Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Internetot na telekabel e razocaruvacki
1523907669.png

ova e otkako se podobro a do pred malku bese 0.12mbps/0.05mbps
Vo sporedba so ova internetot koj go imam doma vo gevgelija
mi e 2mbps zagarantiran download na flat paket
koga velam zagarantiran mislam vo edna godina od koga go imam internetot ne padnal pod 2mbps i toa so 250+ GB downloadirano sekoj mesec.
I da cenata mu e ista kako ovoj koj ide pobavno/ponestabilen e/ogranicen e

Не бе све е тоа завера на спидтест така ќе не лажат :D

Ве сфаќам како ви е мене цела недела ми беше таков еве вчера и денес е подобар. Да е ваков цело време би било топ ама...

1523965136.png

Леле значи како ми е спор овој викенд лудо.Торенти неможе ни да почнат да се симнува.Ај тоа што не работи,нешто и сликата од кабловската многу е лоша целата е снег на сите канали

Torentite si idat normalno kaj mene, a sto se odnesuva do Speedtest....Speedtest serverot na T-Home e down radi stara verzija na flashot pa sea za Skopje dava Hosted by Cabletel (fuj) i server speedtest-skp1.cabletel.com.mk
scrn.JPG

Проблемот е што треба сите да се изгасат што побрзо и да ги остават овие неписмени да чистат јавни тоалети со јазик.
Чекам да ме исклучат за неплаќање месецов, до тогаш ќе го користам и толку. Ќе дадам 200 ден. повеќе за макс, барем ќе имам стабилен интернет 24/7 со соодветна техничка поддршка. 30 гига не ми се малку, едвај 20 трошам во месец со ова гомно, кога ќе се помине лимит 256/256 е брзината, и барем ќе можам да отварам страни и да играм онлајн. Пакетите сите ќе ги зголемат кога тогаш, ама телекабел цел живот ќе бидат гомна.

Telekabelci sto e rabotava so netov,...??? Od sabajle top do 9mbps a posle dobriot rucek edvaj mrdnuva do 400 kbps... a posle polnokj srekjen i radosen se do naredniot rucek !!! a ekipata e na polugodie...:mad::tapp:

Проблемот е што треба сите да се изгасат што побрзо и да ги остават овие неписмени да чистат јавни тоалети со јазик.
Чекам да ме исклучат за неплаќање месецов, до тогаш ќе го користам и толку. Ќе дадам 200 ден. повеќе за макс, барем ќе имам стабилен интернет 24/7 со соодветна техничка поддршка. 30 гига не ми се малку, едвај 20 трошам во месец со ова гомно, кога ќе се помине лимит 256/256 е брзината, и барем ќе можам да отварам страни и да играм онлајн. Пакетите сите ќе ги зголемат кога тогаш, ама телекабел цел живот ќе бидат гомна.

Зголемување наскоро нема да има.Јас прашав

до коа бе вака преку ден интернетот топ приквечер почнува да биде срање секоја година исти курац. 0.5 мбс срамота

Wtf се случува со Интернетов? Би измерил брзина но не можам да отворам speedtest.net. За форумов, Фејсбук па дури и Гугл се чека доста време, за другите да не правам муабет. Сега пробав и торент да симнам од Замунда со доста сидери, најмногу до 50 кбпс се качи. Што им е на овие бе, и со и без лимит dial-up брзини ми пуштаат?

Wtf се случува со Интернетов? Би измерил брзина но не можам да отворам speedtest.net. За форумов, Фејсбук па дури и Гугл се чека доста време, за другите да не правам муабет. Сега пробав и торент да симнам од Замунда со доста сидери, најмногу до 50 кбпс се качи. Што им е на овие бе, и со и без лимит dial-up брзини ми пуштаат?

Проблеми имаат денес. Прееска немаше и тв со интернетот. И кај мене е ултра бавен. Изгледа поправаат нешто.
Или е од дождот. :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom