Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Имаш надминат лимит по ова 0.25, 99% сум сигурен!
--- надополнето: 28 февруари 2013 во 22:48 ---
Имаш надминат лимит по ова 0.25, 99% сум сигурен!

Ај вака да си прашам надминав лимитот и сеа ај шо е спор нетот, спор е ама проблемот е што често ми паѓа конекцијата. Е сеа ме интересира дали е тоа така зошто ми е надминат лимитот или треба да им се јавувам у техничка служба ?

П.С. Знам дека утре е први ама ипак да си знам у случај пак да се најдам у ваква ситуација :D
Истот и кај мене се случува, им се јавив двапати ама џабе. Првиот пат као ќе средиме, вториот пат денеска екипа ама од екипа нема ни Е!
Ќе видиме после 00:00 кога ќе ресетира бројачот што ќе се деси.

Незавизно од ова јутуг не е при себе овие денови ... најмалце 10 пати ми се случило видеото да нема слика а доле да мозам да гледам на барот сто се дешаа .. или у сред видео да даде порака за грешка ... и тоа ова се случува скоро од сите мк провајдери ...

Незавизно од ова јутуг не е при себе овие денови ... најмалце 10 пати ми се случило видеото да нема слика а доле да мозам да гледам на барот сто се дешаа .. или у сред видео да даде порака за грешка ... и тоа ова се случува скоро од сите мк провајдери ...
Батали јутуб, мислам дека неможеме да го земеме како репер за квалитетот на интернетот. Се согласуваш?
Дури и пофалив пред некој ден пред да надминам сообраќај. Проблемот е она што горе го пишав, ќе видиме како ќе биде во следниот саат-два(предходниве денови овој период барем 3-4 пати губеше синхорнизација модемот).

Добро е кај мене,него да прашам.Колку неплатени сметки смееш максимално да имаш пред да те исклучат?

Добро е кај мене,него да прашам.Колку неплатени сметки смееш максимално да имаш пред да те исклучат?
две до три максимум толерираат зависи кој ден од месецот си. Ако до 20 чинам беше не платиш и имаш три сметки заостанати те сечат.

Бидејќи е нов месец а интернетов од сабајле не е добар воопшто, ме интересира колку време е потребно да се врати во нормала, ако минатиот месец сум го надминал лимитот.

Capture.JPG

Како можам да проверам интернет сообраќај?
Најдов како се проверува, не е важно xD

Ресетирај го модемот, извади го од струја... само што и кај мене имам ист проблем.

Ресетирај го модемот, извади го од струја... само што и кај мене имам ист проблем.

Не бива со ништо јас се тоа направив усте сабајле а интернетот е уште како со надминат лимит. Смени си IP и ми даде линк од македонски телеком и па исто срање така да треба да чекаме од телекабел да си средат проблемите.

Добро е значи не сум јас единствен што има лош интернет од сабајлево...
Ресетирав модемот и џабе...

Кај мене сега е ок.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom