Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Пофалби!

Од 6 март до сега не сум приметил да има некакви проблеми со конекцијата. (дневно по 12 часа го користам)

Телекабел само така продолжете. (y)

УПС! Настана грешка.
Опис: Почитувани шифрата „ПОXXXX“ не е поврзана со овој ЕМБГ/ЕДБ „0XXXXXXXXXXXX“. Ве молиме ажурирајте ги вашите податоци во некој од нашите наплатани центри.
Ми ја дава оваа грешка више 2-3 дена a 100% е точна и шифрата и матичниот што е со неа...
mene ne saka da mi ja prifati potvrdenata lozinka a skroz ista e so prvata milion pati probav pak isto

Пофалби!

Од 6 март до сега не сум приметил да има некакви проблеми со конекцијата. (дневно по 12 часа го користам)

Еднаш ако ти се случи и толку ќе си имаш роблеми нон сто нема кој да го опраи...

Еднаш ако ти се случи и толку ќе си имаш роблеми нон сто нема кој да го опраи...
Има, има 3-та година сум на телекабел и да - ме имаат извадено од кожа 4-5 пати. Ама за разлика од оне со тоа антените и адсл-от се многу светлосни години понапред од нив во поглед на стабилноста (која и најголем приоритет ми е).

Пофалби!

исто и кај мене (y)

На 250мбитен интернет од универзитетската мрежа исто вака знае да направи ...
Не е 155 мегабитен линкот на УКИМ? Ако мислеше на тој.

Иначе тоа со YouTube е стварно каша попара. Некогаш 1080р клипови полни без проблем, некогаш на 480р запнува. Драма.

Не е 155 мегабитен линкот на УКИМ? Ако мислеше на тој.

Иначе тоа со YouTube е стварно каша попара. Некогаш 1080р клипови полни без проблем, некогаш на 480р запнува. Драма.

Не е 155 ... малку повеќе ... ама јутуб е драматичен што да ви расправам ...

Moze i do google chromot da e mene mi pravese on problem, isto taka minative denovi nakaj 14-16 nemav net imaa intervencii i vcera vecer se iznervirav zatoa so downloadot mi idese do 3-4 mbps max, ali ne bilo do telekabel do wifi ruterot bilo preku lan kabel mi ide 9 ;)
--- надополнето: 15 мај 2013 во 11:48 ---
Moze i do google chromot da e mene mi pravese on problem, isto taka minative denovi nakaj 14-16 nemav net imaa intervencii i vcera vecer se iznervirav zatoa so downloadot mi idese do 3-4 mbps max, ali ne bilo do telekabel do wifi ruterot bilo preku lan kabel mi ide 9 ;)

Незнам дали е за тука прашањето, ама дека имам интернет од телекабел ваљда на вистинско место прашувам :D
Вака сеа, купив вифи рутер и сеа за да го инсталирам нели треба access password и access account. Е сеа ја у тие 2 полиња ги пишував акаунтот и пасвордот за проверка на сообраќај, е ама изглеа не е тоа тоа и нејќе да заврши инсталацијата и нема интернет (а имам сигнал на мобилниот). Е сеа прашањето ми е дали некако можам сам да ги откријам тие access password/account или ќе треба да им се јавувам во техничка служба на телекабел ?

Нема никакви акаунти и пасворди од кај нас пуштено, кога ќе го сетираш рутерот дај му динамичка ИП и тоа е тоа

шо е работава, од вчера срање е нетот..
Да не има некој проблем во Кочани или да одам до телекабел да се карам ?

2748221705.png

Добро е, добро е. :thumbsup:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom