Струмица

А пред тва бех почнал и маабет за јаката теткица шо трче на баиро. И тама ојдеа едно 2 страни.
За Струмица може да кажам само една работа и памтејте га добро
ТВА ШО ГО ИМА КАЈ НАС - НЕМА ГО НИГДЕ

Точно тва шо го има кај нас нема го нигде .........

Да почнам од градските легенди ..

1. Русе - на сите ви е познат, Струмица како струмица шо е тва Струмица зашо Струмица ?
2. Назаре - Батее дај 30 денара да не ти плујнам у јадеенто.
3. Адем - Ако врне нека врне шо на мене и ме занима ако врне.
4. Панчето бајага - Дек ке оош Панче ? Ми ја да се прошетам малце, да си поскитам до парко и после ке си поскитам до дома и пак до парко и се така си скитам.
5. Цецо од баница - Дали мирно спаааааааваш луче мојеееее.
6. Луд Дончо - Дечаааааааа да не викнам милишијаааааааааа. :pos:
7. Луда Зора - Јас одам со Денис шо возе у 88цата и нејкам да ме замарате шемичка сум. :pos:
8. Жалкина - Да одам ли до продавницата да нели одам да одам ли или да не одам ? Абееее аааај ќе одааам.

Се извинувам некој ако сум испуштил.

:pos2::pos2::pos2:

Точно тва шо го има кај нас нема го нигде .........

Да почнам од градските легенди ..

1. Русе - на сите ви е познат, Струмица како струмица шо е тва Струмица зашо Струмица ?
2. Назаре - Батее дај 30 денара да не ти плујнам у јадеенто.
3. Адем - Ако врне нека врне шо на мене и ме занима ако врне.
4. Панчето бајага - Дек ке оош Панче ? Ми ја да се прошетам малце, да си поскитам до парко и после ке си поскитам до дома и пак до парко и се така си скитам.
5. Цецо од баница - Дали мирно спаааааааваш луче мојеееее.
6. Луд Дончо - Дечаааааааа да не викнам милишијаааааааааа. :pos:
7. Луда Зора - Јас одам со Денис шо возе у 88цата и нејкам да ме замарате шемичка сум. :pos:
8. Жалкина - Да одам ли до продавницата да нели одам да одам ли или да не одам ? Абееее аааај ќе одааам.

Се извинувам некој ако сум испуштил.

:pos2::pos2::pos2:

Луд Орце :vozbud:
го знаеш ??? детево има 14 години ... не знае да говоре саламски , не знае да пишува , ниту да чите .... а сега ке е 1 година ... wAaa Шема прави ејјј

Тава не е баш смешно aко некој има маани, на нивна сметка да прааш сеир. :tapp:

Тава не е баш смешно aко некој има маани, на нивна сметка да прааш сеир. :tapp:

Пеер тва не е сеир на нимна сметка, шо нели го знааш русето каков е, или другите.

Луд Дончо - Да не викнам милишијааааа :pos2:

Пеер тва не е сеир на нимна сметка, шо нели го знааш русето каков е, или другите.

Луд Дончо - Да не викнам милишијааааа :pos2:

Абе, се у ред, тај шо е несалам арно, ама глупо ми беше ка прочитах тава:

Луд Орце :vozbud:
го знаеш ??? детево има 14 години ... не знае да говоре саламски , не знае да пишува , ниту да чите .... а сега ке е 1 година ... wAaa Шема прави ејјј

Е така.

А уствари на струмички дијалект пише нинџата, или на литературно, или пак ги меше, а?

има ного бисере у струмица... само треба да са откриит..џексон не го забравајте хаха

Епа нии ќе се радуваме тука едвај со 100-150 да download-ире, а оди у Бугарија со 28000kB/s и нешто download-ират, тва тее негде 28MEGABITA, а плаќат по 25лева...И нем некој да ми каже оти не е точно тава, оти брчет ми е студент у Бугарија у Благоевград и бил сум кај него ного пати знам каков е интернето...:toe::toe::pos2::pos2:
Кабело од модемо до компјутеро може да пренесува сaмо 10МБ.....
Поздрав.
Viktoranius го забрави Џексон!:)

Арно ма веке... За 2-3 месеци ке си ставате ADSL и ке имате 8мб, со voip клиент и бесплатен разговор до сите voip корисници... А понатаму ке има и 12мб конекција со поддржка на home-internet tv (SD и HD).

Кабело од модемо до компјутеро може да пренесува сaмо 10МБ.....
Поздрав.

Ако сакаш да се увераш оди у Бугарија живеј, стај си интернет па ќе видаш со колко download-ире....Иначе шо имат ПОЕФТИН, ПОБРЗ, И ПОСТАБИЛЕН ИНТЕРНЕТ од нас имат и нема шо повеќе да праваме маабет за интернет тука, има ИНТЕРНЕТ И МРЕЖИ TEMA, тама може да пишаме....поздрав:toe::toe::pos2:

Немојте да правите разлики од интернетот тука и интернетот во Бугарија ...
Имам таму кум што е на факултет таму е феноменален интернетот ниту паѓе , богами и 10 пати е побрз ....
ТУка интернетите се запеза ако си ставиш нетком кога нема кога има ...:tapp:
Кабелнет исто така не го бива ама поарен е од нетком...
Сега нешто подобро од Телекабел очекуваме ... ама ке видиме за 500 денари колку ке биде арен ... :salut:

Немојте да правите разлики од интернетот тука и интернетот во Бугарија ...
Имам таму кум што е на факултет таму е феноменален интернетот ниту паѓе , богами и 10 пати е побрз ....
ТУка интернетите се запеза ако си ставиш нетком кога нема кога има ...:tapp:
Кабелнет исто така не го бива ама поарен е од нетком...
Сега нешто подобро од Телекабел очекуваме ... ама ке видиме за 500 денари колку ке биде арен ... :salut:

братче секое задовоство скапо се плаќа :)
ти сакаш бес пари и да ти лета интернето...
:helou:

НОВО: Заев и екипата затворени. Причина непозната, тек сега ќе се дознаваат новости.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom