Стрипови

• Креатор на темата Креатор на темата Stefanos_M
  • Време на започнување Време на започнување
Ги прочитав првите 4 броја од Загор. Планирам да ги докупам сите до 8 број, па после да си бидам редовен.
Се враќам на деновите од детството :)
Добра работа сте направиле @M-comics

Слабо сум заинтересиран околу стрипови како Загор и слични.Преферирам нешто од типот на Dark Horse и уште неколку помалку познати.Доста ми се допаднаа Hellboy.Приказните се многу интересни бидејќи се вртат околу доста интересна митологија(Словенската е многу присутна).Сакам и хорор стрипови,често имаат многу добра приказна и секако арт.

ПС Убаво што отворивте ваква тема на кајгана :)

Слабо сум заинтересиран околу стрипови како Загор и слични.Преферирам нешто од типот на Dark Horse и уште неколку помалку познати.Доста ми се допаднаа Hellboy.Приказните се многу интересни бидејќи се вртат околу доста интересна митологија(Словенската е многу присутна).Сакам и хорор стрипови,често имаат многу добра приказна и секако арт.

ПС Убаво што отворивте ваква тема на кајгана :)
И Бонели и Марвел и ДиСи и Дарк Хорс, се мејнстрим стрипови

И Бонели и Марвел и ДиСи и Дарк Хорс, се мејнстрим стрипови

За Marvel i DC е повеќе од јасно.Но Dark Horse воопшто не се менјстрим кај нас.Во САД на пример да.Тука не.Тоа е како Загор да кажеш дека не е мејнстрим бидејќи во САД не го ни знаат.А кога ќе видиш по менјстрим стрип од Загор кај нас нема

Во ред е тоа, но кога јас велам мејнстрим, мислам на мејнстрим од општ уметнички аспект, како генерална ориентација на делото, а не на мејнстрим од аспект на географска распространетост на популарноста.

Уживам во стрипови омилен ми е Дилан Дог тотално ја поткрепува фантазијата и го одмора мозокот. Секоја чест и благодарност до M-comics што прават стрипови на наш македонски јазик.

x-men,batman?некаде у скопје

731709.jpg

чоече...стариве Х-мен од 90тите беа закон - цртежот, ликовите (сите беа подеднакво застапени/интересни, не беше Волверин у преден план ко у филмовиве :rolleyes:), приказната...еднаш у Политикин Забавник памтам на крајот овие лежеа ко мртви у некоја канализација?/рушевини, а Магнето триумфално лебдеше над нив и се церекаше...:cuc: такви добри моменти никад нема да видиш по филмовите, важно некој што никад не фатил стрип у рака свршува на филмовиве а не знае дека може многу подобро од тоа...и играна беше популарна на флипери...од Марвел најавија нов серијал у 90ти стил :vozbud:
x-men-92-111328.jpg

@Vlatko_Gjorce Јок, не е најавено нов стрип во 90ти стил, туку возможно е ликовите од цртаниот од 90тите да бидаат дел од универзумот на новиот стрип на Марвел што најверојатно ќе донесе нов рибут на Марвел

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom