T-Mobile - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Boomerang
  • Време на започнување Време на започнување
Добра опција или ??? ... непотребно трошење.
LENOVO P90 / ТАРИФА Play Comfort во Доверба 24 за Постоен корисник /
12 рати x 965 ден. месечна преплата / 24 рати x 507 ден.

Според ова мрежата треба да го смени називот во Telekom.mk како тоа што се случи во Германија, Хрватска, Црна Гора а од крајот на јули и во Албанија (Telekom.de, Telekom HR, Telekom.me, Telekom.al)
T-Mobile престанува да постои

Имам едно прашање бо врска со ТМобиле. бројот поради неактивност ми е деактивитан, може некако да се активира повторно?

Имам едно прашање бо врска со ТМобиле. бројот поради неактивност ми е деактивитан, може некако да се активира повторно?
Ако бројот ти е деактивиран скоро, можеш да го активираш со тоа што ќе ставиш кредит на него, а ако ти е деактвиран од поодамна можно е да ти е и одземен, за што ќе мора да појдеш во некој салон та т-мобиле

Страшни шабани се овие од Т Мобиле па не ми е јасно како може цена на телефон за нов и за постоен корисник кој обновува договор после 2 години да е иста.
Ајде ќе разберам ако со тоа сакаат да привлечат нови корисници ама па во тој случај треба нешто и да направат да ги задржат постоечките, можеле кога веќе ги намалиле за новите да ги намалат цените на телефоните и за постоечките.
Плус телфониве и да ги земаш преку претплата дури и со еднократно плаќање пак се поскапи отколку да ги купиш во некој мобилара. Незнам каква им е логикава на Т Мобиле али ставрно е без везе.

Страшни шабани се овие од Т Мобиле па не ми е јасно како може цена на телефон за нов и за постоен корисник кој обновува договор после 2 години да е иста.
Ајде ќе разберам ако со тоа сакаат да привлечат нови корисници ама па во тој случај треба нешто и да направат да ги задржат постоечките, можеле кога веќе ги намалиле за новите да ги намалат цените на телефоните и за постоечките.
Плус телфониве и да ги земаш преку претплата дури и со еднократно плаќање пак се поскапи отколку да ги купиш во некој мобилара. Незнам каква им е логикава на Т Мобиле али ставрно е без везе.

Извини, ама ако плаќаш само претплата и ништо над тоа, што си поише од новите корисници?
Се нервирам, тоа разгалените корисници кај сите оператори кенкаат. Немале поволности. Па да не сакаш да ти дадат ајфон за 300 ден месечна претплата?
Мислам дека Т мобиле се најкоректни и со цени на телефони и со попусти.

Која претплата е исплатлива, на 12ти ми истекува договорот и треба да го обновам..Повеќе ми треба за интернет отколку минути за разговор.

Извини, ама ако плаќаш само претплата и ништо над тоа, што си поише од новите корисници?
Се нервирам, тоа разгалените корисници кај сите оператори кенкаат. Немале поволности. Па да не сакаш да ти дадат ајфон за 300 ден месечна претплата?
Мислам дека Т мобиле се најкоректни и со цени на телефони и со попусти.

Види вака, ни ја имам најефтината претплата а и секогаш сум некоја сума над. Ама не е ни тоа поентата. Значи имаш пазар и борба за муштерии, колку што е тешко да донесеш нови толку е тешко и да ги задржиш постоечките. И да како постоечки корисник треба да се има некоја привилегија и со тоа да сакаш да останеш кај иститот оператор. Исто како на пример со Макс ТВ, некој ќе плаќа за спортскиот пакет и после нив им текнало ајде на новите ќе им го дадеме без пари ама на овие сеуште ќе им го наплаќаме, наместо кога веќе го нудат на нови за без пари да го направат за сите без пари. Никаков сенс за маркетинг и однос према потрошувачи. Ама тоа е во вакви малечки држави проаѓа и тоа.

А да не збориме за телфоните што ги нудат Т Мобиле, значи еве пример Галакси 6 со претплата од 800 ти е за 4 и пол иљадарки поскап од тој во Ледиком.

Види вака, ни ја имам најефтината претплата а и секогаш сум некоја сума над. Ама не е ни тоа поентата. Значи имаш пазар и борба за муштерии, колку што е тешко да донесеш нови толку е тешко и да ги задржиш постоечките. И да како постоечки корисник треба да се има некоја привилегија и со тоа да сакаш да останеш кај иститот оператор. Исто како на пример со Макс ТВ, некој ќе плаќа за спортскиот пакет и после нив им текнало ајде на новите ќе им го дадеме без пари ама на овие сеуште ќе им го наплаќаме, наместо кога веќе го нудат на нови за без пари да го направат за сите без пари. Никаков сенс за маркетинг и однос према потрошувачи. Ама тоа е во вакви малечки држави проаѓа и тоа.

А да не збориме за телфоните што ги нудат Т Мобиле, значи еве пример Галакси 6 со претплата од 800 ти е за 4 и пол иљадарки поскап од тој во Ледиком.

Види, времињата се менуваат, порано беше 50 ден минута разговор и претплати беа астрономски. Сеа малтене сите нудат се без пари за претплата од 500 ден. Уште ако даваат телефони џабе кај им е рачуница? Веќе не се исплаќа да земеш телефон од оператор. Си земаш пост пејд број со убава тарифа и телефон од мобилара.

Види, времињата се менуваат, порано беше 50 ден минута разговор и претплати беа астрономски. Сеа малтене сите нудат се без пари за претплата од 500 ден. Уште ако даваат телефони џабе кај им е рачуница? Веќе не се исплаќа да земеш телефон од оператор. Си земаш пост пејд број со убава тарифа и телефон од мобилара.

Со моменталнава состјоба кај нас се слагам дека е така, не се исплати да земеш мобилен од оператор, само не можам да им ја разберам логиката на операторите, кога и така се во предност пред мобиларите, со уште солидна сума на телефонот, сите и телефоните ќе ги земаат преку нив. Изгледа само за оние телефони што ги даваат за без пари или за минимални доплати од 1000 - 2000 денари се исплати да се земат од кај нив.

Иначе мубает ван темава е што нашиве мобиларници се доста сомнителни, а операториве барем нудат посолидни гаранции од официјалниот производител, барем за некои брендови.

Момци ме интересираше пошто ќе одам на одмор сега,ама на местото кај што ќе престојувам нема интернет никаков.... си планирав ја да пуштам хотспот од телефонот,арно ама ми се зафркна телефонот.. е сеа ме интересира дали има некоја опција за некој усб интернет или слично пошто користам лаптоп.... во вип прашав но ми рекоа мора договор на 24 месеци... а не ми се плаќа секој месец за усб интернет.... јас барам некоја опција кај што ќе можам да користам усб интернет 1 месец.. би платил и се тоа... е сеа да ме упатите дали има некоја опција во овој оператор,пошто ја сум корисник на вип....

Здраво

Гледам дека моментално Huawei P8 на play comfort тарифата е 6.500 доколку го порачаш онлајн. Сакам да прашам дали некој порачал претходно од истиот модел па да ми каже за колку време го добил? Ми се чини дека е супер зделка за тие пари и спецификации на телефонот.

Последно уредено:
Припејд корисник сум и преку апликацијата а и онлајн си проверувам и ми кажува дека имам 143 ден. кредит. Зошто тогаш не можам да праќам смс пораки, а при повик ми вика: не ги исполнувате условите за воспоставување повик?! :eek: Можно е да е истечено времето на кредитот? Ако е така зошто не ми ги зедоа тие пари и да покажува 0 ден. а не 143?

3G-то е многу тиња, последниве месец дена. Некој друг примети разлика?

Дали познавате некој што работи во Т-мобајл ?не знам можеби пријател ваш ,роднина.. комшијата хехе:pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom