Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Meanwhile in Shtip
3020856887.png

Стави торент и ќе се симнува со 1.7MB/сек. Тоа ти е најрелевантен тест на брзината. Еве кај мене моментално на спеедтест покажува 3мбпс а торентите си одат со цела брзина 15мбпс

Стави торент и ќе се симнува со 1.7MB/сек. Тоа ти е најрелевантен тест на брзината. Еве кај мене моментално на спеедтест покажува 3мбпс а торентите си одат со цела брзина 15мбпс

Бре мајката, торент а... а што правиме ние што користиме интернет за други потреби освен симнување 18+ видеа и друго од торенти? Не можам едно видео на јутјуб да изгледам , за стрим нејке ни да чуе... и не само навечер еве го 2-3 дена по цел ден е така, барем тука во Струмица...

Бре мајката, торент а... а што правиме ние што користиме интернет за други потреби освен симнување 18+ видеа и друго од торенти? Не можам едно видео на јутјуб да изгледам , за стрим нејке ни да чуе... и не само навечер еве го 2-3 дена по цел ден е така, барем тука во Струмица...

720p полни без проблем кај мене во Струмица, цел ден сум на јутуб, торент стандард 1.7 а нема проблем ни за страни како форумов или фејсбук.
Стрим не сум пробал.
Плус, го делам интернетот.

720p полни без проблем кај мене во Струмица, цел ден сум на јутуб, торент стандард 1.7 а нема проблем ни за страни како форумов или фејсбук.
Стрим не сум пробал.
Плус, го делам интернетот.

Ќе им се јавам утре и ќе им го кажам муабетот, не може 1 да има 1 да нема добар нет, или сите имаме или никој нема, исто плаќаме двајцата....

E торент да ама страници на интернет катастрофа споро...-.- на јутјуб видео едвај гледам ако е повеќе од 360 пиксели

E торент да ама страници на интернет катастрофа споро...-.- на јутјуб видео едвај гледам ако е повеќе од 360 пиксели

Звони пријави проблем.Брзината сеуште не им е стабилна и има фрагментација на торенти влече ама на веб е многу послабо

Звони пријави проблем.Брзината сеуште не им е стабилна и има фрагментација на торенти влече ама на веб е многу послабо

Што ќе звони, телефон џабе да троши човекот. Чим по форуми пишува веројатно пробал да звони како и сите нас што имаме стални проблеми. Тие проблеми си беа уште од 15-ти минатиот месец, кога си правеа тест фази со брзината.

Интернетот си е исто срање, без разлика дали они смениле бројки и име на пакетот и без разлика дали си ресетирал модем или не.
А веќе чим се нафатиле да менуваат бројки и имиња што не значат ништо за квалитет, само лажат нови корисници, подобро и името да си го сменат, со реклама на пример како онаа горе: За комуникација со светот потребен ви е еден Shiteратор, или како на радио: Shitкабел, заеби се и ти.

Брзините се исти како и за време на тестирањето. Пред некој ден кога се смени времето тогаш имаше намалување на брзината а сега си е стандард.
Не само торенти сега и на веб е супер. Без проблем гледам фудбал на стримови, а порано со 8мб/сек кочеше.
3023542980.png

Што ќе звони, телефон џабе да троши човекот. Чим по форуми пишува веројатно пробал да звони како и сите нас што имаме стални проблеми. Тие проблеми си беа уште од 15-ти минатиот месец, кога си правеа тест фази со брзината.

Интернетот си е исто срање, без разлика дали они смениле бројки и име на пакетот и без разлика дали си ресетирал модем или не.
А веќе чим се нафатиле да менуваат бројки и имиња што не значат ништо за квалитет, само лажат нови корисници, подобро и името да си го сменат, со реклама на пример како онаа горе: За комуникација со светот потребен ви е еден Shiteратор, или како на радио: Shitкабел, заеби се и ти.

Моја препорака е да заврти у подршка и евентуално инсталацијата да му ја сменат може и тоа да прави проблем.Ако велат од централа дека е во ред ништо чудно локален шум да прави проблеми.Барем Телекабел за тоа не прави проблем дури и да направат наплата зимаат 300 денари за оние скретниците. И тие ако се дотраени можат многу да влијаат на се. Јас кога бев на Телекабел една скретница што губеше контакт ми правела проблем а немав појма.Дојдоа и ми ја сменија и после беше ок. Сега чекам од Ноември ќе се приклучам па па ќе споделам искуство.

momentalno e katastrofa netot ne mozam ni obicen klip od youtube da gledam, koi amateri se ovie od telekabel cel mesec veke e vaka i nisto ne prezemaat

3025614525.png

што да кажам а залади цело време од 17:00 до накај 1 саат иста песна секоја зима.

Остај тоа па сеа и тв каналите скоро секоја вечер се расипуваат и сецкаат и дигиталните канали.

Морам да ги пофалам кога се добри...

Мерено сега на торент :)

2013-10-12_2113.png

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom