- Член од
- 10 август 2010
- Мислења
- 183
- Поени од реакции
- 7
Минатото лето ми цртаа една иста тетоважа на исто место постојано дека несакав трајна. Бидејќи во Бугарија малку ми ја утнаа, на крајот на август прекинав а баш сакав и септември да си ја носам
ја цртаат на една фолија (outline) ти ја лепи на рака и ти се префрла линијата, и после на тебе директно доцртува/попунува/бои/сенчаСакам да ставам привремена тетоважа на трицепс, онака за летово. Но ме интересира како се ставаат тие, дали одредена тетоважа на леплива хартија се става на раката, па после неколку минути се одлепува(како тие тетоважите што спаѓаа на мастиките , или треба да се посети некој тату мајстор, да ти ја нацрта ???
Има и такви, се паѓаат во чипсови. Моите внуци редовно си се тетовираат со нив.А само тој е единствен начин, или има и готови тетоважи кои се лепат на раката и после неколку минутки се одлепуваат???
Само со дозвола од родител мислам, т.е со пристуен родител.Колку земаат за тетовирање и на која возраст би можело да се тетовира ( пр. на 14 год може ли? )
Е тоа веќе не знам, мислам дека зависи од големината и местото на тетоважата, ако е нормална големина мислам дека е околу 1000 денари. Ама само мислам, не сум сигурна, јас не сум по тетоважите.Аха, океј тоа али колку зимат?
Оваа спрема мене е некаде околу 2.000 - 3.000 денари би требало, ако некој тату мајстор е уфилман, ем што ќе чекаш плус повеќе пари ќе дадеш.
Неможеш да се тетовираш додека не наполниш 16 и тогаш мораш родител да носиш.Колку земаат за тетовирање и на која возраст би можело да се тетовира ( пр. на 14 год може ли? )
Да во право си, и со секое наредно повторување на истата ( во текот на тие 4-6 месеци додека трае ) се подолго и подлго трае повеќе упива кожата од бојата.3 месеци привремена тетоважа не постои колку што знам