Sakash da kazhesh deka downloadirash torenti so brzina od 9mbps?10 ми е пакетот нормално Реално добивам нецели (скоро) 9мбпс на торент. Нормално е да има губитоци.
И по 5ти пат ќе прашам, некој може ли да ми даде билокаква информација за тоа со 200 денари доплата за 20мбпс? Никако неможам да најдам на сајтот.
од t-home:
Од 1 март, вклучениот сообраќај во сите пакети се зголемува двојно. 15GB стануваат 30GB, 30GB стануваат 60GB, 150GB стануваат 250GB. И уште ова, брзината по надминување на лимитот се зголемува на 256 Kbps/256 Kbps. Драги наши пријатели ви посакуваме опуштено сурфање...
Од МаксТВ фејсбук
тоа беше објавено на нивната страна на фб, а и плус прашав у салонот на t-home, и тамо ми ја потврдија информацијата, сеа тоа белки автоматски ќе е префрлањето на пакетите, да не морам да го продушувам договоро за уште една година при промена.. викат дека демек ќе било автоматски, али некако ми се сумљиви овие т хоме, па ке видеме од 1ви
не, не сака.Sakash da kazhesh deka downloadirash torenti so brzina od 9mbps?
Јас имам пакет со 10mbps а толку и реално иде, торентите се вадат со 1 мегабајт во секунда. Ретко сум имал проблем со брзината.Sakash da kazhesh deka downloadirash torenti so brzina od 9mbps?
Точно е ова за сите оние што не го накачиле нетот од 25 гига на 30 гига сега треба да отидат во еден од салоните на T-home и да го продолжат договорот за уште една година и притоа добиваат и рутер без париDavaat ruter dokolku go prodolzis adsl dogovorot na uste edna godina ili toa see glasini samo sto go iam slusnato.........
Се надевам дека ова е сарказам.
Плаќам 40 евра за мизерни 6mbps / ~700kbps. Додека пак, колку за споредба, во Шведска за 30 евра (а сигурно има и поевтини понуди) има 100mbps/100mbps, FLAT. А спореди го нивниот животен стандард со нашиот.
Изгледа не се го продожил договорот за 15 гига, а незнам дали автоматски ќе ти пуштат 30 гига. Јави се и прашај.Прашав и порано но никој не ми одговори
На 10 гига ми се успори нетот а нели треба да имам 15?
Значи сеа од утре дали автоматски ке имам 30 или ке мора нешто дополнително да направам за да не ми остане 10 гига?
Па не го качија нетот од 10 на 15 пред месец дена, па да си у мислење.Прашав и порано но никој не ми одговори
На 10 гига ми се успори нетот а нели треба да имам 15?
Значи сеа од утре дали автоматски ке имам 30 или ке мора нешто дополнително да направам за да не ми остане 10 гига?
Постар корисник сум,но финтата е што кога го качија на 15 мене тој месец не ми се успори нетот.Па не го качија нетот од 10 на 15 пред месец дена, па да си у мислење.
Ако си релативно нов корисник мора да имаш 15 гига, а ако си стар тогаш мора да знаеш во претходните 30 месеци дали си имал 10 или 15.
Така пишуваа на фејсбук, иако на официјалната страна нема ништо. Штом си направил нов договор не треба ништо друго, за тие што немале направено ќе имало инструкции како да имаат 30 гб од наредниот месец, т.е од утре.Прв пат доаѓам на темава..што е работа од нареден месец ке има 30 гига наместо 15 тој што е 500 денари? или погрешно разбрав? и треба ли нов договор да се прави, ја направив нов од коа накачија од 10 на 15...
Дај боже да сменат 15 гига ги надминувам уште пред 15-ти да дојде :smir:Така пишуваа на фејсбук, иако на официјалната страна нема ништо. Штом си направил нов договор не треба ништо друго, за тие што немале направено ќе имало инструкции како да имаат 30 гб од наредниот месец, т.е од утре.