Tabla/Backgammon

Kir4e

OdPrilep Ebago
Член од
1 февруари 2007
Мислења
269
Поени од реакции
5
Eh ... So da e samo Na Gage da e :) LoL Spase Od Interno E SPonzor :)

*БоРовИнкА*

јас не сум ЛУДА, јас ЛУДО живеам
Член од
20 јули 2007
Мислења
638
Поени од реакции
16
mmmmmmmmmmm, tabla, mmmmmmmmm kolko toa dobro zvu4i, pred edno 5-6 meseca ne mozev da podnesam tabla no sega igram sekoj den... ednostavno e super i mnogu interesno, a treba i da imas dobri nervi sto ne popustaat lesno, dobar inat i dobro da razmiluvas...

Член од
19 септември 2005
Мислења
81
Поени од реакции
1
Jas bez tabla nemozam da ziveam, znam 5 igri, igram 3 tie sto se kaj nas standard.
Sum ucestvuval na turniri (koga imase vo New Age kfalifikacii za na svetsko prvenstvo bese toa) ama tamu se igra samo prvata.
Jas igram na www.gammonempire.com koga sum priklucen sum vo soba 19 zosto tamu se sobirame Makedonci.
Koj saka neka poveli pa moze ke se dogovorime i na vistinska tabla ke izigrame nekoja partija!

Tanes

Ништо Море!
Член од
23 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
6
Me interesiraja koj drug 2 gi znajs jas znam tie osnovnite 3 Tablata,Dzulbara(DZUPSKATA KOGA FRLAS 1 i 1 GI IGRAS 4 po 2 4 po 3 se do 5),Apsot(so fakanje na pulovi) e sea jas znam uste Brzata(Toa e Tablata no koga frlas kecovi gi igras kako na Dzulabara)

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Знам да играм табла и тоа ги знам сите 3 игри( како што знам до сега 3 се), иако втората ја избегнувам затоа што ми делва многу глупаво.

Посебно сга преку лето е најубаво за играње.
Ќе си купите пиво и чипс со другарот или другарите зависи како сте договорени. Ќе фатите маалска маса со столици или пак некоја клупа и ова зависи од вас.
Обавезно да се има некое радивце или нешто слично за да се слуша музика. Чекате да дојде 11:00, или 12:00 часот и почнувате.
Јас како искусен долгогодишен таблаџија издржувам до кај 6 часот насабајле.
Така задоволен од убаво помината вечер на слушање радио пиење пиво јадење чипс соленки и сончоглед- и млатење табла цела вечер доаѓама дома, и заспивам ко заклано јагне!

Господска работа

Член од
4 август 2007
Мислења
60
Поени од реакции
1
abe ja mn igram tabla i znam 3 igri iako ima 12.prvata e osnovnata,vtorata e ako ti se padnat dupli kecovi igras i kecovi i dvojki itn. a tretata e najteska i najdolga. Kako i da e sum pominal mn dolgi casovi igrajki tabla so brat mi

Мачката

Coca Cola Addict
Член од
6 август 2007
Мислења
581
Поени од реакции
6
Табла играме со другарка ми ко ќе стварно нема шо да се прај. И со сестра ми,ко ќе ја тепам во јамб,па сака да ме реши во табла :)

SANCTIMONIOUS

Мејд Ин Мацедониа
Член од
21 март 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
9
не знам да играм, али сакам да научам во најскоро време, мислам дека е супер игра!

Член од
9 август 2007
Мислења
261
Поени од реакции
56
abe ja mn igram tabla i znam 3 igri iako ima 12.prvata e osnovnata,vtorata e ako ti se padnat dupli kecovi igras i kecovi i dvojki itn. a tretata e najteska i najdolga. Kako i da e sum pominal mn dolgi casovi igrajki tabla so brat mi
Okolu 86 ima.. znam nekolku ekstra, no nema so koj da se igraat. Premnogu komplicirani, so milion pravila se. Interesna igra, za gubenje vreme. Golem udel ima srekjata, zatoa ne mi e neshto omilena.

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
Играм табла, ја знам само онаа првата основната :( а сакам да ги научам и тие некој други.....и да, обично губам зашо играм со среќајлика огромна :)

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
i nikogas ne nauciv tabla so da se pravi ja sum ``enfant terrible``

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Сега лапна еден другар 5:0...а да не сака некој али у живо ова на Интернет ме нервира играње

Kajgana Shop

На врв Bottom