Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Eптен се фер момците, 2.500 иам сметка, теман одделив утре за плаќање.
Туку ај шо не сум исклучен, пак се багнало со лимитот.

MB Download: 165790,97
MB Upload: 12880,94
MB Sum: 178671,91

2590947703.png

Со нормално користење, јас не го злоупотребувам ова, Стелт не ме пријавува. Фер нели? :D
А зошто треба да платиш 2,500 нели максимум е 1,500? На кој пакет си?

Ovie dva dena golema katastrofa e internetot. Od VIP so brzina 20kb pobrzo ke otvaram forum otkolku so ovoj. Kakvi vi se ovie smesni modemi ne znam kolku pati treba da go menuvam za da e kako sto treba ccc nema ni telefon ziva mizerija.

Ovie dva dena golema katastrofa e internetot. Od VIP so brzina 20kb pobrzo ke otvaram forum otkolku so ovoj. Kakvi vi se ovie smesni modemi ne znam kolku pati treba da go menuvam za da e kako sto treba ccc nema ni telefon ziva mizerija.
Не е до модемот, пријателе. До сигналот што пристига во твојот дом е. Една од мааните на DOCSIS мрежите е што зависат од временските прилики (топло/ладно), па кога е вакво (никакво) времето се појавуваат проблеми. Има две решенија: Телекабел да вработи уште техничари што почесто ќе прават профилактика на мрежата, или да гради мрежа со повеќе оптика, а помалку засилувачи во линија.

Не е до модемот, пријателе. До сигналот што пристига во твојот дом е. Една од мааните на DOCSIS мрежите е што зависат од временските прилики (топло/ладно), па кога е вакво (никакво) времето се појавуваат проблеми. Има две решенија: Телекабел да вработи уште техничари што почесто ќе прават профилактика на мрежата, или да гради мрежа со повеќе оптика, а помалку засилувачи во линија.
Dosega e imalo mnogu promeni na vremeto ne e pravilo problem. Vo najgolemoto nevreme imase internet sega ne. Samo onaa sijalickata za internet trepka. Go izvadiv i zasiluvacot pak isto. Neka si go sredat problemot zatoa zemaat plati. A ke vidam i kolku vreme ke im treba.

Сепак до модемот е толку им се квалитетни :facepalm: дојдоа нов ми ставија.

2655794642.png

кај мене овие 2-3 години неможам да се пожалам
немало ни доун тајм ни да е спор дење нојке иста брзина стандарт
само пофални зборови имам Телекабел најдобри се

иначе јас сум од битола
-јас не прам никаков доунлоад уплоад само од јутуб и сурфање трошам до 80 GB

2655794642.png

кај мене овие 2-3 години неможам да се пожалам
немало ни доун тајм ни да е спор дење нојке иста брзина стандарт
само пофални зборови имам Телекабел најдобри се

иначе јас сум од битола
-јас не прам никаков доунлоад уплоад само од јутуб и сурфање трошам до 80 GB

Земи симни еден или два филма и веќе треба да се ставиш во рецесија со трошењето. Срамота е еден Т-Хоме и Оне да имаат пакети со тродупло повеќе сообраќај од Телекабел, Близу не го спомнувам бидејќи Телекабел е светлосни години поназад во нив. Погово слушнав дека од телевизијата го исклучиле National Geographic што беше единствен канал што го гледав од целата нивна телевизија. Од посиромашна во посиромашна понуда се оди... Се додека брзината не рипне на минимум 10mbps и барем 200 гига сообраќај Телекабел ќе бидат слаби. Тоа фората со без договори и "Најдобар интернет" не функционира. Баш дека нема договор нема ни услуга според мене.

Нема постирано некој на темава веќе подолго време - во превод: интернетот на Телекабел држи вода - е океј во дадениот временски период.
Можам да потврдам дека пролетниов период се е во ред кај мене, не сум забалежал некои посериозни заглавувања.
Најчесто користам стриминг што значи потребни ми се некаде од 0.5 до 2Mbps стабилен download, а понекогаш може да кренам 8Mbps download за пократок период, Телекабел воглавно испорачува 8/1Mbps.
Вкупниот дневен просек на upload и download тековно ми е испод 320Kbps, а и пониско.

Нов сервис на Телекабел
Имено, од пред неколку дена стартуваше новата услуга на која можете да и пристапите на веб-страната на Телекабел - „Мој Телекабел“. Сервисот е сеуште во БЕТА верзија и можни се некои помали грешки, а во блиска иднина треба да стартува и деталната сметка за фиксните броеви.​
Мој Телекабел“ е вашиот личен профил на кој можете да правите преглед на сите услуги што ги користите, месечни задолжувања, проверка на сообраќај, да бидете известени за најновите понуди, а во иднина и да ги плаќате вашите сметки online.

За да можете да го користите „Мој Телекабел“ потребно е претходно да се регистрирате.

http://moj.telekabel.com.mk/

УПС! Настана грешка.
Опис: Почитувани шифрата „ПОXXXX“ не е поврзана со овој ЕМБГ/ЕДБ „0XXXXXXXXXXXX“. Ве молиме ажурирајте ги вашите податоци во некој од нашите наплатани центри.
Ми ја дава оваа грешка више 2-3 дена a 100% е точна и шифрата и матичниот што е со неа...

Проблеми со Youtube полни 10-15 секунди и мрзне ... со други сервиси за видео нема проблеми само на јутјуб .... иначе нетот си стабилен дури и стримови HD си гледам на twitch.tv итн.... до јутјуб да е не верувам.....

УПС! Настана грешка.
Опис: Почитувани шифрата „ПОXXXX“ не е поврзана со овој ЕМБГ/ЕДБ „0XXXXXXXXXXXX“. Ве молиме ажурирајте ги вашите податоци во некој од нашите наплатани центри.
Ми ја дава оваа грешка више 2-3 дена a 100% е точна и шифрата и матичниот што е со неа...

Исто и кај мене,искрено не ни очекувам ова да профункционира,кај нив се е тргни застани

Исто и кај мене,искрено не ни очекувам ова да профункционира,кај нив се е тргни застани

Ве молиме ажурирајте ги вашите податоци во некој од нашите наплатани центри.

Глупи сте или ?
Ви треба превод?

Проблеми со Youtube полни 10-15 секунди и мрзне ... со други сервиси за видео нема проблеми само на јутјуб .... иначе нетот си стабилен дури и стримови HD си гледам на twitch.tv итн.... до јутјуб да е не верувам.....

Баш е до јутугооо*** и нивното кативирање на хтмл 5 плеерот ...
На 250мбитен интернет од универзитетската мрежа исто вака знае да направи ...
--- надополнето: 11 мај 2013 во 23:15 ---

Искрено, многу сте негативни ...
Одиш во наплатен центари средуваш работа за 3 минути... потоа можностите кои и имаш во однос на преглед на фактури, потрошен месечен трафик, телефонија и слично се супер ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom