objasnuva, koga se zboruva za download se znae na shto se misli. Da ne izigravame tinejdzerki, MbPs<3, nogo brzoo lee1!!
Jas go prashav Jane dali downloadira so 9mbps, 9 megabits per second. Chisto se somnevam deka pogreshno me razbral, zatoa i slika chekam
јас прееска се јавив, ако досега си имал 10, ќе треба да се јавиш да го смениш на 15 и после они автоматски ке ти стават 30 гб, и плус ти го продолжуваат договорот на уште една година, а тие што досега имале 15 не треба ништо да прават автоматски ќе им зголемат на 30...Прашав и порано но никој не ми одговори
На 10 гига ми се успори нетот а нели треба да имам 15?
Значи сеа од утре дали автоматски ке имам 30 или ке мора нешто дополнително да направам за да не ми остане 10 гига?
Значи е 10000% сигурно дека од 1ви Март важат дуплирани пакети... тоа сакав да знамјас прееска се јавив, ако досега си имал 10, ќе треба да се јавиш да го смениш на 15 и после они автоматски ке ти стават 30 гб, и плус ти го продолжуваат договорот на уште една година, а тие што досега имале 15 не треба ништо да прават автоматски ќе им зголемат на 30...
а сфаќаш дека 9 megabits per second ~= 1000 kilobytes per second =/= 9 megabytes per secondNema shto da se objasnuva, koga se zboruva za download se znae na shto se misli. Da ne izigravame tinejdzerki, MbPs<3, nogo brzoo lee1!!
Jas go prashav Jane dali downloadira so 9mbps, 9 megabits per second. Chisto se somnevam deka pogreshno me razbral, zatoa i slika chekam
И кај мене симнува со толку, нема ништо чудно во тоа. (имам „неограничен“)Аууу не ми се верува кај ја затеравте дискусијата. Во ниеден момент не утнав голема и мала буква, али ајде еве со зборови ќе објаснам. 9 мегабита во секунда е одприлика 1.12 мегабајти во секунда. 8 мегабита во секунда е точно 1 мегабајт во секунда.
И ова се само теоретски бројки. Незнам што толку ја затупевте кога не сум еден и единствен со таа брзина. Користам Call & Surf Comfort+ без телевизија.
Најкористен торент клиент е uTorrent. Кај него брзината помала од 1 мегабајт во секунда ја покажува во килобајти во секунда. Кога ќе се постигне 1 мегабајт во секунда покажува 1MB/s и безразлика дали имате 1024KB/s или 1125КB/s тој ќе ви покажува 1MB/s. Кога ќе надминете 1126KB/s ќе ви пишува 1.1MB/s или 9Mbps зависно во што ви е наместено да ви мери. Така да брзината кај сите со овој пакет држи константно 1МБ/с а се искачува и до 1.1МБ/с, затоа реков скоро 9 мегабита во секунда имам постојано, а и сите останати што им пишува 1MB/s проверете подетално и ќе видите дека и вие имате повеќе од 1024 килобајти во секунда.
И ајт више не ми се верува со што се замарам. Слика па уште да сум ставал, не ми се верува.