Tabla/Backgammon

Член од
6 април 2006
Мислења
87
Поени од реакции
0
Okolu 86 ima.. znam nekolku ekstra, no nema so koj da se igraat. Premnogu komplicirani, so milion pravila se. Interesna igra, za gubenje vreme. Golem udel ima srekjata, zatoa ne mi e neshto omilena.
Tablata se igra so golemo znanje,nemoze pacer da pobedi majstor a srekata tuka e relativna rabota. Ako mislis sreka vo frlanje kocki i toa e relativno zosto dobar igrac znae i kako da frla.
Inace ima tri osnovni igri i tie se igraat sekade, Srbija, Grcka, Bugarija, Turcija i kaj nas. Samo prvata igra se igra vo drugi delovi na zpadna evropa.

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
Има некој што се осеќа доволно среќен за партија табла против мене? :)

Do you feel lucky, punk? Well... do ya ? :)

А з`ш да не напраиме турнир... кајгана стајл у табла ? :)

Член од
6 април 2006
Мислења
87
Поени од реакции
0
Сега лапна еден другар 5:0...а да не сака некој али у живо ова на Интернет ме нервира играње
Na internet stom ke vidi nekoj deka gubi odma bega za da ne gubi rejting, zatoa nema keif igrata a i drugo koga ke gi frlis zarcinjata da tropnat.

Baska od tabla nema po drustvena igra, dvajca igraat i c ne gi boli za drugite sto dremat i gledaat od strana

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
Na internet stom ke vidi nekoj deka gubi odma bega za da ne gubi rejting, zatoa nema keif igrata a i drugo koga ke gi frlis zarcinjata da tropnat.
Башка.. со табла колку добро идат шопска и ракиичка.. узо ... или нешто слично... мхх.. мхх.... мхх....

Член од
1 февруари 2006
Мислења
380
Поени од реакции
17
nikad ne sum igral tabla...sto znam ...ednostavno ne mi se dopaga igrata a i nikad ne sum probal da naucam
nekako penzionerska mi e...
koj si ja igra neka si ja igra :)

Член од
6 април 2006
Мислења
87
Поени од реакции
0
Башка.. со табла колку добро идат шопска и ракиичка.. узо ... или нешто слично... мхх.. мхх.... мхх....
A be toa ti e celodnevna zanimacija so site saltanati, ako ne pravis nekoj stranicen sport kako ti sto vikas podobro ne sednuvaj da ja macis tablata.

Ashley

بين الحياة والموت
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.043
Поени од реакции
35
Ова лето научив да играм табла. Го научив тоа прво, основното. Интересна игра :)

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Играм табла, ја знам само онаа првата основната :( а сакам да ги научам и тие некој други.....и да, обично губам зашо играм со среќајлика огромна :)

Со кој играш,а?
Не кажуваш кој те тепа...:)
И јас ја знам само првата основна игра,а сакам и другите да ги научам.(за да можам и во нив да победувам "некој":))

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Супер игра е таблата.Баш е заразна.
Табла играме со другарка ми ко ќе стварно нема шо да се прај. И со сестра ми,ко ќе ја тепам во јамб,па сака да ме реши во табла :)
мислам дека е редно да ме победиш,доста губеше и во јамб и во табла:):eek:ftopic:

N

NeMiRnA

Гостин
Letovo nauciv da ja igram prvata i gz gi praam site,ne zoso znam da igram,tuku zoso iam sreka i toa mnogu golema i da ne kazam kako me vikaat zaradi toa :(,ne me druzat vise:(

Член од
26 август 2007
Мислења
65
Поени од реакции
0
Епа јас би ти препорачал да научиш затоа што е топ играта

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
Табла играм од 11 години. Татко ми на одмор ме научи, и од кога се вративме цеееел месец му кенкав да ни купи една за дома. И од тогаш не можам да се откажам од неа. :vozbud:

SANCTIMONIOUS

Мејд Ин Мацедониа
Член од
21 март 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
9
вчера мо објаснуваа сакав да научам, и денеска за прв пат победив на нет :)

интересна игра

Член од
28 јули 2007
Мислења
89
Поени од реакции
0
закон игра
мн ја сакам
на почеток мн тепав, растур правев, и сите ми викаа почетничка среќа сум имала, а јас и се смеев

ама стварно било така

у последно врмем се губам, ама не се откажувам, морам да тепам, пошто поразите мн озбилно ги сфакам:vozbud:

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Со кој играш,а?
Не кажуваш кој те тепа...:)
И јас ја знам само првата основна игра,а сакам и другите да ги научам.(за да можам и во нив да победувам "некој":))
Официјално ве поканувам со маженцето на учење табла а:helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom