Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување

Jas pisav prigovor na nivniot sajt deka ne mi go sreduvaat netot i ne mi doagjaat ekipite, mi se javija od Stip i mi rekoa deka ke urgirale da mi dojde ekipa. Ke vidime dali ke se sluci toa. Ako ne, 190...

Jas pisav prigovor na nivniot sajt deka ne mi go sreduvaat netot i ne mi doagjaat ekipite, mi se javija od Stip i mi rekoa deka ke urgirale da mi dojde ekipa. Ke vidime dali ke se sluci toa. Ako ne, 190...

Епа добро чим ти свртеле од Штип.Тоа е седиштето на Телекабел.Почекај ги до понеделник,вторник да ти одговорат ако не преземи следен чекор.Затоа реков контактирајте прво со Телекабел за проблемите затоа што ако прво поднесеш приговор без операторот да биде известен дека имаш проблем тие ќе се излечат на таа финта.Секако чувај ги сите емаилови за секој случај како доказ

Има ли некои новости за зголемување на пакетиве Cabletel за исти пари имаат 500 гига

Има ли некои новости за зголемување на пакетиве Cabletel за исти пари имаат 500 гига

Тоа сите не интересира,не ми одговараат мене.Не само 500 гига туку неограничен ;)

Се' додека Cabletel не се прошири низ цела Македонија не верувам дека Телекабел ќе ги подобруваат пакетите.

Во Струмица локален кабелски обератор (NetCable) за 500 кеш - неограничен со 2048/512

http://netindex.com/download/2,52/Macedonia
Според speedtest cabletel се број 1 ISP во MK. Teleshit со meganet едвај 10-ти се и после им прават филмови на корисниците дека не им биле реални брзините на cabletel. хахахахах

А нивниве најреални се... гревота...

Конечно дојде кај мене екипа денеска во 15 часот после 2 месеци јавување и приговор. Ми го средуваа сигналот од бандера и 4 и пол саати имав пинг 30 и брзина 7-8 мегабита... дојде 19 часот и толку беше...

Ќе видам што ќе кажат за плаќање утре.

Добро барем сепак на некој начин сме "непријатно" изненадени.Сега им се јавив во техничка да прашам дали некогаш воопшто ќе ги зголемат пакетите и тој ми вика немало никаква потреба,од нивна гледна точка многу не го ни искористувале целиот сообраќај па затоа.Прашав како на Кејблтел е неограничен интернет и ми вика а тоа нема врска биди сигурен дека не ја постигнуваат таа брзина хахах.:cool:

Кретени,па тој што нема да го искористи лимитот што му значи дали ќе има 50 или 150 ГБ ,тој и така не троши,проблем се оние 80- 90% на кои овие 50 гига не им стасуваат ни до 15 во месецот,и сега заради таму некои 10% кои не го користеле лимитот страдаат сите потрошувачи
TRAGIC TRAGIC ! што би рекол дон Омар

Знам дека не припаѓа баш овде прашањево, но не можев да најдам тема за да го поставам :confused:
Не ми е јасно во врска со дигиталните канали од Телекабел...имам ЛЦД тв со вграден рисивер и на некои канали пишува нема сигнал (тоа ок), но на некои пишува нема CI модул? Што е работата со тие канали, мислам стварно не се разбирам премногу во технологија :( Со колешка моја имаме ист ТВ, двете сме на Телекабел, само таа во СК,јас Бт, кај неа се гледаат едни дигитални канали , а кај мене на истите тие вика нема CI модул :confused:

Знам дека не припаѓа баш овде прашањево, но не можев да најдам тема за да го поставам :confused:
Не ми е јасно во врска со дигиталните канали од Телекабел...имам ЛЦД тв со вграден рисивер и на некои канали пишува нема сигнал (тоа ок), но на некои пишува нема CI модул? Што е работата со тие канали, мислам стварно не се разбирам премногу во технологија :( Со колешка моја имаме ист ТВ, двете сме на Телекабел, само таа во СК,јас Бт, кај неа се гледаат едни дигитални канали , а кај мене на истите тие вика нема CI модул :confused:

Значи дека фреквенцијата на која се емитувале каналите е променета и кажува дека стримот не е таму веќе.Најдобро ти е да земеш да ги прескенираш сите канали за да ти се средат.Инаку немој да мислиш дека сите канали им работат,јас имам ресивер и има 20 канали што не работат воопшто.Незнам дали си запознаена со прескенирање на дигитални канали ама релативно е лесно.Отвори го менито на телевизорот и таму каде што е скенирање на аналогни канали таму мора да е и за дигиталните.За дигиталните канали треба да ги внесеш фрекценциите и нивните параметри и така една по една да ги скенираш за да ги најде каналите.Еве ти го линкот со сите фреквенции за Битола

http://telekabel.com.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=71&Itemid=106&lang=en

1513304709.png

Т-Home here i come, доста беше заебанции со ова дебилниов нет на телекабел

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom