Superhero Movies

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување
Го изгледав suicide squad и не ме импресионира ич, овој џокер ми е многу глуп и ми изгледа како да искочил од некое хип хоп видео со тоа ланците и златото, исто делува како ванаби лудак, многу исфорсирано како и онаа плавата харли квин со сила глуми смешна, вил смит е ок како дедшот. У глобала целата концепција на филмов не ми се свиѓа, ме потсеќа на оние глупи филмови од 90тите само way worse.

Го изгледав suicide squad и не ме импресионира ич, овој џокер ми е многу глуп и ми изгледа како да искочил од некое хип хоп видео со тоа ланците и златото, исто делува како ванаби лудак, многу исфорсирано како и онаа плавата харли квин со сила глуми смешна, вил смит е ок како дедшот. У глобала целата концепција на филмов не ми се свиѓа, ме потсеќа на оние глупи филмови од 90тите само way worse.
Пак ти!
Ајде extended може ќе ти легне повеќе...
In the meantime, не ми ја хејтај Харли!

Пак ти!
Ајде extended може ќе ти легне повеќе...
In the meantime, не ми ја хејтај Харли!

Види, овие стрип ликови на ДЦ у правата смисла не можеш да ги реализираш на филм, пошто се претерано забегани и нереални, и сите филмови кои сум ги видел што пробуваат така да ги прикажат ми се апла глупи, Нолан го направи тоа на совршен начин и ги прикажа како нормални, луѓе од крв и месо а не некои забеготини создадени у некоја лабораторија како бејн што го создаде онаа појзон ајви, или пак џокерот што ја мава харли со некои шокови и станува лудача ко него (wanna be лудача) и џокерот кој е сопственик на стриптиз клуб.:pos: Suicide Squad многу ме потсети на тој од деведесетите и можам да речам тој стариот више ми се допадна него овој:icon_lol:

Види, овие стрип ликови на ДЦ у правата смисла не можеш да ги реализираш на филм, пошто се претерано забегани и нереални, и сите филмови кои сум ги видел што пробуваат така да ги прикажат ми се апла глупи, Нолан го направи тоа на совршен начин и ги прикажа како нормални, луѓе од крв и месо а не некои забеготини создадени у некоја лабораторија како бејн што го создаде онаа појзон ајви, или пак џокерот што ја мава харли со некои шокови и станува лудача ко него (wanna be лудача) и џокерот кој е сопственик на стриптиз клуб.:pos: Suicide Squad многу ме потсети на тој од деведесетите и можам да речам тој стариот више ми се допадна него овој:icon_lol:
Мене трилогијата на Нолан ми е во голема мера лигава, сакам да го гледам Бетмен како fighting machine that he is, Нолан даде една друга димензија на Бетмен, што е во ред, ама време е малку и ние да се радуваме.
Што се однесува до Suicide Squad, Харли беше божествена, ликовите all in all мене ми беа задоволителни, освен Енчантрес, тоа беше... фејл, ама акција на ниво.

И зошто па ти мора да бидеш stiff all the time, relax малку, дај им шанса :D

Мене трилогијата на Нолан ми е во голема мера лигава, сакам да го гледам Бетмен како fighting machine that he is, Нолан даде една друга димензија на Бетмен, што е во ред, ама време е малку и ние да се радуваме.
Што се однесува до Suicide Squad, Харли беше божествена, ликовите all in all мене ми беа задоволителни, освен Енчантренс, тоа беше... фејл, ама акција на ниво.

И зошто па ти мора да бидеш stiff all the time, relax малку, дај им шанса :D

абе ја критикувам тоа што е лошо а тоа што е добро го фалам. Еве годинава civil war и deadpool ме импресионираа, многу добри филмови нема што, ама овој ме разочара:D

Strange како за еден суперхеројски филм доста добар, да не редам спојлери пошо многу не го гледале, само ке го препорачам да го гледате:D

WW. Се е oк, и aктеркaтa е пoгoденa, колку шo гледам имаат дoбрo сценaриo, режисерка или директoркa имаат, шo oдмa ќе си има друг шмек филмот, дoбaр outfit, мечот е клaсa, ама таа чaлмaтa на главата бе брaaaaт, па можеле многу пoдoбрo. Кај сите ДЦ суперхерoи мoрa да има некој детал шo ќе МИ ја расипе целосната слика на суперхерoјoт. Па дoбрo бе, па да му иб*м мајката, oти вaкa?

Doctor Strange

е визуелно совршенство. Ги исполнува сите критериуми на еден Марвел филм. Забавен е, смешен е, акцијата реално растури, и ефектите се mind blowing, Бен си беше срцка како и секогаш :love:
Бонус поени за тоа што повеќе се фоскусираше на акција отколку на origin story, ама без да стане акцијата напорна.
Мене tbh, ми се има случувано да гледам Марвел филм каде што една тепачка сцена ја поминува минутажата која е доволна за неа и преминува во too much дури и за некој што сака акција и сака квалитетно млатење (ЈАС!).
Во Стрејнџ случајот не беше таков, акцијата беше толку креативна што не сакав воопшто да заврши, и ако space-time manipulation is your thing и вие нема да сакате :D

Anyway, lets wrap this up со мнооогу голема препорака од мене да тркнете да го гледате на платно, ideally in 3D, зашто сепак ефектите му се во прв план и многу интензитет губи на гледање на торент

After all, ова не е драма.

Кај го гледаше 3Д? Во Синеплекс? Последен филм што го гледав во 3Д таму беше СС и беше очајно искуство, катастрофално 3Д имаат едино ако нешто не смениле.

Кај го гледаше 3Д? Во Синеплекс? Последен филм што го гледав во 3Д таму беше СС и беше очајно искуство, катастрофално 3Д имаат едино ако нешто не смениле.
Да, во Синеплекс го гледав.
Јас не сум многу фан на 3Д...воопшто, ме болат очи for some reason.
Ама мислам дека 3Дто на СС беше лошо заради изработката на филмот, а не заради опремата на Синеплекс.
Мене ми беше добар овој во 3Д, само не знам дали затоашто јас почнав да го навикнувам 3Дто или затоашто си беше квалитетно изработен филмот. Сепак мислам дека е второто, зашто Стар Трек го гледав пред СС (двата во 3Д), и Стар Трек беше добар во 3Д, а СС не беше.

Во секој случај, @Ron Burgundy го гледаше во 2Д и рече дека бил и така добар, па ако ептен не ти се ризикува, оди по негов памет :D

Да, во Синеплекс го гледав.
Јас не сум многу фан на 3Д...воопшто, ме болат очи for some reason.
Ама мислам дека 3Дто на СС беше лошо заради изработката на филмот, а не заради опремата на Синеплекс.
Мене ми беше добар овој во 3Д, само не знам дали затоашто јас почнав да го навикнувам 3Дто или затоашто си беше квалитетно изработен филмот. Сепак мислам дека е второто, зашто Стар Трек го гледав пред СС (двата во 3Д), и Стар Трек беше добар во 3Д, а СС не беше.

Во секој случај, @Ron Burgundy го гледаше во 2Д и рече дека бил и така добар, па ако ептен не ти се ризикува, оди по негов памет :D

2д е тоа како еден филм is meant to be watched:D

Dr.Strange како ме има изненадено, позитивно! Аууу вака суперхеројски филм ми нема легнато којзнае од кога. Маана не можам да му најдам. Најјакото е што иако трае 2 саата скоро, абе е*ена минута, е*бена сцена нема досадна. Од секој аспект феноменално изведен, сите финеси запазени. Реално, заслужува да остане со оцена 8.0 на имдб. Бравос!

Заборавив и јас за Др. Стрејнџ да пишам. Најдобар за годинава. Тоа и очекував, со Бенедикт и Мадс :X3:
За се друго може во постот на @Corvus да се прочита :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom