T-Mobile - Генерална дискусија

Член од
2 март 2011
Мислења
99
Поени од реакции
12
Имам HTC DESIRE C од Т-MOBILE е сеа последниов месец имам проблем со 3г-то многу е спор во последно време кочи премногу а недај боже клип да ти текне да пуштиш ке се изначекаш

Член од
22 април 2005
Мислења
1.338
Поени од реакции
505
Uste li mora vo t-mobile ako sakas na rati da kupis telefon da bides 6 meseci na dogovor prvo pa posle da ti dozvolat ili smenija nesto?

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.085
Поени од реакции
25.082
Сакав да прашам, се префрлив на сметка и ја одбрав Play M понудата, прашањето ми е дали ми зима пари за воспоставување на повик?

Член од
9 април 2011
Мислења
810
Поени од реакции
1.043
Т-мобиле веќе не постои, се присоединува кон Македонски Телеком

Сестринските компании Македонски Телеком и Т-мобиле Македонија, двете во сопственост на унгарската Маѓар Телеком, одлучија да станат една компанија со тоа што Т-мобиле ќе се присоедини кон Македонските Телеком и ќе ги прекинесвоите деловни активности.Одлуката за тоа дали да се почне со процесот на интеграција во една фирма беше донесена на крајот на 2009-та година, а и досега двете компании функционираа под речиси ист бренд со поврзување на мобилните услуги, фиксната телефонија, дигиталната телевизија и интернет.Ќе се врши анализа на можните решенија како да се подобри работата и да се одговори на барањата на пазарот. Треба да видиме што ќе биде најдобро, функционално реорганизирање на фирмите, а можеби и одлука за интегрирање во една фирма, рече во септември 2009-та директорот наТ-мобиле, Жарко Луковски.Оттаму додаваат дека спогодбата ќе биде доставена за предбележување во Трговскиот регистар кој што го води Централниот регистар и сите известувања ќе бидат објавени во согласност со законите. Потврдата за одлуката на директорите на компаниите треба да биде дадена и на Собранијата на двете друштва.-Одборите на директори на Македонски Телеком и Т-Мобиле Македонија донесоа одлуки за одобрување на склучување на спогодба за присоединување на Т-Мобиле Македонија кон Македонски Телеком со датум на престанок на деловните активности на Т-Мобиле Македонија заклучно со 31-ви декември оваа година, соопштија утрово од двете компании.
http://telefoni.com.mk/news-5916-T-mobile-veke-ne-postoi-se-prisoedinuva-kon-Makedonski-Telekom.html

Член од
11 јули 2009
Мислења
210
Поени од реакции
146
Дали услугата Mobile TV ги вклучува и арена спорт 1, 2, 3 и 4?
--- надополнето: 4 ноември 2013 во 16:49 ---
Дали услугата Mobile TV ги вклучува и арена спорт 1, 2, 3 и 4?

Член од
8 септември 2011
Мислења
3.675
Поени од реакции
2.622
Дали ако активирам интернет, на пример овој surf basic за интернет пакетот зима пари од тие пари што се во претплата, или плус ти се додаваат пари за интернет.

Член од
23 октомври 2013
Мислења
817
Поени од реакции
170
Zar ima seuste nekoj pretplatnik na T-lopovive. Begajte dodeka ne vi napravat stapica so nekoj "aneks" na dogovor.
I onaka imate alternativa so kablovskite em poeftino em podobro.

Член од
14 февруари 2013
Мислења
584
Поени од реакции
704
Дека се лопови сите се лопови.
Ама Т-Мобиле се мислам најголеми.
Толку години имам постпејд, не сум имал толку високи сметки.
Наеднаш, 2000, 3000 денари сметка? Па што е тоа бе?
Дали се они нормални? На 3те бизнис-пакет броеви ми стига толку висока сметка! На крај излезе дека вработени таму во Т-Мобиле го злоупотребувале бројот и дека си вртеле за нивни потреби.
Ајде си викам договори веќе никогаш, ќе те испокрадат, неможам да губам време со тужби и расправии по продавниците, па ќе си земам припејд.
Активирав услуга на Т-Мобиле Кул припејд за неограничени разговори во рамките на Т-МОбиле. Ок ми зема 100 денари.
Вртам и вика „Немате доволно кредит“.
Добро, бев во Т-Мобиле и таму ми рекоа дека треба минимум 10 денари или така нешто да имам на сметка за услугата да си биде активирана и да можам да вртам. Значи тргнувајќи од тоа, јас треба секоја недела да ставам по 150 денари (100 за услугата, + 50 за да можам да воспоставам повик). Тоа ќе ме фати 600 денари месечно.
А тоа реално е многу за припејд. Кај го има тоа?
Океј, додадов кредит уште 100ка пошто стварно ми требаше, со надеж дека услугата ќе си се активира овојпат, кога наеднаш....При неколку повици, оп повторно немам кредит. Зошто е тоа така?
Услугата за бесплатни минути ја покажува како активна секаде. Вториот кредит што го ставив за да функционира услугата наместо да ми ги донесе бесплатните минути од првиот уплатен кредит, не ми донесе ништо.
Фактички 2риот кредит ми се потроши за миг и не ми донесе никакви бесплатни минути, а разговорите ми се тарифираа нормално без никакви попусти.
И кај го има тоа, наводно 2.9 денари минута, а на сметката имав 9 денари. Ни минута не зборев а кредитот летна.
Арамии невидени се. Да земе човек све да исклучи од телефонија и да живее живот од 19 век.

Вип е супер ствар припејдот да, ќе се изназбориш, ама затоа мрежата е катастрофална. Пола муабет е „Ало ало? Ме слушаш? Те слушам“. Спушти заврти, пак спушти пак заврти. Треба да излагам на улица за да правам муабет, или да се шетам по соби во борба за сигнал.
А Оне не се ни осмелувам да земам по ова што го читам по интернетов и револтираните корисници.

Така да има ли некој Промо Плеј што активирал, како е задоволен? Гледам тоа е најпримамлива и најисплатлива понуда од кај лоповиве? Мора нешто да се активира, пошто сите на крајот знаеме дека не се живее без телефон во 21 век...

Член од
22 април 2005
Мислења
1.338
Поени од реакции
505
Ke mi sku...chi i mene i ke frlam i toa karticite i telefonite. Kompleten ignore na mobilnata tehnologija ke napraam. Se zivee i bez niv, kako ziveele lugjeto porano, koj saka da me cue ete facebook ete mail ajt tamu i operatori i sve.

Член од
8 септември 2011
Мислења
3.675
Поени од реакции
2.622
Дај не серете и прекинете да ширите дезинформации.

Член од
14 февруари 2013
Мислења
584
Поени од реакции
704
Дај не серете и прекинете да ширите дезинформации.

И јас еднаш верував дека се е совршено, ама кога ќе те опечат вистински, а не си направил ништо, ќе правиме муабет. Да видиме дали исто ќе реагираш како сега :)
Кога ќе ти дојде на 3 телефони по 3000 сметка која не си ја реализирал ти, ќе разговараме.
Тебе ти е серење, а нас ни е голем проблем тоа што го прави операторот.
Под туѓ г'з и 100 стапа се малку, не за џабе рекле ;)

Член од
17 ноември 2013
Мислења
271
Поени од реакции
686
VIP mu e majkata...
jas sum na rodendenskata ponuda za 555 den dobivam 1000 sms 1000 min razgovor kon site i 1giga internet,ako nadminam toj giga ne mi se naplaka plus tuku samo se namaluva brzinata!!!

Член од
22 април 2005
Мислења
1.338
Поени од реакции
505
A be vip eve 2 godini stvarno ni denar ne mi zele povekje od pretplatata i jas ja imam rodendenskata ali so ovaa sms igrava me napnaa i razbesnija i svativ deka site se isti gjubrinja. Za one ne ni sakam da zboram tie se maticata.

Член од
25 јуни 2013
Мислења
590
Поени од реакции
250
да ве прашам нешто, дали тие телефони што се на т мобајл.ком.мк ги има и во продавницата дали се тоа сите телефони или во продавниците има и некои телефони што ги нема на страната

Kajgana Shop

На врв Bottom