Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Потврдувам, така е.

Се забележува кога е мрежата пооптеретена а кога не е но можам да речам дека е во рамките на нормалата, и дека сега е добро, значително подобро од порано.
Искрено доколку остане добро и понатаму ги имам во предвид и бизнис пакетите на Телекабел.

За частење си одамна си немал вакви брзини :vozbud:

http://www.speedtest.net/result/1205049219.png

прилично изнeдeн , прв пат во животот глeдам ваква брзина кај мeнe :D

Да ти кажам и кај мене брзината е ваква и тоа веќе 2 недели.Меѓутоа не се радувам затоа што на сите нешта има крај поготово со Телекабел.Да видиме дали стварно надградиле нешто или пак си играат играчки

Што е со ТК последните 3-4 дена, незнам.. Upload немам за еден фајл на меил да пратам не па за повеќе... пингот от 15 на 50 се качи, си ебало мајката.

Сабота, 18h27min, SpeedTest.net.
1210178899.png

1210180820.png

1210182369.png

1210184353.png

1210185904.png

Има некој проблем насекаде, извади адаптерот на 3-4 минути и рестартирај компјутерот.
Се враќа се во нормала.

Одамна е поддржан DOCSIS 3.0.

Сеуште не им е имплементиран целосно...Се јавив пред некои 3 недели, типот рече дека ќе има известување официјално, по телевизии и на сајтот. :)

Страници отвара нормално и брзината и пингот на speedtest сe нормални. Но, Youtube и други видеа многу споро се полнат. За видео од 1 мин buffering треба да чекам 2 мин! Веќе со недели е вака, што е работата??

Страници отвара нормално и брзината и пингот на speedtest сe нормални. Но, Youtube и други видеа многу споро се полнат. За видео од 1 мин buffering треба да чекам 2 мин! Веќе со недели е вака, што е работата??

И кај мене ју тјуб е катастрофа,стримови исто,дури и спидтест ми дава лоши резултати,последните 3-4 дена е вака кај мене,пробав да ресетирам рутер,се на ново,џабе.

1222104498.png

Значи да не урочувам или да не ме фати црна магија ама пола месец ми е вака брзината.Ова претходно не сум го имал на толкав временски период.Дали нешто направиле незнам важно подобро е.Се плашам да не се расипе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom