И во твојата “историја“ нема место за Македонци, или се Грци или Словени па дури и грузијци. А сите живеат се раѓаат и умираат во МАКЕДОНИЈА ?!?!
Брат, нема потреба да се искривува историјата за да си лечиме комплекси.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И во твојата “историја“ нема место за Македонци, или се Грци или Словени па дури и грузијци. А сите живеат се раѓаат и умираат во МАКЕДОНИЈА ?!?!
Тебе Бакојани ти удри во умот.
Верувам дека се радуваш на нејзиниот предлог Славо Македонци
Да, пред Христа, имаш(е) колку сакаш идеи за ова и за она. Идеи и иделози има(ш) и сега: се раѓаат секој ден. Но, над сите тие шпекулации, се појави и вистинскиот Бог, Кој стана видлив, и Кој моежа да Го слупшнат, видат, допрат...
Врвните подвижници во православието, велат дека лично го имаат видено и Христа, и Светиот Дух и мајката Божја. Така, тоа е делото од својата вера: лично да се види Бог, кој стои за таа вера, оти Он самиот така вети:„...Кој ги има заповедите Мои и ги пази, тој е оној кој Ме љуби; а кој Ме љуби мене, возљубен ќе биде и од Мојот Отец; и Јас ќе го возљубам и ќе му се јавам Сам...„ (Јован, 14.21). Ти текнува!?
Што можат да ти кажат другите подвижници? Со кого и што тие имаат сретнато во својот живот? Нирваната? Демонските сили? Космичката енергија? Универзалната енергија? Универзалниот ум? Кои се тие, што се тие? Зашто се толку апстрактни и се кријат!?
Еве ќе ти ја напишам 4 тата Божја заповед па ти демантирај дека Недела е седми ден.Кај „нас„ пишува 7 дена? Хмммм...значи, има и осми ден.
Седмиот ден е неделата, денот во кој не се „дела„, не се „делува„, не се работи, а кој Он го посвети на самиот Себе. Малку сме надвор од темата ама ајде, штом веќе прашуваш, да одговорам.
Еве ќе ти ја напишам 4 тата Божја заповед па ти демантирај дека Недела е седми ден.
Излез 20/8-11
Помни го саботниот ден, за да го осветуваш.
Шест дена ќе работиш и ќе ги вршиш сите свои работи.
http://www.mkbible.net/biblija/index.phpА седмиот ден е сабота Господова, на твојот Бог. Тогаш никаква работа не ќе работиш: ни ти, ниту твојот син, ниту твојата ќерка, ни твојот слуга, ниту твојата слугинка, ниту твојот добиток, ниту странецот што е внатре во твоите порти.
http://www.mkbible.net/biblija/index.phpЗашто во шест денови Господ ги направи небото и земјата, морето и сè што е во нив, а на седмиот ден се одмори. Затоа Господ го благослови и го освети саботниот ден.
Не сум адвентист али демантирај ми го седмиов ден дека е Недела .
пишува некаде во Евангелиета дека Исус воскресна во првиот ден од седмицата.