Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Ова е коментар related на група зависници што само симнуваат од интернет прекумерно. На 80% од популацијата на Македонија им е битна стабилна врска што овозможува брз проток на информации(аудио,видео,текст). Не сите симнуваат по 2TB месечно. Самите оператори ако прават мрежа каде што секој ќе симнува 24/7 тогаш ни оптика нема да ги спаси. Параметрите за анализа на понуда и побарувачка се сосема други

брат ти ако мислиш дека јас симнувам по 10 филмови се лажиш па дури и зависник ме нарекуваш :pos:
и кога ќе ги гледам тие симнатите?
и да имам 1 гигабит интернет јас само 2-3 филмови ќе спуштам (блуреј т.е од по 20-30 гб) а не по цел ден да спуштам и да сурфам со полжав брзина
значи сакам да бидат спуштени шо побрзо а не да заебавам со посрани брзини па да чекам цел ден
како и да е 2-3 тб ќе ми треба освен ако лимитираат од операторот брзина
зависник кој/ќе симнува само по 2 блуреј :pos:

гледам Јаневски колку малку потроши претходниот месец и се чудам а јас толку имав аплоад :tapp:
а данлоад само 200 гб оти немав место,овој месец најверојатно ќе потрошам 500 гб па после од наредните месеци ќе одиме на тб (да не му дојди наеднаш на операторот) :)
+ јас сум лимитиран оти преку усб земам од модемот на мизерни 5,5 мбпс т.е 600-650 кб инаку немав нет преку мрежната а на лаптопот има 15 мбпс

че ми треба УСБ да земам од 32 или 64 гб за од лаптопот кој нема многу место да префрлам на десктопот кога ќе поврзам 2 тб,освен ако го средам деск оти преку мрежната немав нет а лаптопите преку рутер имаат:(
ама тоа од декември или јануари другата година и ТБ-от е потрошен
ќе видат овие од ТК со кој си имаат работа толку години да се стегаме да не надминиме еден помочан лимит...
:)

и нели ти беше на тк па се префрли на уан? па сега ќе се враќаш пак на тк
зошто избега? поради (не)стабилноста или поради мизерниот лимит?
па сега пак назад...

АДСЛ нели е постабилен како ти што бараш,шо мајка бараш на тк кога од јутјуб со 200 кб спуштам клипчиња или ти пречи мизерната брзина на Оне од 6 мбпс?

Интернетот е катастрофа, цело време варира и паѓа!!!

Да не го урочам, последниов месец е перфекција. Сабајлево на магнет торент постави рекорд - 1.7mbps

Дали брзината ма интернетот се намалува ако направиш сообраќај повеќе од 100 гб или пошто е неограничен цело време ше си биде 15/1?
--- надополнето: 11 ноември 2013 во 11:57 ---
Дали брзината ма интернетот се намалува ако направиш сообраќај повеќе од 100 гб или пошто е неограничен цело време ше си биде 15/1?

Не се намалува сообраќајот е неограничен

Celo vreme.

Значи можам да спуштам колку сакам а? :vozbud:;) Супер!!!

Download, gaming i youtube strogo posle 2 navecer, togas e veteniot internet kaj mene vo kozle.
Denje so ova mozam chat da koristam i da pisuvam po forumi.

Јассум на телекабел и немам стабилна брзина веќе неколку месеци, Значи кога ќе се стемни накај 17-18 часот брзината паѓа понекогаш и помалку од 1 мбпс. Милион пати е пријавено во техничка поддршка во Скопје, неколку пати во дирекција во Штип и пак џабе! При крај сум со трпение, некогаш порано кажав нема никогаш ништо да ставам од Телеком, ама немам друг избор...

Ne znam od koga, dali e meganet ili telekabel pak isto sranje, vo razlicno pakovanje so razlicno ime.
Moli se da ti ostane taa linija, tie se kvalitetnite izgleda, poso ne im pisuva tk.

Јас имам на ул. Козле линк и имам целосна брзина ... а ти само се жалиш ...

Јас имам на ул. Козле линк и имам целосна брзина ... а ти само се жалиш ...

Па дај помини на кафе некој ден ова време и да осетиш како е кај мене, пинг брзина ова она...
Како може ја да имам 1.7 мегабајти download и пинг од 12 ms до google од 12 навечер до 12 поручек (цела вечер), a после пладне да имам 3 до 5 мегабита со пинг од 90-120 ms до google?
Па ако кажеш дека кај мене бил проблемот, ќе те испратам после кафето со двоцевка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom