Телефон vs. Телефон - Тема за споредби, искуства и препораки

• Креатор на темата Креатор на темата Boomerang
  • Време на започнување Време на започнување
Amoled-те се нај преценти дисплеи. Онака само :D

Мада и дисплеите на Сони се доста лоши, освем оној кај Z2.

Ееееј не заебавајте сеа. Амолед ипак е класа сам за себе.

sent from my Nokia 8210

имам чепкано еспе и ултра грд ... како и секои сони шит интерфејс
слопо родригез беше телефонот ... иако на хартија изгледа добар

Амолед е најнова технологија и дава нај сјајна слика и живи бои сликата е неспоредлива со ипс

Амолед е најнова технологија и дава нај сјајна слика и живи бои сликата е неспоредлива со ипс
Мало сутра дека е неспоредлива со IPS..Дека е добра Аmoled добра е,меѓутоа на кој како му се допаѓа повеќе..Јас имам дома и IPS и Amoled панел,незнам некако IPS како малце пореална слика да дава..

Читав по нетов SP-то после 5-6 месеци користење премногу проблеми праел, и повеќето што го имаат советуваат да не се купува овој телефон, иако на хартија има сосема солидни перформанси за таа цена. :)

Мало сутра дека е неспоредлива со IPS..Дека е добра Аmoled добра е,меѓутоа на кој како му се допаѓа повеќе..Јас имам дома и IPS и Amoled панел,незнам некако IPS како малце пореална слика да дава..
Каков имаш панел амолед?
Да не заборавиме дека амоледот е нова технологија и се уште е во фаза на развивање

Sent from my GT-9505 using OmegaV28 rom and Tapatalk :)

Каков имаш панел амолед?
Да не заборавиме дека амоледот е нова технологија и се уште е во фаза на развивање

Е така,имам Самсунг телевизор со Super Amoled Full HD,не викам дека боите се лоши,напротив,супер се,ама дека е неспоредлив со IPS тоа малку потешко..Имам и HD IPS панел на таблетот,и вади малце пореални бои за разлика од Amoled на Самсунг.

Е така,имам Самсунг телевизор со Super Amoled Full HD,не викам дека боите се лоши,напротив,супер се,ама дека е неспоредлив со IPS тоа малку потешко..Имам и HD IPS панел на таблетот,и вади малце пореални бои за разлика од Amoled на Самсунг.
Се уште нема амолед телевизор кај тебе сигурно е лед , и овие новиве што се на тестирање олед сликата е перверзии и се многу скапи незнам дали ги има кај нас

Алкател ц5 /ц7 некој искуство?

Алкател ц5 /ц7 некој искуство?
Искрено ги расипаа алкателите, идолот е супер за тие пари ... АМА затоа C5 е ХЕРМЕЛИН, тежок е доста, несмасен, грд итн ...
ако земаш алкател земи идол барем, новиве модели се ужасни

Се уште нема амолед телевизор кај тебе сигурно е лед , и овие новиве што се на тестирање олед сликата е перверзии и се многу скапи незнам дали ги има кај нас

http://www.phonegurureviews.com/ips-vs-amoled/ Еве прочитај тоа што сакав да ти го кажам,двата си имаат свои предности и недостатоци,само што IPS дава пореална и поостра слика.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom