Стоунхенџ (Stonehenge) Кој го изградил?

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување

Кој го изградил Стоунхенџ ?

• Околните жители

Гласови: 72 49,3%
  • Напредна цивилизација

Гласови: 44 30,1%
  • Вонземјаните

Гласови: 30 20,5%

• Вкупно гласачи
    146
дур не видам главучи(читај уфо енд стаф) за се ке се речам дека е од луге.

Ја мислам луѓето сами си го направиле. Покажуваа како се носеле тие камења по реката до локацијата што им требала. Кога си мотивиран, све се може - а нивната мотивација била да си направат свето место за посматрање на небото и за нивните ритуали

Lugeto porano bile mnogu pametni pogotoa egipkanite! Vo alexandria (na aleksandar makedonski gradot) imalo biblioteka so knigi koj sto vo niv egipkanite presmetuvale sozvezdija i drugi sranja i imale i presmetano so sve im treba i so kako da stignat do drugite zemji i da se preselat! Ama za zal glupite persijci ja zapalile taa biblioteka i ostanalo samo mnogu mal del koj sluzel da si go izbrises GAZOT! Ova go gledav negde ama ne mi tekinja kade!!! Pa zatoa razmislete porano lugeto kolku bile RAzVieni (psihicki)!:uvo:

DANTE напиша:
Lugeto porano bile mnogu pametni pogotoa egipkanite! Vo alexandria (na aleksandar makedonski gradot) imalo biblioteka so knigi koj sto vo niv egipkanite presmetuvale sozvezdija i drugi sranja i imale i presmetano so sve im treba i so kako da stignat do drugite zemji i da se preselat! Ama za zal glupite persijci ja zapalile taa biblioteka i ostanalo samo mnogu mal del koj sluzel da si go izbrises GAZOT! Ova go gledav negde ama ne mi tekinja kade!!! Pa zatoa razmislete porano lugeto kolku bile RAzVieni (psihicki)!:uvo:

Луѓето тоа време биле паметни за тогашното време, денес луѓето се паметни за сегашното време. Секој период си носи свое значење.

short1 напиша:
Ја мислам луѓето сами си го направиле. Покажуваа како се носеле тие камења по реката до локацијата што им требала. Кога си мотивиран, све се може - а нивната мотивација била да си направат свето место за посматрање на небото и за нивните ритуали

Во тоа време имало доста сиромашни селани. Дај им една паричка и ке изделе гомна за тебе (феудалецот). така да имало доста работна сила. ова по моја логика :)))

Tocno pred 3 dena na National Geographic gledav kazuvaa kako go grade. Nasle tamo vo blizina cerep od covek i kompjuterski cerepot go prerabotuvaa i mu ja najdoja facata :) Licese ko od Azija tamo negde. Inace creepy faca bese. Strasno

Димитар напиша:

Сам човек... замислете што би можеле.... неколку души :)

:raz: е да во право си еден успеал ова да го направи ... со малце памет и многу труд и тогаш би успеале луѓе да го направат Stonehenge

абе луѓе се дефинитивно! какви вонземјани! дур не ги видам-ништо од тоа! па од 0 е почнато како сакате вие?! како сме успеале денешниве градби да ги дигаме.. си имале и тие некоја си нивна механизација(лост, итн шознам јас). мора од нешто да се почне...

Ние денеска си имаме занимација а тие то време шо имале за занимација ? ај на вечер покри се со ќебе и ете уш едно бебе ама преку ден шо праеле ? туркале камења ебаго,граделе кој ги знајт како тепале време

deXterche напиша:
Pa evo na prvata slika se gleda mn ubavo od pticja perspektiva? Nemozam da ti definiram tocno na sto mi lici.

vo krugot ima nesto so lice na davidova zvezda samo so neam nisto vo nea...davidovata zvezda e sklop od dva triagolnika...nagore nasoceniot triagolnik oznacuva ostrica i ja oznacuva maskosta,a nadolu nasoceniot triagolnik e zenstvenost(zenska utroba)...moze ima vrska so ova...

Море во античко време, луѓето(според логиката на Декстерче) имале вонземјани за робови....Сето тоа не е направено од луѓе, туку од вонземјани....Читај Декс подоле, имам една вест за тебе

Акрополис, древните Пелазги(едни од предците на античките Македонци ) врбуеле Јупитерци дојдени со летачка чинија да им го направат....
Akropolis.jpg

Колосеумот, направен од Виолетови луѓе заробени од Римјаните додека цезарот го брмчел чиниичето и им го трошел протонското гориво, овие морале некако да му најдат друга занимација па му изградиле колосеум за да им ја остави чинијата летачка на мир...
colosseum.gif

Дкстерче, има една разлика од ова време и тоа тогаш:

ТОГАШ ЛУЃЕТО НЕ БИЛЕ МРЗЛИВИ!!!

Луѓето тогаш баш дека биле примитивни, верувале во разни ствари, и тие ствари им давале мотивација да направат вакво нешто. Сакале да истражуваат, да дознаат што е можно повеќе, имале волја. Како што рече Трн_во_Око ........ ЛУЃЕТО ТОГАШ НЕ БИЛЕ МРЗЛИВИ!!!!!

Имаше за стоунеџ една интересна теорија од стрип со М.М.

Е сеа као замисли дека земјата е живо суштество кое е разболено и се лекува на традиционален начин акупунктура(за тие што не знаат што е тоа акупуктура преставува древна кинеска медицинска техника каде со преместување на игли од едно во друго место на одредени делови на човековото тело се создава подобрување на неговата физичка и духовна моќ),и демек стоунеџ,пирамидите ,облакодери,статуите на девствени острови ово оно се само игли кои се ставаат на одредено место на земјава и дека одредени луѓе(мен ин блек) го контолираат тоа и демек рушењето на облакодери(кули близначки не беа спомнати пошто стрипов е од 80-тите) или пак некои објекти преставува само преместување на иглите.

Ова онака тривијално лично не верувам ни 0.000000000001 % само како теорија.

Abe naseto Kokino moze da se ramne so stounhange ako ne i da e nesto poveke.. bidejci okolku kokino lokaliteto se otkrieni keramiki od razni razni razni kulturi. kade sto okolku stounhange hmmmm nemalo ama skoro nisto od keramika. Inake stounhange e opservatorija ,, ali kako i zosto e napraveno neznam , oni si znaat :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom