Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Некој кој живее околу соборна, Телекабел искуства.
Студенти под стан таму ќе седиме, најдобро би ни бил тој интернет да го користиме, некој пакет со неограничен интернет.
Искуства, добри/лоши страни.

Некој кој живее околу соборна, Телекабел искуства.
Студенти под стан таму ќе седиме, најдобро би ни бил тој интернет да го користиме, некој пакет со неограничен интернет.
Искуства, добри/лоши страни.
850 мислам дека плаќаме ние, неограничен интернет. Е не знам дали и кабелска спаѓа во цената. Или 500 да не беше за интернет, остатокот за кабелска.
Не знам баш, али како и да е толку е цената.

850 мислам дека плаќаме ние, неограничен интернет. Е не знам дали и кабелска спаѓа во цената. Или 500 да не беше за интернет, остатокот за кабелска.
Не знам баш, али како и да е толку е цената.
500 интернет, 350 кабелска

500 интернет, 350 кабелска
Така беше поодамна, веќе некое време е:
+450МКД кабелска
+500МКД интернет Light Speed
-100МКД попуст за користење на кабелска и интернет
----------------
850МКД вкупно

Не најдов тема за телевизијата па ќе прашам тука. Ги скенирам каналите на ново и едвај ми наоѓа 60 на било која држава да е подесен телевизорот. Фреквенците ги најдов на нивната страница и од контакт центарот истите ми ги кажаа. Од 562000-810000. И рачно и автоматски скенирав. И на крај тој од поддршка ми вика: незнам шо да ти речам. Над 100 канали треба да извади. Инаку имам LG smart. Ако некој знај решение нека повели :-)

Не најдов тема за телевизијата па ќе прашам тука. Ги скенирам каналите на ново и едвај ми наоѓа 60 на било која држава да е подесен телевизорот. Фреквенците ги најдов на нивната страница и од контакт центарот истите ми ги кажаа. Од 562000-810000. И рачно и автоматски скенирав. И на крај тој од поддршка ми вика: незнам шо да ти речам. Над 100 канали треба да извади. Инаку имам LG smart. Ако некој знај решение нека повели :)
A so koj cekor(step) gi skenira, imas takvo podesuvanje za cekor ? ako ims na 1000 stavi go za da ide 562000, 563000...ako cekorot ti e primer 8000 ke ti falat kanali poso nema da ja pogodi frekvencijata.

A so koj cekor(step) gi skenira, imas takvo podesuvanje za cekor ? ako ims na 1000 stavi go za da ide 562000, 563000...ako cekorot ti e primer 8000 ke ti falat kanali poso nema da ja pogodi frekvencijata.
не начекав такво нешто, ама едно шо заприметив е дека и во автоматското барање и во рачното (ги внесував сите фреквенции посебно), до пола ги вади каналите, а после не. Ги вади од 562000 до 682000, а ги има до 810000

Последно уредено:
не начекав такво нешто, ама едно шо заприметив е дека и во автоматското барање и во рачното (ги внесував сите фреквенции посебно), до пола ги вади каналите, а после не. Ги вади од 562000 до 682000, а ги има до 810000

Види како ти е наместен symbol rate-от и QAM модулацијата. Ало имш можност намести ги нив на автоматски.

Види како ти е наместен symbol rate-от и QAM модулацијата. Ало имш можност намести ги нив на автоматски.
Нема опција за автоматски. Symbol rate е 6900 а QAM е 256 на сите.

Се поврзано,на модемот се свети,ја сменив ип адресата во дадената во инструкциите,пробав со рестартирање,пробав со Мак адреса да клонирам,помош?

шо ѓавол ме натера да чачкам по ресиверот,направив фабрички подесувања и ги изгубив програмите.Ги испомешав фреквенциите.Па среќа што комшиката е на телекабел која користи ист ресивер GCR300cx, па препишав од кај неа и ги ставив фреквенциите на мојот ресивер,но добив само 15 програми(сител,сител3,мтв хд,телма,24вести,канал5,ахн,синестарА&т,дуга тв,коперникус,н1,отв валентино,сци0фи,свет плус,Е!) другите ги нема.Еве ги поставките кои ги имам.
Мануал скен
Фрекфенција 394.000
Симбол рате 6900
констелатион 256 QAM
нетворк серч дисабле
------------------------------------
Линеар скен
старт фрекф. 54000
енд фрекф, 320000
аппенд симбол 7092
констелл 64QAM
степ 1мхз
нетворк серч Дисабле
серч 7092
===========================
ОТА Download
Ота моде АУТО
фрекфенц. 394000 мхз
сѕмбол рате 6900Кспс
констеллат. 256 Qam
пид сет 368
==============================
кога барам на мануелно скенирање ги наоѓа 15-те програми и ништо повеќе,а на линеарно почнува да бара од 54.000мхз - 320000и кажува нема пронајдено програми а во десниот дел од истото мени пижува UNLOCK? Каде грешам?[DOUBLEPOST=1442857828][/DOUBLEPOST]средив работа,мануелно внесував фреквенциите и сега повторно ги имам сите канали;)

Последно уредено од модератор:
Фантастични сте, само напред продолжете вака !!! Кабел си е кабел, еден е телекабел !
4739814985.png

Од Моторолата (кабелскиот модем) во рутер кога ќе го ставам кабелот треба на DHCP да го наместам рутерот или?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom