Talamasca @ Скопски Саем - 21.02.2009

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
WOW!!! :vozbud:
Вака би изгледал најкраткиот коментар за најдобрата журка на која некогаш сум присуствувал. :)

Ај сеа краток рипорт:

22:00 - Јас со уште 4 другари застанавме пред главниот влез на Метрополис Арена и ме збуни тоа што халата беше лом т.е. несредена што многу ме збуни.
22:15 - Не пуштија внатре и не упатија кон 3та хала. Внатре само ние :))). Прва работа што ми падна во очи: декорот. Одличен декор кој со тек на време стануваше се подобар. Визуализациите како и секогаш беа перфектни (браво за Aeonscope). И почна Sattelite. За тоа што тој го вртеше близу 2 часа немам коментар. Одличен избор, одлично загревање.
00:00 (или малце покасно) - На стејџот се искачи Navigator. Ја доврши работата која ја почна Sattelite. Одлично сработено.
01:30 - На сцената пристапи TALAMASCA. Публиката здивува. Сите се возбудени. И типот почнува. Одличен Лајв Ект и одличен Микс. Не измава од земја, не преврте на глава, буквално сите здивевме. :vozbud:
04:30 - Јас и моето друштво не моежевме повеќе да издржиме, бевме преморени и покрај желбата да останеме барем уште малку. Жал ми е што не можев да го испоштувам Бушава Азбука ама ај наредна прилика ќе биде и тоа. :)

И сега морам малце да ги карам DD. Зошто 3та хала кога знаете дека нема вентилација?! Се угушивме, а очите ми отидоа у аут. Тоа е единствената замерка за оваа журка која што, ќе напоменам уште еднаш, е најдобрата журка на која некогаш сум присуствувал. :)

И еве една слика од бината во 22:15.
(сликата е со лош квалитет поради тоа што е сликана со мобилен)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
WOW!!! :vozbud:
Вака би изгледал најкраткиот коментар за најдобрата журка на која некогаш сум присуствувал. :)

Ај сеа краток рипорт:

22:00 - Јас со уште 4 другари застанавме пред главниот влез на Метрополис Арена и ме збуни тоа што халата беше лом т.е. несредена што многу ме збуни.
22:15 - Не пуштија внатре и не упатија кон 3та хала. Внатре само ние :))). Прва работа што ми падна во очи: декорот. Одличен декор кој со тек на време стануваше се подобар. Визуализациите како и секогаш беа перфектни (браво за Aeonscope). И почна Sattelite. За тоа што тој го вртеше близу 2 часа немам коментар. Одличен избор, одлично загревање.
00:00 (или малце покасно) - На стејџот се искачи Navigator. Ја доврши работата која ја почна Sattelite. Одлично сработено.
01:30 - На сцената пристапи TALAMASCA. Публиката здивува. Сите се возбудени. И типот почнува. Одличен Лајв Ект и одличен Микс. Не измава од земја, не преврте на глава, буквално сите здивевме. :vozbud:
04:30 - Јас и моето друштво не моежевме повеќе да издржиме, бевме преморени и покрај желбата да останеме барем уште малку. Жал ми е што не можев да го испоштувам Бушава Азбука ама ај наредна прилика ќе биде и тоа. :)

И сега морам малце да ги карам DD. Зошто 3та хала кога знаете дека нема вентилација?! Се угушивме, а очите ми отидоа у аут. Тоа е единствената замерка за оваа журка која што, ќе напоменам уште еднаш, е најдобрата журка на која некогаш сум присуствувал. :)

И еве една слика од бината во 22:15.
(сликата е со лош квалитет поради тоа што е сликана со мобилен)
и ти беше бе ?? никого не видов ееј...од чадот ке да беше :)

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
и ти беше бе ?? никого не видов ееј...од чадот ке да беше :)
Хех вакво нешто не смееш да прашаш. :) Секако дека бев. :)
Иначе ја го видов ГадХејтсАсОл али не бев сигурен дека он па не се поздравив. :)

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
Не ми е прв пат на Таламаска.На нова година бев во 2007(мојата прва таква журка од таков тип),само што тогаш си отидов околу 3 саат и следниот ден станав околу 11.Тогаш Таламаска беше порано околу 12 ипол мислам беше.
Не па дека глеам 17 години викам мал си бил тогаш не си бил али ок..Не бев јас тогаш не знам...али по мое предвидување, би требало точно у 00:00 таламаска да е зад миксетите така?
Сателајт ќе каже, он сигурно присуствувал

Сеа расчитав некоја страна поназад и глеам мн интересантно било и после...ми е криво морам да кажам шо си отидов толку рано...03:30...

By Me

BLAH....
Член од
10 февруари 2008
Мислења
1.121
Поени од реакции
29
да тоа им беше лоша работа....мене уште очи ми солзат од тоа чадот....

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Жал ми е што не можев да го испоштувам Бушава Азбука ама ај наредна прилика ќе биде и тоа. :)

И сега морам малце да ги карам DD. Зошто 3та хала кога знаете дека нема вентилација?! Се угушивме, а очите ми отидоа у аут. Тоа е единствената замерка за оваа журка.
Дани не пушташе, немаше време... у 5 и 15 прекинаа.

А прва хала многу скупа, па затоа треќа обично ја зимаат.

AceMaus напиша:
Не бе Satellite не беше... :pos: :pos:

Г

Гоццццце

Гостин
Ја сакам сателит нешто да го прашам малце надвор од темата : нели одкоа ке промовираат нов албум треба да го извадат во продажба, ете скази коа беше лани промовираше нови песни па никаде ги нема, каде е новиот албум? Сеа така и таламаска, додека ги дочекам да ги имам новите песни ехехее...
И една критика за сателит исто, многу неубаво односно многу грди прелази имаше во миксањето, јас да сум таков диџеј од твој ранк никогаш не би си дозволил така да миKcам.
Не се лути :)

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Talamasca @ Skopje Fair 21.02.2009

Клипчињата стигнаа.... enjoy

Satellite

Digital Dance DJ
Член од
25 декември 2007
Мислења
321
Поени од реакции
115
Ја сакам сателит нешто да го прашам малце надвор од темата : нели одкоа ке промовираат нов албум треба да го извадат во продажба, ете скази коа беше лани промовираше нови песни па никаде ги нема, каде е новиот албум? Сеа така и таламаска, додека ги дочекам да ги имам новите песни ехехее...
И една критика за сателит исто, многу неубаво односно многу грди прелази имаше во миксањето, јас да сум таков диџеј од твој ранк никогаш не би си дозволил така да миKcам.
Не се лути :)
Prvo za mene, imase ne loshi prelazi, nego neznam...edno 2-3 sigurno koi bea strasni. Jas sam si se nerviram koa ke mi se slucat pa kamo li drugo.Vetuvam nema da se povtori...greska, GARANTIRAM :))) Skraja da e da ima ljutis. Fuck it, smee coek da ima losh dan, mene mi se pogodi toa bash koga idol moj ni gostue...Ostaj drugo, pa i on mi promrce za da bide pointeresno :)))) Will work on it, naredna prilika ke bide drug muabetot :)

Albumot na Talamasca vs. XSI spored coekot treba da izleze na sredina na April, ako se bilo as planned. Skazi sto kako so albumot napravi nemam pojma, ama ke go bide naskoro.

p.s. Vakvi kritiki se postujat, fala puno ;)

Serengeti

Има само една вистина сето друго е лага
Член од
4 февруари 2009
Мислења
260
Поени од реакции
63
Talamasca extravagante !!!

wooow какво журче, просто сум импресиониран...отидов без никаква помислам знаеш онака топ че биде вака ќе биде онака...искулиран мозок тотално без никакви очекувања и си поминав леле мајче си се изнарипав до 5 30...иначе момакот е страва нема што RESPECT на највисоко ниво..али дефинитивно крајот го кради делото и овој пат беше така...упалени светла бачко никој не си иде дома типов пушта трака што останува денови во глава DENS EVERYBODY...лелел лудило алал да му е поздрав до сите трансерчина кој беа стварно беше топ Толку од мене одјава....

Bavarecot

Доле Влада !!!
Член од
4 март 2008
Мислења
2.813
Поени од реакции
358
Не па дека глеам 17 години викам мал си бил тогаш не си бил али ок..Не бев јас тогаш не знам...али по мое предвидување, би требало точно у 00:00 таламаска да е зад миксетите така?

Сеа расчитав некоја страна поназад и глеам мн интересантно било и после...ми е криво морам да кажам шо си отидов толку рано...03:30...
Таа нова година Paul Oakenfold беше главна ѕвезда и он пушташе до кај 1:15, па после беше Таламаска ми се чини, па Дајнамик и.т.н.:smir:

Naked Angel

more than u're used to
Член од
20 февруари 2009
Мислења
79
Поени од реакции
11
Таа нова година Paul Oakenfold беше главна ѕвезда и он пушташе до кај 1:15, па после беше Таламаска ми се чини, па Дајнамик и.т.н.:smir:
Многу е до 1.15, јас како шо се сеќавам пола саат после она честитањето си отиде Oakenfold

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.492
Поени од реакции
8.003
Еј а бре ја не сум пишал импресии :pos:

Од 2001 се острам да му ојдам на журка на човеков, ама постојано нешто ме спречуваше. Вечната неправда е исправена. Тончи ојде да го слуша Лестат, ем во живо ем со сет :)

Прво да им се извинам на сите што ги одебав за чекање на билетара, ама во таа темница, на таа гужва, НА ТОЈ МРАЗ, само Shannyn Sossamon би ја чекал.

Инаку и јас убо си поминав.
Малку ми беше чудно на почетокот на журот на саем видов еден куп стари џанаци, драги луѓе што ги знам од одамна, па после си викам, чекај бре, еден од најдобрите на планетава е во Скопје.

За други журки за ориентир да си го зимате Бушав. Тој има кратка плава коса и раменски појас од 2 метра. Од обезбедувањето ќе го разликувате по тоа што е урбано момче. Јас традиционално со косата во перчин ко самурај, и без брада.

Се гледаме на следната голема журка.

Слафко и дружина, фала ви за журкава.

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Да ти ебам журката уште ме болат сите коски, а за мускулите на нозете МУАБЕТ ДА НЕ ПРАЈМЕ.. Тоест добро тоа значи квалитетно журче.. Виууу ај бе вечер пак?!.. шо мисли тој и така редовен стана тука така со еднаш ќе помине :P :pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom