Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Добро што се дешава со интернетов неделава и прошлата? Тешко срање е уместо да имам 8 mbit брзина ко што ми е договорот/пакетот имам само 2. Ова се дешава цела недела и поише.. Што треба сеа да ги тужам за лоша услуга? Бар да бевме нормална земја па да ги тужам.

Паѓаат DNS-ите во последниве два три дена посебно навечер после 23.
Јас не сум забележал пошто користам мој ресолвер, ако не работат од Телекабел стави ги од Google 8.8.8.8 и 8.8.4.4.

2499538951.png

same old SHIT

Ептен е тиња последниве денови нетов. За браузање ај се јаде, YouTube на 360р едвај се полни, па дури и се чека. Катастрофа. Со секоја одмината недела се ближам до оптика на Телеком, и онака ми инсталираа Huawei рутер дома, безболно ќе биде.

Јас не сум забележал пошто користам мој ресолвер, ако не работат од Телекабел стави ги од Google 8.8.8.8 и 8.8.4.4.
Тоа не ми е проблем за мењање а и овие и уште доста други знам, моментот беше тие што можат да пренесат да видат да реагираат.

Телекабел се толку фер и не напињаат за плаќање - просто да му е мерак на човек да плати! :)
Кога го вклучив интернетот си го платив пола долг одеднаш (кој беше прилично голем), а сега склучив договор за плаќање на рати за останатиот долг (со плаќање на првата рата и тековните сметки). Сериозно, да беа некои гњаватори, немаше да изиграм така. Доста паметно од нивна страна, стварно се на страна на корисниците. Со мали варијации во интернетот (што е нормално), до сега не сум имал проблем со нив.

Значи овака - сите што имате некој проблем пратете ми ПП со генералии (ако сакате нормално) да видам што се случува
--- надополнето: 11 февруари 2013 во 18:53 ---

Камо да беа сите како тебе... а не се ни 20%.
Порано вадеа детална сметка од 50 денари (сега е бесплатно) за разговори кои се фаќаа 20-тина денари цел месец.

Му се случува некому исто ко мене? 20 секунди немам интернет, 10 имам буквално.. цел ден, ресетирав и што не, пак да немаат некои проблеми?

Напрај еден traceroute кога имаш проблем, извади ping статистика види што како каде заглавува. Дали со DNS проблем или директно со gateway-от имаш загуби. Ваков проблем јок.

Му се случува некому исто ко мене? 20 секунди немам интернет, 10 имам буквално.. цел ден, ресетирав и што не, пак да немаат некои проблеми?

Прати ми ПП

STEALTH Ќе се оправа нетов пријателе? Неделава ептен за никаде, се урочив минатиот месец кога кажав дека кај мене е во ред. Преку ден, особено попладне е за никаде, иако и сега не е нешто сјаен.

STEALTH Ќе се оправа нетов пријателе? Неделава ептен за никаде, се урочив минатиот месец кога кажав дека кај мене е во ред. Преку ден, особено попладне е за никаде, иако и сега не е нешто сјаен.
Абе стај си оптика, Телекабел полека но сигурно, тонат...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom