Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ili uste podobro, pagjas vo voda, prezivuvas , tamu plutas na nekoj kufer sred okean, i nikogas da ne te najdat. Da umiras poleka poleka od zed , da se macisЗамисли паѓа во вода, ти преживуваш, ама доаѓаат ајкули и те јадат жив...
Ooo и ја сум посакувал да ми се деси ЛОСТ, неколку патиАко веќ пада нека пада.
Сакам да ми се деси Lost серија сценарио.
Или па Том Хенкс у онј филм кд топка му беше најбољи другар.
Ајде со убаво и лесно летање.После овие 6 страни утре ми е јасно дека ќе бидат долги тие 2 саати...
![]()
Tolku mnogu voda pokraj tebe, a da umres od zed... ironija..Ili uste podobro, pagjas vo voda, prezivuvas , tamu plutas na nekoj kufer sred okean, i nikogas da ne te najdat. Da umiras poleka poleka od zed , da se macis![]()
Очекувам некоја пиздарија , како и секогашАјде со убаво и лесно летање.
Пиши кога ке се вратиш како помина.
Откако ја изгледав серијата жими сѐ и ја би сакала така, само да нема Others ххах.Ако веќ пада нека пада.
Сакам да ми се деси Lost серија сценарио.
Или па Том Хенкс у онј филм кд топка му беше најбољи другар.
А, ок. Да се прејавиме до Боинг да им кажеме дека ти беше толку гласен против нив поради СТАТИСТИКА, а не оти имале неспособни воук вработени. Ако кренат кажи дека не го мислеше тогаш тоа што го пишеше, само го беше фатил Final Destination на тв ноќта претходно. Но, не ја дискредитирам целосно статистиката. Ако земеме Боинг или рандом канцеларија, билокоја работна средина од просек десет луѓе - еден е секогаш неспособен. По иста логика и темава, од десет членови - едниот е @парва.Целата фрка се создава од многу гледање хорор филмови. Статистиката вели дека многу повеќе луѓе умираат во сообраќајни несреќи него во авионски.
eventualno da pafnesh, ama vie tetkite ne ste po toa.
Сте пробале? Јас не би препорачал некој со страв од летање да проба да лета хај. Претпоставувам дамата не лета некаде секоја недела а за еднаш двапати у година подобро е да зема апче за смирување и спиење. Ако сме толку претпазливи нека земе две апчиња со себе од кои едното е за спиење а другото пласебо, малку играње броенка ени мени сени за кое голтање статистика.Затоа пафни и уопште нема да имаш фрка од нуспојави.
Нели постоеше реинкарнација. Јас мислев страшното не е да умреш туку е да не се реинкарнираш во Индија. Пошо статистички...Ajde be, ednas se umira.
А зошто така си викаш? Нели е интересно што во тоа наоѓаме утеха - да не си сам, барем има и други? Колку би повлекол со тебе хипотетички? Кој е прифатливиот body count?Ја секогаш си викам дека ако падне, барем нема да загинам само јас и ми поминува.
Најдобар совет до сега. Јас така летам секогаш - напред седиште, isle и што подалеко од жена ми. Целото летање е попријатно така, пошо не си затворен, можеш нога да испружиш, не замара полетувањето и секако noise cancelation слушалици. Бизнис или повисоки класи се исто така за мене преценети, на подолги летови ми се смеат како сум можел економи а самите земаат апчиња за спиење… како да би платил илјдници евра за да жена ми од мене се комира во авион што уште не полетал без нешто да зема? Последниот лет од 14 сати се отчекира на уште не летнат па зошто би плаќал за повисока класа или воопшто да седам до неа? Изгледав три филмови и превртев мобилен за да имаше уште 6 саати летање. Доброто е што на подолги летови не го осеќаш тој “ролеркостер” момент како на 2-3 часа летовите каде штом полета треба да слета, секое тресење се осеќа и многу многу е тешко да влезеш во mile high клубот.Земајте си седишта понапред, помалку се осеќаат турбуленции, маневри. Полетувањето последно, кога бев напред, не го ни осетив. Слетувањето исто. Цак - цак. Зборам за 6ти-7ми ред. Ја не дека го земав де, рандом ми го дадоа.
Се заебавав.....иначе ако не се реинкарнираш тогаш си го прекинал тркалото на умирање и раѓање, самсара се викаше мислам.....што у будизмот е добро. Од гледна точка на реинкарнација заебано е можеби да не се реинкарнираш у нешто подоле од човек. Како и да е, ја до негде верувам дека сме тука како заробени у овој realm, нешто како Матрикс само што нашата робија е душевна и со животот на земјата у циклуси одново и одново луѓето не си помагаат туку си одмагаат иако тенденција е секоја нова генерација да добива апгрејд. А тоа е директно поврзано и со генетскиот потенцијал кој доаѓа до една критична точка како иде све у сингуларитет....ма да, мое лично мислење е дека ќе не биде како луѓе и покрај сите дефекти у квар што викаше еден шипо.Нели постоеше реинкарнација. Јас мислев страшното не е да умреш туку е да не се реинкарнираш во Индија. Пошо статистички...
Eвe тетке да видиш ако не зимаш терапија на време што ќе ти се деси.Лелееее мајкооо![]()
Каква терапија и што тоа ке ми се деси?Eвe тетке да видиш ако не зимаш терапија на време што ќе ти се деси.