Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Добро што е проблемот зошто ми е толку спор интернетот, сега сме 12 а овој месец ништо немам симнато, зошто сега вака ми праве, што може да е проблемот?:mad:

И кај мене во последно време не е ништо сјајно. Еве сега пробувам да пуштам стрим, за никаде е. 1.5 мегабита е стримот, не нешто страшно.

Генерално не е проблем бидејќи најмногу време поминувам на сурфање, ама и YT видеата слабо одат. И што е финтава со тие Google DNS-и? Прават некоја разлика?

Абе, нормално е ова? Ај се помирив со фактот дека утакмица нема да си гледам, пошто брзинава е очајна (0.8-1 mbps). Сега не можам ни да измерам. Па уште едни обични страни ми ги отвара по 5 минути (Фејсбук, официјалната на Челси, па дури и споро е за Кајганава). А капак на се' е тоа што не креваат на телефон. Знаејќи дека усеруваат работа и не сакаат да си превземат одговорност.

Кајгана има проблем општо не е само до тебе, а за утакмица јбг ниеден добар стрим не најдов сите се тиња невидена. Катастрофа!

На телекабел сум и пингот е за никаде. Мене ми треба за гејмање па сакав да прашам дали ако го сменам пакетот со тоа ќе иам поголема брзина и постабилен пинг или нема врска тоа. И дали е можно некако да се фиксира проблемот со пингов?. Фала.

Нема врска пингот со пакетите, можно е некој проблем да е со сигналот. Јави се на 02/6121-612

STEALTH

дај кажи дали и кога ќе има некоја новост од ТК,поголем лимит или воопшто да нема оти ова не се трпи
ова го прашувам оти сега Оне со таа брзина како флет да има (1 тб) барем нема да штедам како влав
и само не ми вели дека на оне треба да потпишиш на 2 год,значи да не се вадите на тоа со договорот

гледам ТК и Т хоме не се плашат од близу со флетот оти го нема во секој град ама Оне го има :tapp:

Нема никаква најава за покачување на лимитот сега за сега

:(

ми се допаѓа брзиот одговор иако не ми се допаѓа пишаното:)
па тогаш продај те го и спасете не:confused:
се надевам нема љутиш за ова ама толку сум разочаран.....

или НГ покрај тоа шо носи поинакви инвеститори нека донеси и некој огромен телеком оператор кој ќе го цени корисникот
некој од Хонг Конг пример
море 5-6 оператори да дојдат

или АЕК ако има надлежност да постави ултиматум
или ќе давате флет или епа чорба :)
ова за сите оператори мислев (и за најголемиот - т хоме)

Eптен се фер момците, 2.500 иам сметка, теман одделив утре за плаќање.
Туку ај шо не сум исклучен, пак се багнало со лимитот.

MB Download: 165790,97
MB Upload: 12880,94
MB Sum: 178671,91

2590947703.png

Со нормално користење, јас не го злоупотребувам ова, Стелт не ме пријавува. Фер нели? :D

Знае ли некој како е корисничкото име и пасвордот за проверка на сметка,?

Пропалица

изменето од админ (STEALTH) пошто се си напишал :)
Пиши ми ПП ако сакаш нов пасворд

Kostur123 - избришан ти е постот

Eптен се фер момците, 2.500 иам сметка, теман одделив утре за плаќање.
Туку ај шо не сум исклучен, пак се багнало со лимитот.

MB Download: 165790,97
MB Upload: 12880,94
MB Sum: 178671,91

2590947703.png

Со нормално користење, јас не го злоупотребувам ова, Стелт не ме пријавува. Фер нели? :D

Да, супер работа е тоа со лимитов. Кај некои се багнува и трошат по 300 гига, а кај други што не ни поминуваат лимит се намалува брзина.
12 месеци не сум поминал лимит, сеа сум стигнал да го надминам демек, со 10 филмови по 700мб и онлајн гејминг. :гомце:

Да, сигурно само од 10 филмови и онлајн си поминал 100 гига :facepalm:

Да, сигурно само од 10 филмови и онлајн си поминал 100 гига :facepalm:

Чудно нели? Вашиве бројачи демек се багнуваат само за да пуштаат гратис, а за да крадат не. Многу дарежливи сте вие, како цела МК не ве ставиле досеа не ми е јасно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom