Телефон vs. Телефон - Тема за споредби, искуства и препораки

• Креатор на темата Креатор на темата Boomerang
  • Време на започнување Време на започнување
од овие нексус ти е најнеиздржлив ако мислиш да го фрлаш, сг4 више е outdated пошто излезе сг5 и нема да бидеш фаца со него. Ноте ти е плочка, више таблет него телефон. Батеријата кај сите 3 трае еден ден максимум два. Ја више би одел на Сони Z1 место сите овие, Брз е, има најјака камера 20 mp, водоотпорен, најдобар екран, има се што сакаш. И да, има 3000 амперска батерија за разлика од нексус 2300 и с4 2600. Значи ќе ти трае подолго
Па и Z1 e застарен малку... веќе излезе Z2. И башка, ич не ми лежеше на рака Z1....
Ај вака, што би задржало цена највише од андроидиве?

Па и Z1 e застарен малку... веќе излезе Z2.
Ај вака, што би задржало цена највише од андроидиве?

Тешко можеш да ја процениш цената, С5ка има шанси за пад на цена до 29/30к сега е околу 34к денари.
Нексус 5 има реална цена, 19700 во ледиком е/16гб верзијата.
Ноте 3 ти е околу 26к и мисам ако паѓа цената повеќе од 20 евра нема да падне, секако до пред да излезе Ноте 4, сега е околу 26000денари, до пред месец дена беше 29500 во ледиком.

Како што пишав тешко да задржи цена некој телефон, ако сакаш да го продадеш другата година сигурно губиш 200+ евра. Пример лани с4 околу 500евра нов, сега е 20 000денари нов. Стар до 250-260евра макс.

Тешко можеш да ја процениш цената, С5ка има шанси за пад на цена до 29/30к сега е околу 34к денари.
Нексус 5 има реална цена, 19700 во ледиком е/16гб верзијата.
Ноте 3 ти е околу 26к и мисам ако паѓа цената повеќе од 20 евра нема да падне, секако до пред да излезе Ноте 4, сега е околу 26000денари, до пред месец дена беше 29500 во ледиком.

Како што пишав тешко да задржи цена некој телефон, ако сакаш да го продадеш другата година сигурно губиш 200+ евра. Пример лани с4 околу 500евра нов, сега е 20 000денари нов. Стар до 250-260евра макс.
Па нормално не очекувам да бидам без никаква загуба. Муабетот е кој телефон после година дена да речеме би загубил најмалку од вредноста? Читав некаде дека Самсунг (од андроидиве) највише држел цена.

Го има Sony Xperia SP во T-Mobile? Оти последно кога прашав во ГТЦ го немаше.
Јас сигурно избирам Huawei Ascend P6, ама треба да земеме уште еден телефон и изборот е помеѓу Sony SP, Sony M и L, HTC Desire 500 или Samsung Galaxy Core Plus... Овој последниов веројатно ќе беше фаворит ако имаше бар 1 гига рам, вака најмногу се двоумам помеѓу SP-то и Desire 500-ката, ама најмногу ќе игра улога тоа дали ги има на залиха. Исто околу Desire-от, дали е квалитетно изработен, оти никаде не е изложен за да се проба. Sony-то е супер за цената по која се нуди.

Го има Sony Xperia SP во T-Mobile? Оти последно кога прашав во ГТЦ го немаше.
Јас сигурно избирам Huawei Ascend P6, ама треба да земеме уште еден телефон и изборот е помеѓу Sony SP, Sony M и L, HTC Desire 500 или Samsung Galaxy Core Plus... Овој последниов веројатно ќе беше фаворит ако имаше бар 1 гига рам, вака најмногу се двоумам помеѓу SP-то и Desire 500-ката, ама најмногу ќе игра улога тоа дали ги има на залиха. Исто околу Desire-от, дали е квалитетно изработен, оти никаде не е изложен за да се проба. Sony-то е супер за цената по која се нуди.
па за десирето 500 е заштедено на квалитет зошто има супер перформанси а ниска цена

а еспе па имам чепкано ѓон ми изгледаше

Edno prashanje, kolku kosta iphone 3 8GB, t.e kolku bi mozel da go prodadam koristen e 7-8meseci...?

Има ли некој HTC Desire 500 да сподели искуство дали е задоволен ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom