Телефон vs. Телефон - Тема за споредби, искуства и препораки

• Креатор на темата Креатор на темата Boomerang
  • Време на започнување Време на започнување
Jas nemozam da se odlucam Iphone 5s, Samsung Galaxy s5 ili note 3, daj nekoj so se razbira neka kaze koj e najdobar? parite ne mi se bitni bitno mi e koj e najdobar?

Да сум на твое место би разгледал и HTC One M8 и Nexus 5 :)

Да сум на твое место би разгледал и HTC One M8 и Nexus 5 :)
Samsung Galaxy s5, HTC One M8 меѓу овие одлучи се. Тие се последни модели-дали се излезени!!. Зависи за што ти треба. Ја користам Ноте 3 :love:

Nexus 5 или Galaxy S4?

Галаксито ми изгледа подобар во секој поглед освен во процесорот, може да прави проблеми 1.6 GHz процесор?

Nexus 5 или Galaxy S4?

Галаксито ми изгледа подобар во секој поглед освен во процесорот, може да прави проблеми 1.6 GHz процесор?

Тој галакси што го гледаш е i9500 a i9505 е 1.9 ghz ја користам галакси поради повеќе подршка од деволоперите и повеќе уживање со кастим ромови

галаксито има подобар екран и подобра камера и многу подршка од хакерите

Ај дајте ми совет за Андроид телефон.
Еве што ми е битно
  • Да биде брз како iPhone, да не кочи, да нема лаг (или приближно)
  • Да биде популарен (за да може да има апдејти на андроидот или custom mods, и accessories и да може полесно да се продаде кога ќе дојде време за понов)
  • Да не биде премногу голем (максимум колку Note 3)
  • Да изгледа добро.
  • Цената не е пресуден критериум и немам горна граница ама ако поефтин тоа е плус
  • Камерата не е битен фактор зошто не сликам многу
  • Батеријата исто не е страшно битен фактор. Да држи еден ден е битно. Не го користам премногу. Кога сум на работа скоро ич.
  • Да е колку толку издржлив. Не сакам нешто како Нексус 4, со стаклена позадина што лесно се крши.
  • Не ми текнува што друго...
    smiley.gif
Уште нешто: не ми е хитно да земам тел. Можам и да почекам некое време ако има некој добар тел. што ќе излезе скоро (ама колку што знам нема, но сепак...)

Тоа помеѓу што јас се двоумам е Нексус 5, СГС 4, Ноте 3.

Ај дајте ми совет за Андроид телефон.
Еве што ми е битно
  • Да биде брз како iPhone, да не кочи, да нема лаг (или приближно)
  • Да биде популарен (за да може да има апдејти на андроидот или custom mods, и accessories и да може полесно да се продаде кога ќе дојде време за понов)
  • Да не биде премногу голем (максимум колку Note 3)
  • Да изгледа добро.
  • Цената не е пресуден критериум и немам горна граница ама ако поефтин тоа е плус
  • Камерата не е битен фактор зошто не сликам многу
  • Батеријата исто не е страшно битен фактор. Да држи еден ден е битно. Не го користам премногу. Кога сум на работа скоро ич.
  • Да е колку толку издржлив. Не сакам нешто како Нексус 4, со стаклена позадина што лесно се крши.
  • Не ми текнува што друго...
    smiley.gif
Уште нешто: не ми е хитно да земам тел. Можам и да почекам некое време ако има некој добар тел. што ќе излезе скоро (ама колку што знам нема, но сепак...)

Тоа помеѓу што јас се двоумам е Нексус 5, СГС 4, Ноте 3.

од овие нексус ти е најнеиздржлив ако мислиш да го фрлаш, сг4 више е outdated пошто излезе сг5 и нема да бидеш фаца со него. Ноте ти е плочка, више таблет него телефон. Батеријата кај сите 3 трае еден ден максимум два. Ја више би одел на Сони Z1 место сите овие, Брз е, има најјака камера 20 mp, водоотпорен, најдобар екран, има се што сакаш. И да, има 3000 амперска батерија за разлика од нексус 2300 и с4 2600. Значи ќе ти трае подолго

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom