wot
aloof
- Член од
- 20 мај 2008
- Мислења
- 19.784
- Поени од реакции
- 34.439
Морам да ги пофалам кога се добри...
Мерено сега на торент
![]()
Torent mi nema olku kaceno. Samo na steam i origin. Bravo.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Мерено сега на торент
![]()
Мерено сега на торент
![]()
Кој торент клиент го користиш?
Само стави на DHCP и терај.Кога врзувавте рутер преку Motorola модемот, дали преку DHCP сте ја правеле конекцијата или преку PPPOE се повикувала со јузер и пасс ? По некоја логика ако може лан кабелот директно во пц да има нет би требало автоматски преку DHCP и рутерот да конфигурира, али сепак да прашам
PS. Tenda е рутерот и кога ќе се поврзи лан кабелот во WAN портот пишува конектинг и така останува, прашав во Телекабел рекоа нема потреба да се пријавува МАК
ОГРОМНО БРАВО ЗА ТЕЛЕКАБЕЛ
време беше и конечно дочекав/ме Флет на ТК
вредеше чекањето тооооооолку време (искрен да бидам јас близу го чекав да дојди во мојот град отколку овие флет да понудат и поголеми брзини) ама пак ќе чекам за близу оти сега тој мора/можи да има уште поголеми брзини + имаат своја мрежа
ТК за имињата на пакетите има чиста 10-ка а за нетот има помала иако е највисока оценка која јас ја давам на операторите во нашата ни државичка
-тк има 9,2 од 10 - оти го користам,и дека има сега флет и многу големи брзини,без договор ама јутјуб заебава денски со 100 кб а ноќе со 200-300 како и секогаш
-близу има 9,1 - оти го нема во мојот град а нуди многу брз и флет веќе некоја година
-оне има 8,8 - има флет во наводници со дајал ап брзина од 6 мбпс (свестете се) значи не можи да ги потрошиш тие 1-1,5 тб
-т хомич има 8,7 - оти го дупат народот сеуште и ќе го дупат и понатаму - мислам хелооу
60 мбпс со 300-500 гб - немој да ме......
чиста 10 ка МКД оператор ќе добие само кога ќе има оптика од 100-150 мбпс со вистински флет,значи тој филм нема да го гледаме никогаш!
10 ка ќе има кога ќе даваат 100-150 мбпс и флет за 1000 ден и на јутуб да е како што треба а не со килобајти да се заебаваме
ПС
Bidikov
кај го има овој хајперспејс со 150 мбпс на ТК?
знам дека е доксис 3.0 ама до кај се со таа мрежа?
и каква марка/модел беа модемите со 3.0 и колку пари чинеа
оти на сајтот не гледам ништо а знам дека имаше пред година и нешто
фала
Ова е коментар related на група зависници што само симнуваат од интернет прекумерно. На 80% од популацијата на Македонија им е битна стабилна врска што овозможува брз проток на информации(аудио,видео,текст). Не сите симнуваат по 2TB месечно. Самите оператори ако прават мрежа каде што секој ќе симнува 24/7 тогаш ни оптика нема да ги спаси. Параметрите за анализа на понуда и побарувачка се сосема други
Кажи мислење и готово...
Не викам ни дека е во право, ни дека не е во право, тоа и ми беше целта на муабетов дека не сум ја тој што треба тебе да те убедува дали си во право или не. Едноставно ти си кажуваш какво искуство имаш и готово, а не вака да пробуваш да кажеш дека мислењето на мики нема тежина зошто он само симнува и за друго појма нема...Па во право е. Мене ми е побитна стабилност и брзина од севкупен трансфер.
Дај нека направи ТК пакет со помалку трансфер ама поголеми брзини и стабилност за истата цена.
Вчера изгубив битен разговор заради нив и нестабилноста на интернетот, а месечно не трошам ни 15 ГБ.