TВ права за спортски настани

Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.983
Поени од реакции
1.264
Па нека ги откупат Спортклуб правата за Македонија, само условот да биде да стават македонски коментатор и завршена работа.

Член од
7 септември 2008
Мислења
371
Поени од реакции
109
Не гледаат сите спорт клуб во Македонија, и ако спорт клуб ги има откупено правата за пренесување на Европското првенство во кошарка за Македонија, тогаш може тие права да ги пренесе мислам заедно да пренесуваат со друга телевизија национален концесионер во државата. Бидејки на првенството учествуваме и ние 100% сум сигурен дека и МТВ ке ги пренесува утакмиците на нашата репрезентација.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.351
Не се заебавајте сто посто на мак. канал ќе има пренос.

Член од
14 август 2010
Мислења
812
Поени од реакции
526
Абе не заебавај како може спорт клуб да ги земе правата само а ниедна македонска телевизија да ги нема.Тоа ќе биде најголема глупост и ќе мора да се буниме и искрено нема да гледам на шит клуб,на стрим ќе гледам.
moze ova e pazarna ekonomija sega televiziite kako sport klub vladeat zasto nema fudbal na niedna televizija??racunaj i italijansko nema daima na telma arena gi ima pravata taka odi toa koj ima pari vladee...pozdrav

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.127
Поени од реакции
8.074
moze ova e pazarna ekonomija sega televiziite kako sport klub vladeat zasto nema fudbal na niedna televizija??racunaj i italijansko nema daima na telma arena gi ima pravata taka odi toa koj ima pari vladee...pozdrav
Неспоредливо е туѓо национално првенство со репрезентација наша.
Нека нема Италијанско нека ми пуштат Македонија кошарка.

Член од
19 ноември 2008
Мислења
741
Поени од реакции
286
Неспоредливо е туѓо национално првенство со репрезентација наша.
Нека нема Италијанско нека ми пуштат Македонија кошарка.
На facebook прочитав дека Сител ги земал правата за Македонија и ова првенство а не Шит Клуб како што се збори.И тоа сто посто ми тврдеа па сега ќе видиме.Сакав МТВ да ги земе зошто подобро ќе го пренесоа со емисии и други работи ама ќе видиме Сител како ќе се покаже.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.127
Поени од реакции
8.074
На facebook прочитав дека Сител ги земал правата за Македонија и ова првенство а не Шит Клуб како што се збори.И тоа сто посто ми тврдеа па сега ќе видиме.Сакав МТВ да ги земе зошто подобро ќе го пренесоа со емисии и други работи ама ќе видиме Сител како ќе се покаже.
Како и секогаш, како да се покаже...го праќаат Игорче и се вклучува 5 минути пред натпревар. :)

Член од
14 март 2010
Мислења
16.926
Поени од реакции
16.210
На Сител им е последна година да пренесуваат ЕП, им истекува договорот со ЕП во Словенија, после изгледа ќе се префрли на МРТ, како што тргнале работите, и тоа што се враќаат на стара слава, би требало да се продолжи кај нив, бидејќи им е приоритет да пренесуваат првенствено наши репрезентации/екипи/спортисти.

Член од
19 ноември 2008
Мислења
741
Поени од реакции
286
Алфа ќе ги пренесува останатите натпревари од нашиве фудбалски клубови што играа за лига на шампиони и лига европа,освен денеска само нема да го даваат од Романија.http://alfa.mk/News.aspx?id=59979#.UeV_Ko3ryGG

Член од
19 ноември 2008
Мислења
741
Поени од реакции
286
Два ексклузивни договори за пренос на Формула 1 во Македонија

http://alfa.mk/News.aspx?id=60140#.UelpY9I3CGc
Кои глупости се овие.Каква превара се овие во Шит Клуб и од формула 1 се криви.Како ги давале правава за пренос којзнае.А и треба државата да си ја среди работава.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.692
Поени од реакции
8.118

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.471
Поени од реакции
58.907
Кај бараат посебно да се плати за спортскиот пакет и Спорт клуб, уште да ја затемнат...

Член од
14 март 2010
Мислења
16.926
Поени од реакции
16.210
Кои глупости се овие.Каква превара се овие во Шит Клуб и од формула 1 се криви.Како ги давале правава за пренос којзнае.А и треба државата да си ја среди работава.
A што ти пречи на тебе тоа што има преноси и на Спорт Клуб и на МТВ?
Како ти да си ги купил правата, па сеа немаш гледаност на МТВ. Колку повеќе избор, толку подобро за нас.
Ако е за тоа, Формула 1 има и на РТЛ (германската) речиси сите кабловски оператори ја емитуваат, па никој до сега не се побунил, дури на некои и им одговара таму да ја гледа.

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
A што ти пречи на тебе тоа што има преноси и на Спорт Клуб и на МТВ?
Како ти да си ги купил правата, па сеа немаш гледаност на МТВ. Колку повеќе избор, толку подобро за нас.
Ако е за тоа, Формула 1 има и на РТЛ (германската) речиси сите кабловски оператори ја емитуваат, па никој до сега не се побунил, дури на некои и им одговара таму да ја гледа.

Мене лично ми пречи, ние даваме пари за Радиодифузна Такса, со што се купени и правата. Покрај тоа ми пречи што морам да слушам јазик различен на официјалниот во земјава (македонскиот). Кога спортскана телевизија може да има локализирани верзии за сите земји, освен за Македонија, зошто да не направат. Ако беа со македонски коментатори, искрено не би се бунел, но до тогаш ... А за RTL, нека дознае СРД па ќе видиме дали и тие не би биле затемнети!

Kajgana Shop

На врв Bottom