Светско првенство во фудбал, 2010 година, Јужна Африка

• Креатор на темата Креатор на темата Jax Rebel
  • Време на започнување Време на започнување
Значи стварно не знам што е работава со Европскиве репрезентации. Од најаките 5 единствено Германија успеа да победи, другиве Италија, Франција, Англија нерешено а Шпанија пак е Европски Првак па губи од Швајцарија:uvo:

Првата од второто коло почна во добар ритам. Нека продолжат и другите така, да гледаме голови и голови.

Првата од второто коло почна во добар ритам. Нека продолжат и другите така, да гледаме голови и голови.

Мислам сеа во второво коло ќе се игра поотворен фудбал. Поради тоа што сеа на некои тимови ќе им треба гол разлика, а на други да обезбедат прво место на табелата, зошто не е сигурен резултатот 1-0 како што се покажа во неколку наврати.

Добар почеток на второто коло......Уругвај ги надиграа Африканцине и заслужено дојдоја до 3 бода......се надевам дека и на другите утакмици ќе гледаме повеќе од 2 гола.....

Слабо го испотија со Маја ДАНИЕЛС ... :tapp:

доста не сери. секој ден би ја викал гостинка Маја. Ужасно ми личи на Aletta Ocean. која ја знае - ја знае, кој не - ќе ја научи. :)

Жал ми е за Африканциве. Да бидеш прв домаќин што испаднал во групи е доста голем резил. Само не сум нешто изненаден којзнае колку сепак немаат ништо посебна репрезентација... од Кајзер Чифс и Орландо Пајратс не правиш ти конкурентен тим за СП... А и не е исто СП без домаќинот сепак. Мексико 86та мислам 1/4 финале, Италија 90та 1/2, 94та Америте 1/8, Французиве освоија 98ма, Јапонија 1/8 а Кореа 1/2 2002ра и Германија 1/2 2006та. тажно е домаќинот олку слабо да одигра.

Од друга страна браво за Уругвај сосема заслужено.

Покрај толку споменуваните вувузели, Светското првенство во Јужна Африка се соочува и со друг проблем каков што нема кога се одржува на европскиот или јужноамериканскиот континент. Тоа е недоволниот број гледачи.

Досегашниот тек на Мундијалот не донесе којзнае каков фудбал, меѓутоа она што може да се забележи е фактот дека во некои мечеви делови од стадионите се празни.
Како причина за тоа се наведува лошиот стандард во јужноафриканската република и големата оддалеченост на Европа и Јужна Америка.

Дури 10.000 слободни места имаше во натпреварот меѓу Јапонија и Камерун, не беше распродадено ниту отворањето на Светското првенство, а дуелот меѓу Словачка и Нов Зеланд го следеа нешто повеќе од 20.000 гледачи, ситуации што се, речиси, невозможни во Европа или Јужна Америка. Светската фудбалска асоцијација (ФИФА) деловно го премолчуваше тој проблем, но се огласи по зачестените критики и призна дека натпреварите не се распродадени, а вината ја лоцираа кај фудбалските фанови кои не се од Африка. Нејзините челници вперуваат прст во Европејците и Јужноамериканците тврдејќи дека навивачите од споменатите континенти не ги презедоа картите иако ги имаа претходно резервирано, некои од нив и купено.

:toe:

^ Очекувано беше ова да има доста празни места на стадионите.... тоа не ни има некое влијание...

Според мене лош потег е тоа што се игра на доста ниски температури... можно е и снег да заврне до 11 јули. :nesvest:

Требало да мислат на време ,кога доделувале кандидатури,не е работа само да се организира во Африка. Не може играчите од 35+ да се прилагодат на 0 степени,плус далеку е за голем број на навивачи од Европа.

--- надополнето ---

+
Незнам дали вчера го приметивте ова

:pos2:

Жал ми е за Африканциве. Да бидеш прв домаќин што испаднал во групи е доста голем резил. Само не сум нешто изненаден којзнае колку сепак немаат ништо посебна репрезентација... од Кајзер Чифс и Орландо Пајратс не правиш ти конкурентен тим за СП... А и не е исто СП без домаќинот сепак. Мексико 86та мислам 1/4 финале, Италија 90та 1/2, 94та Америте 1/8, Французиве освоија 98ма, Јапонија 1/8 а Кореа 1/2 2002ра и Германија 1/2 2006та. тажно е домаќинот олку слабо да одигра.

Од друга страна браво за Уругвај сосема заслужено.

Ако утре Франција игра нерешено , а после Уругвај победи , и Франција изгуби од ЈАР , домаќинот оди даље.:) Е сега , пошто првиве 2 најверојатно ќе испаднат , се би се свело на 1 натпревар.

Ајдеееее... брат многу „ако“ има во таа конструкција :smir:

--- надополнето ---

Покрај толку споменуваните вувузели, Светското првенство во Јужна Африка се соочува и со друг проблем каков што нема кога се одржува на европскиот или јужноамериканскиот континент. Тоа е недоволниот број гледачи.

Досегашниот тек на Мундијалот не донесе којзнае каков фудбал, меѓутоа она што може да се забележи е фактот дека во некои мечеви делови од стадионите се празни.
Како причина за тоа се наведува лошиот стандард во јужноафриканската република и големата оддалеченост на Европа и Јужна Америка.

Дури 10.000 слободни места имаше во натпреварот меѓу Јапонија и Камерун, не беше распродадено ниту отворањето на Светското првенство, а дуелот меѓу Словачка и Нов Зеланд го следеа нешто повеќе од 20.000 гледачи, ситуации што се, речиси, невозможни во Европа или Јужна Америка. Светската фудбалска асоцијација (ФИФА) деловно го премолчуваше тој проблем, но се огласи по зачестените критики и призна дека натпреварите не се распродадени, а вината ја лоцираа кај фудбалските фанови кои не се од Африка. Нејзините челници вперуваат прст во Европејците и Јужноамериканците тврдејќи дека навивачите од споменатите континенти не ги презедоа картите иако ги имаа претходно резервирано, некои од нив и купено.

:toe:

Жал ми е и за ова што морам да констатирам - ама не е дорасната Африка да организаира ваков настан по се изгледа. Треба и стандард, треба средна калса која ќе ги полни стадионите, треба фудбалска и општо спортска култура, инфраструктура... Не е блиску ни на Азијати па да се наполни со нив ни на Европејци. А аранжманите за ЈАР не се ефтини и прстапни ни за просечните „западњаци“ навивачи.

Во Германија 06 најпразно било на Холандија-Србија каде имало 37 000 фанови, просек било 52 000... Кореа/Јапонија и Франција имале просеци од ~45 000 по натпревар... Далеку е ЈАР од ова ми се чини. Фали дефинитивно и „фудбалска“ атмосфеа на трибини. Избрзаа ФИФА и Блатер сепак...

Ајде добро тргна второво коло со 3 голови, се надевам дека и така ќе продолжи и ќе гледаме се подобри и подобри натпревари.

п.с: Голот на Форлан! :drk:

jebiga.bmp

:pos: :pos: :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom